marți


O nuntă de vis și-o locație de poveste







Se spune că nunta este unul dintre cele mai importante evenimente din viața unui cuplu. Este o decizie și o emoție, în același timp, un moment în care ne afirmăm iubirea înconjurați de toți cei dragi nouă: familie și prieteni. Aceste clipe ne rămân în amintiri pentru totdeauna, dar, de fapt, tot noi suntem și cei care le creăm, cei care însuflețim aceste momente suspendate în timp. Noi ne creăm propriile povești – poveștile de iubire, povești de viață – și e absolut normal ca orice poveste să aibă nevoie și de un cadru de desfășurare pe măsură. Căutarea unei locații de nuntă perfecte este, de cele mai multe ori, primul pas în organizarea unei petreceri de vis. Fiecare mireasă își dorește o locație deosebită, care să o reprezinte și de care să se bucure toți viitorii invitați. Deși, de foarte multe ori, căutarea acestei locații de basm presupune multe drumuri de făcut, multe criterii de selecție și multe detalii de dezbătut, găsirea acesteia este garanția că nunta ce va urma va fi de neuitat. Acesta este motivul pentru care eu cred că Hotelul Royal din Poiana Brașov, situat într-o atmosferă deosebit de prietenoasă și elegantă, se pliază atât de armonios pe amintirile frumoase ale tuturor invitaților săi. 

Din când în când, deschid albumul meu de nuntă și privesc uimită fotografiile. În anii 90 când nu exista Facebook și Instagram, toată lumea își punea fotografiile la loc de cinste în albume foto din hârtie. Așa arată și al meu, desigur. Azi, în era internetului, pozele sunt, însă, de neprețuit. Ce bine era dacă se putea face și pe atunci o postprocesare a fotografiilor, măcar pentru a ascunde unele lucruri sau chiar câte o mână, vreun picior- astăzi, neidentificabile, desigur, doar pentru a îmbunătăți radical rezultatul final. Și, categoric, nu mă refer doar la corecții aplicate subiecților, luminozității, contrastului, balansului de alb, saturației culorilor sau a decupajului, căci peste tot aș fi umblat câte puțin atunci, ci și la aplicarea unor filtre, unor efecte ce ar fi permis o altfel de exprimare artistică. În albumul meu nu primează detaliile ci doar mirele, mireasa și invitații sunt punctul central. Cu toate acestea, mesajul subtil al fotografului arată că principala atenție era celebrarea momentului, bucuriei și emoției, ceea ce e de apreciat, totuși. Aș dori să mai revăd, totuși, buchetul miresei, pe-al nașei, aranjamentele florale care, de altfel, au fost minunate, salonul extrem de elegant prin simplitatea lui și peisajul de un alb imaculat, atât de sublim. Pentru că eu am fost îndrăgostită încă de mică de această idee: a unei nunți în anotimpul alb. 

Am retrăit de curând acestă bucurie la nunta nepoatei mele, nuntă ce a avut loc într-un hotel de munte din stațiunea Brașov, hotel care beneficiază de o priveliște minunată, fiind situat pe o stâncă. Știu că a căutat foarte mult o locație care să îi satisfacă toate poftele, nepoata mea fiind o persoană extrem de exigentă și critică, în același timp. De fapt, ea a vrut cu orice preț să-i surprindă plăcut cu locația și zona aleasă, pe soțul ei și pe familia acestuia, care veneau pentru prima dată în România, doar pentru acest eveniment. Și era realmente îndrăgostită de această locație. 

Pe bună dreptate, pentru că și eu am fost fascinată de peisajul mirific, de hotelul deosebit de arătos, intim, elegant mobilat și foarte bine dotat dar și de profesionalismul și amabilitatea personalului, începând de la recepție până la paznic. Pe lângă toate acestea, hotelul dispune de o multitudine de facilități de agrement și relaxare: zona barului, saună, biliard, fotbal de masă, darts electronic, remi, table și wifi gratis- totul organizat ca la carte. De fapt, cazare-n Poiana Brașov mai bună nici nu cred că se găsește!

Iar restaurantul unde a avut loc nunta nepoatei... de vis! Doar imaginați-vă un decor rupt parcă din povești, luminițe sclipitoare și zeci de aranjamente care vin să întregească, până în cel mai mic detaliu, povestea de iubire a mirilor. Romantismul unui astfel de eveniment a fost încununat de amplasarea deosebită a hotelului: înconjurat de natură și frumoase amenajări peisagistice, am simțit că într-adevăr aceste clipe vor rămâne pentru totdeauna în sufletul și amintirile tuturor invitaților. Dar, m-au uimit, în primul rând, cu cele mai spectaculoase tendințe pentru o nuntă organizată iarna și m-au convins că aceasta este, într-adevăr o opțiune cât se poate de unică și reală. 

Cu siguranță oricine s-ar bucura aici de o nuntă scoasă parcă din povești, nu numai iarna. Pentru că locul te îmbie la relaxare, bună dispoziție și deconectare de griji, iar toți cei care trec prin organizarea și pregătirea propriei nunți știu cât de multă nevoie și cât de mult își doresc să se simtă bine la propria nuntă. Astfel, pe lângă locația de poveste, Royal pune la dispoziția mirilor și invitaților o întreagă logistică, un personal super-calificat, amabil și cu o vastă experiență în domeniu, consiliere și coordonare pentru crearea unei teme de nuntă care să se potrivească perfect oricărei personalități. În plus, restaurantul are la dispoziție o varietate mare de preparate culinare delicioase din care oricine poate alege și crea un meniu savuros pentru toți invitații. Tot ce ne rămâne de făcut este să ne bucurăm de momentele unice și să le trăim din plin alături de cei dragi. Și, cu siguranță, acum vom avea sute de cadre de vis, pentru a opri timpul în loc în fotografii care vor sta ca mărturie a acestor clipe de fericire.

De multe ori am închis ochii ca să-mi imaginez nunta perfectă pentru fiica mea. Și mi-am dat seama că acesta este, cu adevărat, locul ideal pentru o adevărată nuntă ca-n povești. Fără de veste, imaginile au început să prindă contur în mintea mea -  decorul sublim al salonului, mesele frumos aranjate cu accesorii din catifea, zeci de aranjamente florale și buchete cu conuri de brad, o rochie superbă de mireasă, prietenii și familia zâmbind, muzica în surdină... 

- Știi, mami, aici aș vrea să aibă loc și nunta mea...

Nu, nu era vis, era chiar vocea fetei mele care-mi confirma că nu m-am înșelat în privința locației - Hotel Royal este cel mai potrivit salon de nunți din Brașov.


#20 SuperBlog 2018


Niciun comentariu: