joi

Vara aceasta am dat mașina pe bicicletă

Motto: Atunci când văd un adult pe bicicletă,
încetez să-mi mai fac griji pentru omenire”- H.G.Wells

Sportul este unul din cei mai importanti factori care contribuie la un stil de viată sănătos. Sportul nu ne ajută doar să ne menținem suplețea, ci are o mulțime de beneficii pentru trup și minte. Așa că vara aceasta am hotărât să mă mențin în formă și să protejez natura în același timp. Mi-am cumpărat bicicletă
Fiecare zi este o aventură, oriunde aleg să merg cu ea. Îmi place că-mi oferă libertate infinită în comparație cu mașina, mai ales că mă ajută să descopăr locuri și lucruri interesante în orașul meu, pe care nu le-am observat niciodată de la volan. Mersul pe bicicletă este, cu siguranță, cea mai la îndemână și plăcută modalitate de a ne menține în formă, de a parcurge distanțe medii și lungi fără să fie afectat în vreun fel mediul înconjurător. Și măcar acest lucru ar trebui să ne motiveze! 
Mersul pe bicicletă activează majoritatea mușchilor corpului. Mușchii abdomenului și ai spatelui stabilizează corpul, iar mușchii umerilor și brațelor îl susțin atunci când vă țineți de ghidon. Cu cât pedalați mai mult cu atât sistemul muscular va deveni mai puternic și mai rezistent. Se știe că mersul regulat cu bicicleta scade riscul bolilor de inimă cu până la 50% , stimulând circulația sangvină prin intermediul mișcării, livrând oxigen și substanțe nutritive celulelor pielii mult mai eficient, în timp ce contribuie la eliminarea toxinelor. Astfel, creează în organism un mediu optim pentru producerea colagenului, care contribuie la reducerea aspectului ridurilor, accelerând procesul de vindecare a pielii. Un motiv în plus să pedalez cu mai multă bucurie!
Plimbările cu bicicleta sunt, fără îndoială, una dintre cele mai plăcute, dar și îndrăgite modalități de a face mișcare. Și asta pentru că efectele pozitive ale pedalatului trec dincolo de beneficiile aduse siluetei. Și cât de frumos a spus-o John F. Kennedy ,,Nimic nu se compară cu plăcerea simplă de a merge pe bicicletă” sau Arthur Conan Doyle, celebrul romancier britanic, ,,Când ai moralul scăzut, când zilele par întunecate, când abia dacă mai merită să speri, pur și simplu urcă pe bicicletă și ieși la o plimbare pe drum, fără să te gândești la nimic altceva decât la călătoria pe care o faci”.

Voi obișnuiți să faceți sport? Cam cât de des și pe ce vă axați?

Niciun comentariu: