marți


Praga- unul din cele mai romantice și frumoase orașe din Europa





Praga este, după părerea mea, destinația perfectă pentru cei îndrăgostiți. Oraș cosmopolit, cunoscut pentru șarmul și frumusețea vechilor construcții și monumente, Praga este obiectivul turistic de top ce oferă numeroase atracții care, oricând, merită a fi (re)descoperite. Numeroase topuri plasează orașul pe locul șase în clasamentul celor mai vizitate orașe europene, în special, datorită arhitecturii deosebite, o combinație între stilurile baroc, gotic, art-nouveau - un melanj arhitectural pe care nu îl veți mai găsi în niciun alt oraș din lume. De fapt, de cele mai multe ori, Cehia însăși este identificată cu Praga, cristalurile de Boemia, Kalovy Vary și castelele medievale. Capitala Cehiei este un oraș care vă va inspira concomitent sentimente de curiozitate și admirație, un oraș în care veți descoperi castele vechi de secole, diversitate culturală și multă bere de cea mai bună calitate.

,,Orașul celor o sută de clopotnițe”, ,,Orașul de aur”, ,,Parisul Est-ului”- alinturi frumoase ce vorbesc doar despre Praga


Praga este o minunată operă a naturii, oraşul numit cu mândrie „inima Europei“, un oraş al legendelor şi poveştilor. Fiecare casă, fiecare străduţă, are legenda proprie, ascunde o taină sau prezintă o figură legendară, care a străbătut veacurile istoriei pentru a ajunge până în zilele noastre să ne amintească zilnic de trecut. Aşa cum spune legenda, prinţesa Libuše, înzestrată cu darul profeţiei, conducându-şi poporul obosit în căutarea unui loc de stabilire, s-a oprit în faţa Pragăi de astăzi şi a hotărât ridicarea unui oraş, prevăzând că acesta va fi faimos în lume. Profeţia ei s-a și împlinit, de altfel. Capitala Cehiei este astăzi un oraş fermecător, vizitat anual de sute de mii de turişti străini, veniţi din toate colţurile lumii.

Nu călătoresc prea des în afara țării, dar, pentru mine, Praga rămâne destinația perfectă pentru că aici am simțit pentru prima dată ce înseamnă dragostea și tot aici, la un interval de doi ani, m-am și logodit. Un city break în Praga este alegerea ideală dacă-ți dorești o vacanță ieftină și romantică, în același timp.

Și n-am să închei înainte de a vă îndemna să vizitați câteva din minunatele obiective turistice din Praga care pe mine m-au impresionat la fiecare vizită!


Se spune că Praga este orașul celor 100 de poduri, așa că nu există scuză să nu mergi chiar pe cel mai vizitat și mai cunoscut dintre ele, Podul Charles! Este cel mai popular și faimos obiectiv turistic din oraș, fiind vizitat zilnic de sute de turiști. Construcția podului a durat 45 de ani și are o lungime totală de 516 m. Acesta este străjuit de treizeci de statui de sfinți, masive și înnegrite de vreme, care veghează de 600 de ani asupra locuitorilor orașului. Podul e ,,presărat” din loc în loc cu pictori, păpușari, muzicanți, caricaturiști, statui umane și mulți, mulți vânzători de suveniruri. Dar n-ai să-i auzi niciodată strigând după tine sau țipând în gura mare în căutare de mușterii care să le plătească munca ci așteaptă, răbdători, să te apropii din curiozitate și, poate, să iei cu tine o părticică din sufletul lor. Și al Pragăi, totodată. Căci, la fel ca podul, și orașul e arhiplin de buticuri cu suveniruri și de ateliere care oferă cam aceleași obiecte, dar poți găsi și lucruri hand-made deosebite, unicate. Cu toate că este foarte animat pe timp de zi, eu v-aș sfătui să-l vizitați și pe înserat- puțini turiști iar statuile-s perfecte în lumina lunii și a clădirilor din jur- aș paria că romantismul s-a născut chiar aici, pe Podul Carol și pe străduțele din jurul lui.
Nu trebuie să ratați nici Ceasul Astronomic, ceas instalat în 1410 și care la ora actuală este cel mai vechi orologiu în stare de funcționare. Ceasul arată atât pozițiile Soarelui și ale Lunii, dar și lunile, zilele și orele. Este decorat cu figuri alegorice reprezentând vanitatea, zgârcenia, moartea și invidia. Conform unei legende, ceasornicarului i s-ar fi scos ochii pentru a nu mai putea reproduce această adevărată operă de artă. Din acest motiv, el s-a aruncat peste mecanismul ceasului și a murit pe loc, iar ceasul astronomic nu a mai funcționat timp de secole. Aveți grijă să nu ratați nici spectacolul oferit de defilarea celor doisprezece apostoli la ore fixe (Plimbarea Apostolilor).

Cam totul e frumos în Praga! Vă asigur, însă, că nimic nu se compară cu o plimbare pe străduțele pavate cu piatră cubică- un sistem care dă un aer aparte întregului oraș; fiind, în plus, și extrem de eficient- dacă se strică o porțiune a drumului, imediat este reparată prin reașezarea pietrelor sau înlocuirea lor (fără decopertări, fără cârpeli pe asfalt- totul arată permanent ca nou). O plimbare în care veți descoperiți minunate obiective turistice care vă vor rămâne, cu siguranță, pentru totdeauna în minte ca cele mai plăcute amintiri. Veți remarca cu plăcere, desigur, că orașul parcă se încăpățânează să trăiască într-o cu totul altă epocă, într-o lume de poveste, cu multe biserici construite în stilul gotic, multe muzee cu adevărat fascinante, cu restaurante ce oferă delicioase mâncăruri tradiționale și multă, multă bere. Cehii sunt renumiți în întreaga lume pentru producția de bere pilsner ieftină și aromată, care vine în zeci de sortimente. Vă recomand o vizită la o mică berărie locală, unde veți fi tratați regește și veți avea ocazia să degustați din toate felurile de bere. Sunt destul de multe lucruri de vizitat și vă recomand, încă o dată, să încercați să vă plimbați și noaptea prin oraș, iluminatul clădirilor este incredibil și dacă reușiți să ajungeți într-unul din turnuri exact pe înserate, veți putea admira orașul și panoramic. Și vă asigur că Praga vă va suci mințile cu farmecul ei!

Iar dacă alegeți sărbătorile de iarnă pentru a vizita acest oraș minunat puteți găsi o mulțime de oferte city break foarte avantajoase la Christian Tour. Nicio vacanță romantică în Praga nu se poate încheia fără a vizita una dintre celebrele piețe de Crăciun care se organizează în această perioadă.

Și dacă vă doriți acum o mică vacanță la Praga și nu vreți să pierdeți timpul cu transportul, vă sfătuiesc să achiziționați bilete de avion Christian Tour (veți găsi aici cele mai bune oferte de zbor). Iar pentru cele mai căutate destinații, puteți alege cu încredere orice alt city break Christian Tour. Veți săpa de grijile legate de schimbarea planurilor de vacanță pentru că agenția se va ocupa de toate ca să aveți parte de concediul mult visat. Aveți încredere în Christian Tour pentru că de 21 de ani creează câte un drum spre fiecare vis și peste un milion și jumătate de români s-au bucurat de vacanțe perfecte în tot acest timp.

P2-SuperBlog2018

Niciun comentariu: