luni


Cu RyanAir la The Scorpions


Scorpions este trupa mea preferată, alături de Iron Maiden. Am crescut, am învățat, am iubit pe acordurile melodiilor lor. În vară am fost la ultimul lor concert în București. A fost un spectacol pe cinste și chiar dacă  au trecut 50 de ani de când Scorpions a luat ființă, încă pot spune că they rock us like a hurricane. 
Show-ul de la București m-a făcut să-i iubesc și mai mult, dacă acest lucru este posibil. Toți cei prezenți la spectacol au cântat împreună cu Scorpions de la început până la sfârșit, fără ca cineva să dea semne de oboseală. Deși membrii trupei au trecut bine de 60 de ani, se vedea că le place să fie pe scenă și să-și vadă fanii fericiți. Când au cântat piesa ,,Wind of change” a fost momentul culminant al serii; mii de mâini erau în aer și mii de glasuri cântau la unison vers după vers. A fost un show perfect susținut de o trupă extraordinară în fața unor oameni minunați. Nu m-aș sătura niciodată să-i ascult și pentru că spectacolele lor sunt fantastice, încerc pe cât posibil, să-i urmăresc, pe unde au turnee. 
Și pentru că mie și prietenilor mei ne plac călătoriile, tot atât de mult ca rock-ul, n-am stat nicio clipă pe gânduri și am ales ca show-ul de la Berlin, din 2 decembrie, să fie ultimul bifat pe anul acesta. Și, desigur, The Scorpions!!!
Biletele pentru concert le-am procurat deja, urmează să mai caut biletele de avion la prețul cel mai bun. Cum cele mai multe zboruri din viața mea au fost cu low-cost-uri, și pentru că de curând am aflat că Ryanair este compania low cost preferată de europeni, dar mai ales datorită multiplelor facilități pe care am văzut că le au, cu siguranță pe ei îi voi alege de data aceasta. E bine de știut că biletele de avion standard includ toate taxele și două bagaje de mână gratuite: un bagaj de mână până-n 10 kg. cu dimensiunea maximă de 55 cm x 40cm x 20cm și încă un bagaj mic de mână de până la 35 x 20 x 20cm. Nouă nici nu ne trebuie mai mult de atât!
Și pentru că eu sunt cea care găsește mereu promoții extraordinare și de data aceasta mă voi ocupa eu de tot: bilete de avion și distracție maximă la cele mai mici prețuri. Cum Berlinul este recunoscut ca fiind un oraș cu multe obiective turistice, îmi va fi, desigur, foarte greu să fac o selecție cât mai reușită pentru prietenii mei. Acestea sunt primele locuri care-mi vin în minte, dacă v-a impresionat și altceva prin Berlin, vă rog să-mi atrageți atenția mai jos, la comentarii.
Poarta Brandenburg este obiectivul turistic cel mai emblematic, locul unde s-au desfășurat toate manifestările de după căderea zidului Berlinului din 1989 și noi nu-l vom rata. În apropierea Porții Brandenburg se află Sediul Parlamentului German- Reichstag și măcar un selfie tot ne vom face! Nu vom ocoli nici Alexanderplatz- una din cele mai tumultoase piețe din întregul Berlin și nici Memorialul Holocaustului, care se află foarte aproape de Poarta Brandenburg și care se întinde pe o suprafață de 19.000 de metri pătrați și la mică distanță de locul în care buncărul lui Hitler este îngropat. Dacă vom mai avea timp aș vrea să vedem și Palatul Charlottenburg, cel mai mare palat din Berlin sau Grădina Zoologică- una din cele mai mari grădini zoologice din lume. 
Încă nu ne-am hotărât dacă vom rămâne 2 nopți în Berlin sau doar una, noaptea de vineri, cea cu spectacolul de la Mercedes Benz Arena. Zona din jurul arenei este împânzită cu diverse centre de divertisment, printre care o cinema, un cazinou, un hotel și-o mulțime de baruri și restaurante. Nu vom duce lipsă de distracție, cu siguranță!

Și eu, oricum, am calculat cât ne costă transportul în ambele cazuri. De obicei eu cumpăr biletele dimineața foarte devreme, într-o marți, miercuri, că-s mai ieftine sau la promoții! Și de fiecare dată am avut parte de surprize plăcute. Acum vreo doi ani am zburat la Napoli, în extra-sezon, prin martie, parcă, cu doar 300 de lei, dus-întors, două persoane! Ei, ce ziceți!? Mă pricep, nu!? Toate companiile au perioade de promoții extraordinare. Trebuie, doar,  să acționezi pe loc, atunci când afli de aceste promoții- să fii pregătit financiar, inventiv și open-mind. 
Și dacă am sta doar o singură zi, cum avem de gând, de fapt, tot avem destul timp de vizitat orașul pentru că spectacolul începe abia seara și noi suntem deja la ora prânzului în Berlin. Deci, o mini-vacanță ieftină, un adevărat city break low cost care ne va încânta sufletele și ochii, cu siguranță, la un preț excelent!!! Dacă optăm pentru încă o noapte în Berlin trebuie să suplimentăm bugetul destul de serios, pentru că vom avea mai mult timp de shopping! Ceea ce nu-i un lucru chiar așa de rău!

Voi ce ne-ați sfătui să facem!?
Articol scris pentru SuperBlog 2016
foto: RyanAir 

Niciun comentariu: