vineri

Fericirea înseamnă sănătate

Starea de bine și fericirea sunt deosebit de importante dacă vrem ca o persoană să poată funcționa la capacitate maximă. Dacă ești sănătos ești cu adevărat fericit pentru că fericirea te poate face sănătos. Starea de fericire și sănătatea se află într-o legătură strânsă destul de ușor de observat în viața de zi cu zi. Atunci când suntem fericiți organismul nostru secretă anumiți hormoni care sunt responsabili de starea de fericire. Și asta duce la vindecarea mai rapidă a trupului. Emoțiile pozitive au impact dovedit științific asupra organismului uman. Trăirile negative duc la alterarea sistemelor biologice în mare măsură, astfel că în cele din urmă se vor dezvolta boli precum afecțiunile cardiace, atacul vascular cerebral sau diabetul. Viața este plină de factori zilnici de stres care pot interfera cu senzația de fericire. Cu toții experimentăm provocări, dar obiceiurile pe care ni le cultivăm pot efectiv să ne înarmeze pentru a ne bucura mai mult de viață. Se știe că anxietatea, furia cronică întrerup funcționalitatea normală cardiacă în schimb ce emoțiile pozitive duc rapid la vindecarea suferințelor trupului și ale minții. Astfel, impactul fericirii, al bunăstării emoționale și al psihicului pozitiv asupra stării generale de sănătate este foarte puternic și evident. Până și simplul obicei de a fi recunoscător față de cei din jur poate să atragă o stare de bine și beneficii precum: risc redus de boli cardiace, nivel diminuat de anxietate și depresie, somn de calitate, relații armonioase cu cei din jur, comportament mai puțin agresiv, etc.

Se poate provoca sentimentul de fericire?

Sentimentul fericirii nu vine mereu de la sine, ci trebuie promovat prin acțiunile, gândurile și deciziile fiecărui individ în parte. A fi fericit implică, de fapt, un proces activ și conștient. Fiecare persoană are puterea de a-și îmbunătăți atitudinea despre viață și de a stimula trăirile pozitive.


Zâmbește! Viața e frumoasă!

Sentimentul fericirii nu vine întotdeauna de la sine, ci are nevoie să fie provocat prin acțiuni pozitive și altruiste, gânduri optimiste și decizii înțelepte, pline de bun simț. Să fii fericit implică un proces activ și conștient, zic eu. Avem nevoie de un echilibru perfect între minte și trup. Cei care doresc să fie cu adevărat fericiți pot face pași repezi și spre vindecarea trupului. Atunci de ce să nu fim fericiți? Dacă viața ne oferă lămâi, hai să facem un mega-chef cu limonadă! Să ne facem bucurii singuri- o plimbare în parc cu o veche prietenă, un telefon mamei, o cafea cu profesoara preferată din liceu, o petrecere în pijamale cu colegii, etc. Gândește optimist, privește mereu aspectele pozitive ale vieții, susține-ți prietenii și familia, exprimă-ți recunoștința și transmite gândurile pozitive și calde celor din jurul tău. 


Fericirea se vede!

Fericirea e o stare  permanentă de bine, e o stare de spirit până la urmă! Am participat de curând la un concurs, #concursVitantis, pe facebook în care Centrul Comercial Vitantis își provoca fanii să identifice lucrurile mici care fac viața mai frumoasă, să-și facă un selfie, un #happyselfie, de fapt și să-l publice pe pagina concursului, putând câștiga premiul cel mare de 1000 de euro. Am văzut zeci de concurenți fericiți și tot atâtea motive. Sper că și tu ai participat!

Fericirea poate fi o experiență

Ține-mi pumnii să câștig premiul și îți voi arăta exact cum arată un om 100% fericit! 

Niciun comentariu: