duminică

Beneficiile consumului zilnic de antioxidanți



       Diferențele bruște de temperatură care survin la schimbarea anotimpurilor solicită corpului un efort de adaptare. Acesta durează aproximativ două săptămâni, timp în care intervine dereglarea metabolismului și slăbirea sistemului imunitar. În aceste momente, principalii dușmani ai organismului sunt radicalii liberi. Apărarea naturală împotriva toxinelor biologice eliberate în organism de radicalii liberi este asigurată de o adevărată armată de soldați biochimici, antioxidanții. Aceștia întăresc sistemul natural de apărare al organismului și diminuează consecințele asupra sănătății ale sistemului de viață nesănătos, excesului de alcool sau tutun sau poluării din atmosferă. Radicalii liberi sau oxidanții introduc în organism molecule reactive și instabile care deteriorează velulele sănătoase. Acest proces de deteriorare poate fi oprit cu ajutorul antioxidanților ce conțin molecule stabile ce au capacitatea de a regenera celulele îmbătrânite de radicalii liberi și pot reface echilibrul din organism!  

       O alimentație bogată în antioxidanți poate oferi organismului un plus de vitalitate în timpul sezonului rece când schimbările din mediul exterior pot cauza stări de oboseală dar și disconfort. Aceste substanțe nutritive care se găsesc în alimentele vegetale întăresc sistemul imunitar și protejează împotriva bolilor cronice. Cu ajutorul unui regim alimentar bogat în antioxidanți se poate menține o stare bună de sănătate și se poate preveni apariția bolilor cronice și chiar a cancerului. Cei mai buni antioxidanți sunt vitamina A, vitamina C, vitamina E, betacaritenul și seleniul.

       Adăugarea unei cantități suficiente de antioxidanți în dietă ajută la reducerea stresului oxidativ la nivel celular, ceea ce înseamnă prevenirea îmbătrânirii premature. În plus, simtomele precum susceptibilitateacrescută la infecții, leziuni ale pielii, vindecare lentă a rănilor sau ridarea excesivă a pielii anunță necresitatea suplimentării aportului zilnic de antioxidanți în dietă. Printre sursele alimentare bogate în antioxidanți se numără: fructele de pădure, strugurii, roșiile, broccoli, fructele și legumele roșii sau potocalii, nucile, mazărea, fasolea, morcovii, pepenele galben, ceaiul verde, etc. Nu neapărat cantitatea de antioxidanți din dietă este importantă, ci, mai ales, diversitatea lor, deci modul în care aceștia interacționează și acționează simultan pentru menținerea sănătății celulare a organismului. S-a demonstart că se obțin rezultate mult mai bune printr-un aport de cantități moderate de antioxidanți diversificați decât printr-unul foarte mare de un singur tip de antioxidant.

Cu toate acestea, de cele mai multe ori, antioxidanții endogeni nu fac față invadării organismului de către radicalii liberi proveniți din mediul extern și este indicată administrarea suplimentară de antioxidanți naturali care să susțină organismul în lupta pentru supraviețuire.
Suplimentul alimentar ANTIOXIDANT STAR conține extract de sâmburi de struguri, pulbere din fructe de jujuba și de rodiu- plante ayurvedice folosite ca suport pentru sănătatea și vitalitatea organismului.

       Beneficiile administării suplimenului natiral Antioxidant Star:

* susține funcția digestivă și ajută la detoxifierea întregului organism;
* protejează sistemul nervos;
* ajută la tonifierea întregului organism;
* încurajează mecanismele fiziologice de apărare ale organismului împotriva bolilor;
* încetinește procesul de îmbătrânire;
* protejează inima, vasele de sânge.

Consumați frecvent acest supliment alimentar pentru beneficiile lui. zi de zi suntem bombardați de radicali liberi și suntem supuși stresului oxidativ astfel că avem nevoie de supralimente pentru a ne reechilibra organismul și sistemul imunitar. 

Îți doresc sănătate și mult succes în adoptarea unui stil de viață sănătos!

Niciun comentariu: