marți

Importanța jocului în aer liber pentru copii




Magazinul preferat al celor mici



Pentru că zilele frumoase și călduroase de toamnă timpurie încă ne mai ispitesc să petrecem mult timp în aer liber, am încercat să găsim, împreună cu părinții elevilor mei, numeroase variante de jocuri și jucării care să nu fie numai distractive dar și cât mai instructive pentru cei mici. La sugestia unei mămici, am găsit în magazinul online babytrend.ro o mulțime de jocuri speciale recoandate atât celor mai mici, de la grădiniță, dar și celor de la școală. Fiind un magazin care acoperă toate categoriile de produse, încpând de la biberoane, tetine, camera copilului, scaune auto și de masă, cărucioare și accesorii, aici poți găsi absolut tot ce-ți dorești pentru ca cei mici să se simtă în siguranță și să aibă parte garantat de super-distracție. Dacă vei vizita magazinul, cu siguranță vei descoperi și tu servicii impecabile, promoții permanente și o echipă profesionistă mereu aproape de familie.



Beneficii emoționale și de ordin social și comportamental


Ministrul Educației a adus de curând în discuție sistemele de învățământ din Europa de vest și din Stetele Unite ale Americii, spunând că acolo temele se fac chiar în cadrul școlii sau după școală, în cadrul unor programe de tip ,,after-school” (după școală- în română) și consideră că este de preferat ca un elev să nu mai fie nevoit să aducă sarcinile care ar putea fi la fel de bine terminate la clasă. ,,Trebuie să terminăm cu școala când plecăm de la școală”, a afirmat ministrul. No comment!
Nu sunt adepta temelor de două, trei pagini, consider că un exercițiu sau o problemă este suficient pentru elevii mici de clasa I sau a II-a. La prima ședință pe care am avut-o chiar săptămâna trecută părinții mi-au cerut să le dau exemple de activități/jocuri pe care să le facă cu copiii, acasă, pentru că aceștia se plictisesc repede și preferă să stea ore întregi la calculator sau telefon/tabletă.

Le-am amintit că activitatea fizică și jocurile care se practică de către copii în aer liber au un impact puternic și asupra dezvoltării lor emoționale și sociale dar și asupra comportamnetului lor. Jocul în aer liber ajută copilul să-și facă prieteni noi să să-și dezvolte viața socială, fiind un instrument puternic de socializare. Atunci când iese în parc sau într-un spațiu de joacă amenajat în aer liber, cel mic intră în contact cu o mulțime de alți copii cu care are ocazia să interacționeze și să lege prietenii. Deasemeni, se știe că o viață socială bogată a copilului contribuie la creșterea stimei și încrederii de sine, esențiale pentru buna lui dezvoltare fizică dar mai ales emoțională.
Le-am recomandat, așadar, părinților cât mai multe jocuri în aer liber, ca să profite cât mai mult de vremea frumoasă, mai ales că toți cei mici iubesc mișcarea, sunt firi sportive și foarte competitive. Le-am recomandat să înlocuiescă tricicleta cu o bicicletă cu roți ajutătoare sau o pereche de role sau chiar patine de gheață ca tot se apropie sezonul rece. Mai ales pentru fetițe le-am sugerat părinților să le ofere un cort de joacă foarte util pentru amenajarea unui spațiu de joacă plăcut și amuzant, atât în interior cât și afară. Aceste tipuri de corturi permit copiilor ore întregi de distracție și imaginație, cu aventuri și jocuri de rol ce îi vor ajuta să socializeze între ei mult mai ușor.

Mișcarea este o bună modalitate de a te menține în formă și îți aduce nenumărate beneficii atât pe plan fizic cât și psihic. Nu ezita să participi și tu la aceste jocuri atunci când nu sunt suficienți copii prin preajmă sau când ai chef de puțină mișcare și timp petrecut alături de copilul tău. Fie că tu îți propui să te apuci de sport, fie că te gândești la sănătatea copiilor tăi, sau deja ai o rutină care include mișcarea, sugestiile  babytrend.ro te vor ajuta să dublezi beneficiile obținute în urma activităților sportive obișnuite ale membrilor întregii familii.

Niciun comentariu: