sâmbătă

Vara sanie și iarna car 

Așa face-un gospodar!

Zilele trecute, Busu ne îndemna să ne bucurăm deoarece prognoza metoe indica cer senin, soare din abunsență, așa că vom putea să mergem liniștiți la plajă. Desigur, este o veste bună pentru orășenii care n-au altceva de făcut decât să se ducă la muncă 8 ore pe zi, să facă plajă și să se uite la televizor. Oamnenii de la țară nu au fost prea entuziasmați de această știre, pentru că, după socoteala lor, n-a mai plouat de mai bine de-o lună. Și asta, știe toată lumea, înseamnă secetă. Și recolte slabe la toamnă. Cu alte cuvinte Busu și ai lui orășeni vor cumpăra produse mai scumpe, iar banii de distracții (gen litoral, picnic, disco, etc.) vor fi mai puțini. La fel de egoiști sunt și politicienii (mai degrabă, inconștienți) pentru că nu alocă fonduri pentru dezvoltarea agriculturii. Și cum povestea cu încălzirea globală nu e chiar o poveste, ci e realitatea crudă, trebuie să acționăm precum gospodarii care, mai demult, își făceau iarna car și vara sanie; adică gândeau- își luau măsuri din timp pentru viitor, pentru ce-o să fie peste ceva vreme. Esența acestui proverb se bazează pe experiența acumulată în timp și ne spune că este bine să fim prevăzători și să anticipăm nevoile pentru a găsi soluții optime din timp.
În România vine iarna în fiecare an și, totuși, de fiecare dată. ne găsește nepregătiți. An de an, la prima ninsoare, autoritățile reacționează de parcă-ar trăi într-o țară de la Ecuator, în care oamenii au mai văzut zăpadă doar la televizor. Pregătirile pentru iarnă reprezintă moduri pentru evitarea situațiilor neplăcute și, implicit, costuri neprevăzute. În ziua de astăzi cei mai mulți oamni nu reușesc să  gândească decât pe termen scurt- de la o zi, la alta; cel mult de la o lună la alta. Și consumă tot ce produc, spre desfătarea simțurilor. Mulți se gândesc doar la ei, deși sunt plătiți să se gândească și la alții. Și aici mă refer la cei aleși prin vot să ne conducă, la politicieni. Le cerem politicienilor să aibă viziune și să procedeze în consecință.
Și așa, poate Busu, peste vreo 30 de ani, ne va îndemna să ne bucurăm de prognoza meteo ce anunță o zi ploioasă- singura din luna respectivă; ceea ce înseamnă că, în toamna acelui an, fermierii vor culege câte ceva de pe câmp. 
Și-o să fac și eu ca omul gospodar- iau sanie vara și iarna, car!

Iarna- săniuș și vara cros
C-amândouă-s de folos.
Iarna-i mai costisitoare
Crosul cere doar picioare!


Și-am să vă arăt această minunăție de saniuta gonflabila- sursa distracției mele, dar mai ales a copiilor. Are o formă curbată pentru o bună manevrabilitate și mânere care să mă ajute să rămâm la bord în cursa mea fantastică. Poți să virezi foarte ușor doar schimbând centrul de greutate. Săniuța este foarte ușoară, poate fi urcată pe pârtie și de către un copil. Este indicată, totuși, folosirea ei de către copiii mai mari de 6 ani.

Pentru cei mai mici am găsit saniute bebeluși extrem de sigure, colorate și cu prețuri extrem de bune la Bebecarucior.ro- un magazin online cu o vechime de peste 7 ani în România, care comercializează o gamă largă de cărucioare copii, scaune auto copii, pătuțuri, jucării copii, aparținând unor branduri renumite pentru calitatea și siguranța produselor oferite.
Voi ce faceți vara aceasta? 

Niciun comentariu: