Soluții pentru amenajarea băilor mici din apartamentele de bloc
Una dintre marile probleme cu care ne confruntăm astăzi este spațiul destul de limitat din apartamente. Aglomerările urbane sunt din ce în ce mai populare iar spațiul locuințelor din ce în ce mai redus, băile ocupând, în general, cel mai îngust loc. În design-ul contemporan, baia își menține funcția principală dar capătă din ce în ce mai mult și un rol secundar, acela de sanctuar privat. Amenajarea cotrectă a unei băi și alegerea mobilierului perfect nu reprezintă, nici pe departe, o misiune ușoară. Totuși, respectarea unor reguli poate însemna amenajarea unei băi perfecte. Printr-o amenajare creativă puteți transforma destul de ușor micuța baie din apartamentul dumneavoastră, într-un loc de vis.
Baia este un loc destul de practic dar, de obicei, nu i se acordă foarte multă atenție, deși este spațiul cel mai complex din locuința noastră. Ca și dormitorul sau bucătăria, baia ocupă un loc foarte important în viața fiecăruia dintre noi. Doar aici vă puteți găsi câteva clipe de relaxare absolută în care să uitați de grijile cotidiene. Pentru asta, baia trebuie să îmbine cât mai armonios confortul cu utilitatea și bunul gust. Toate aceste trei calități depind de alegerea mobilierului din baie, a obiectelor sanitare, de îmbinarea formelor și a culorilor.
Amenajarea băii nu trebuie să cadă pe locul al doilea atunci când decorezi locuința, deși, adesea, aceasta reprezentă pentru majoritatea dintre noi, o provocare mai mare decât cea a restului casei. Trebuie să avem în vedere faptul că baia este un spațiu utilizat destul de des și în mai multe scopuri. Indiferent că utilizați baia pentru duș, pentru a vă relaxa în cadă după o zi grea de muncă, pentru a vă face machiajul înainte să plecați spre locul de muncă, pentru a depozita hainele purtate sau alte activități personale, este foarte important să achiziționați piese de mobilier pentru baie potrivite astfel încât să corespundă tuturor nevoilor. Amenajarea unei băi mici este o adevărată provocare, mai ales atunci când vrem ca baia să fie una funcțională și mobilată la potențial maxim. Alegerea mobilierului de baie poate fi un demers costisitor și dificil însă piesele potrivite îți vor asigura confortul, fincționalitatea și designul pe care ți le dorești pentru această încăpere. Descoperă în continuare cum poți face alegerile potrivite!
Reguli pentru alegerea mobilierului perfect
O primă regulă presupune alegerea calității. Obiectele sanitare trebuie să fie de cea mai bună calitate în așa fel încât să reziste cât mai mult timp și să răspundă tuturor cerințelor. Ține cont că în baie este foarte multă umiditate! Chiar dacă investești mai mult într-un mobilier rezistent la umezeală, o astfel de investiție este obligatorie.
Dacă este bine conturat conceptul de calitate, rămân de respectat o serie de reguli ceva mai mărunte, dar foarte importante. Apelați cu încredere la ajutorul diferitelor tertipuri de amenajare pentru a crea spațiu:
1. Gândește-te, în primul rând, la funcționalitatea băii! Pentru o suprapunere cât mai eficientă a nevoilor tale și ale celor dragi e nevoie de o listă cu activitățile zilnice cele mai uzuale și preferințele fiecărui membru al familiei. Poziționarea accesoriilor din baie și a întrerupătoarelor, dimensionarea oglinzii, înălțimea chiuvetei și a rafturilor sunt elemente cu care poți jongla astfel încât să se potrivească nevoilor tuturor membrilor familiei, de la mic la mare.
2. Alegeți linii drepte! Pare tentant să optați pentru piese de mobilier cu forme rotunjite însă în băile mici, liniile drepte sunt cele mai potrivite. Acestea ocupă mai bine spațiile și dau senzația de ordine. Știați că magazinul online FanBaie.ro ne răsfață cu peste 270 de modele de mobiliere de baie de cea mai bună calitate, la cele mai bune prețuri? Dulapuri de diferite culori, forme și dimensiuni, măști pentru lavoare și blaturi pe care se montează chiuvete, colecții complete de mobiliere de baie de la producători renumiți: Roca, Kludi, Ravak, Villeroy&Boch, Geberit, Laufen, Dornbracht, Grohe, Ferro, Hansgrohe, Aquaform, SanSwiss.
3. Alegeți întotdeauna obiecte sanitare suspendate! Pe lângă faptul că arată foarte bine, acestea sunt mult mai ușor de curățat, deoarece nu strâng praf în jurul lor, pe podea.
4. Mizați pe culori neutre! Atunci când vine vorba de pardoseală sau pereți, aveți liber la întreaga paletă de culori. Însă, când vine vorba de mobilier și finisaje, culorile foarte deschise sau cele neutre sunt cele mai potrivite. Pentru a obține un efect spectaculos și corect, combină o culoare puternică cu una neutră sau pastelată. Tocmai de aceea, mobila albă este cea mai atractivă dintre toate.
5. Țineți cont de dimensiuni! Axați-vă pe spații de depozitare minimale, pe care să le poteți integra în spații înguste. Dacă baia este extrem de mică, nu trebuie să se supra-aglomereze printr-o cadă de dimensiuni mari sau alte elemente voluminoase. O cabină de duș elegantă poate să fie mai mult decât perfectă. În plus, într-o baie ai nevoie și de mult spațiu de depozitare, așa că axează-te pe corpuri mici. Ideale sunt dulăpioarele cu oglinzi care crează iluzia unui spațiu mai încăpător.
6. Nu uitați de importanța iluminatului! O încăpere întunecoasă va părea mult mai mică decât este în realitate. Puteți monta un corp de iluminat pe tavan dar și unul deasupra oglinzii, pentru iluminatul local. De asemenea, puteți monta o oglindă mare și baia va părea mult mai spațioasă. Un alt aspect important este dispunerea luminii și intensitatea ei, pentru momentele care necesită un grad sporit de vizibilitate, cum sunt machiatul sau bărbieritul. Oglinzile au un rol foarte împortant în baie. Deși ne-am obișnuit cu băile care au o singură oglindă, cea de la chivetă, nu trebuie să vă limitați! Ca regulă generală, cu cât o încăpere este mai bine luminată, cu atât va părea mai mare. Montați două oglinzi, așezați-le pe pereți opuși și veți crea astfel o reflexie infinită dar și o senzație absolut unică.
Pentru un plus de personalitate, și dacă spațiul o permite, desigur, baia poate fi înfrumusețată cu plante decorative și un suport de ziare sau reviste. Nu mai puțin adevărat este că, în final, bunul gust înseamnă stilul decorativ care ți se potrivește perfect.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu