joi

Trei, Doamne, și toți trei...


Cel ce-o face ca mine, ca mine să pățească! Am refuzat eu să văd meciul cu băieții, la terasă... De-acum, bucurați-vă voi de fotbal!!!
Dar mai bine să vă spun ce-am pățit!
M-am pregătit și eu ca orice român pentru meciul decisiv la calificarea României în optimi! O lada de bere, cipsuri, alune, fructe, vuvuzele, stegulețe, ce mai, de toate, să sărbătorim cum se cuvine victoria! Cum cu cine să sărbătoresc!? Cu frate-miu, desigur!!! Că-i de mic microbist înfocat, rău de tot, și-a venit la București, să vadă meciul cu mine! Pe nevastă-mea am trimis-o cu fetele, la cumpărături; i-am dat și cardul, să nu cumva să se întoarcă devreme...
Așa, și cum vă spuneam...vine seara meciului cu Albania. Bag și eu berea la rece-n frigider, pregătesc masa cu bunătăți, îmbrac tricoul de la Joma și mă așez, comod, pe fotoliu.
Țâr, țâr, țâr!!! Nu la ușă cum mă așteptam, ci telefonul. 
CE?! Auzi la el, iese cu Verginica, la un film...Tocmai acum, când trebuie să ne calificăm...
Treaba lui...
Îmi desfac o bere rece, rece, așa ca de debut! HAI ROMÂNIA! 
Începe și meciul! Încep și eu să transpir, din ce în ce mai mult, nu numai din cauza căldurii, evident, prietenii știu de ce!!!
Mai desfac o bere, mai înjur, mănânc o pungă uriașă de cipsuri, e 1-0 pentru albanezi, înjur, mai beau o bere rece, apoi încă două. Ăsta-i meci, mă?! Caut alt program, că pe ProTv joacă doar albanezii. Poate și noi am riscat prea mult, jucând cu atacant.
Noroc cu prietenul meu, frigiderul! El nu pleacă nicăieri, nu mă trădează, nu vrea să fiu altfel,  nu are așteptări și nici dezamăgiri. Știam eu că el nu mă lasă la greu... merg bericile astea pe căldura asta, mamă, mamă!!!
A doua repriză. HAI ROMÂNIA!!!
Tătărușanu nimerește poarta corectă. Jucăm la fel, adică deloc. Nu mai am cipsuri, am desfăcut alunele. Wow, merge berea parcă mai bine. Mățel a luat galben, nu va juca în sferturi.
Opa, nu eram eu destul de cătrănit, vine acasă și nevastă-mea cu prietenele ei.
Era cât pe ce să avem o ocazie.
-Vai, e meci! Și ești singur! Noroc c-am venit noi. Cine joacă? Wow, ce ochi are tinerelul ăsta, ați văzut, fetelor?! Cine-i ăla în galben de stă întins pe jos? Cât e scorul, baby? Cine trebuie să câștige?!
Îmi venea să urlu de nervi, nuuuu, ăia de pe teren mă enervau tare, stați calmi, cu ele sunt obișnuit.
Mai sunt încă speranțe. S-a accidentat Alibec! Dacă, prin absurd, am bate Albania, ar fi ca și cum am câștiga la Loto după un cataclism mondial.
Nevastă-mea țipă că se scurge apă din frigider, cică l-am lasat eu deschis după ce-am luat berea. Aiurea! A cobit de cum l-am luat, că ea vrea Liebherr, cu 6 ani garanție, c-are design, inovație și calitate... Mă gândesc acum să-i fac, totuși, o mică bucurie, că doar oferta-i până la sfârșitul lui august.
Băi băieți, când prinde Tătărușanu ar trebui să se pună gol pentru noi, lol! Mai iau o bere. Nu mai e rece, și nici nu e nevoie, pe mine mă trec toate transpirațiile- reci, desigur! 
Mă gândesc c-ar trebui să ne menajăm titularii, peste 4 luni avem meci de calificare. 
S-a sfârsit meciul. Antrenorul Albaniei și-a dat demisia: să bați echipa României cu doar 1-0 e o rușine istorică.
Băieții și-au atins obiectivul: să vină primele de la FRF! Penibili!
Nevasă-mea se plânge că fetele au plecat fără să guste nimic, nici măcar apă rece n-aveam. 
Plec bombănind să văd ce are frigiderul...Parcă nu știu eu - fetele, când vin la noi, rad tot din frigider. Dacă aduc și ele o sticlă de vin, halesc toată brânza bulgărească și nucile pekan. La alea braziliene doar se uită, ridică din sprâncenele alea subțiri, creionate, și decretează: astea cred că constipă!!! 
FRF a anunțat deja primele pentru tricolori: vor veni acasă, pe jos, din Franța.
Oh, amicul meu preferat, frigiderul, e mort. Ca și echipa României, după meciul de azi. Nu răspunde la nicio comandă. Ce mă fac eu fără el? Nici că se putea ca ziua să se sfârșească mai rău. 
Întâi frate-miu, cu Verginica lui, apoi tricolorii cu meciul lor de că... rahat și, la final, prietenul meu cel mai bun, frigiderul. Trei, Doamne, și toți trei...


Preluat de la un prieten, suporter extra/super/mega suparat:
,,La întoarcere din Franța, un oribil accident și întreaga echipă a României ajunge la Porțile Raiului.
- Doamne, eu zic să-i primim pe toți, sice Sfântul Petru.
-Cred că glumești, i-am auzit mereu înjurând.
- Au înjurat, Doamne, dar n-au bătut pe nimeni...”

Niciun comentariu: