sâmbătă

#DăruieștePrimăvara tuturor celor dragi, 

în orice colț de lume s-ar afla!





Pentru că primăvara este foarte aproape, cu toții ne gândim, inevitabil, la mărțișoare. Mărțișorul pe care-l dăruim în prima zi a lunii martie este legat în mod indestructibil de venirea primăverii. Cu mult timp în urmă, acesta a avut rolul de a proteja împotriva deochiului, frigurilor sau bolilor în general, căpătând, în timp, rolul de talisman aducător de sănătate, iubire și bunăstare. Bănuțul original a ajuns să fie înlocuit în timpurile noastre de diferite figuri și simboluri, mai mult sau mai puțin tradiționale. Astfel că, acum, orice figurină poate avea o încărcătură magică și poate deveni un veritabil talisman pentru cel  care îl poartă. 

Dacă vreți să faceți cu adevărat o bucurie atunci când dăruiți un mărțișor, căutați-l cu mare atenție! Scotociți toate magazinele astfel încât să semnifice ceva pentru cel care îl primește! E totul așa de simplu, încât nu ai nevoie decât de un pic de interes și imaginație.

De exemplu, eu am găsit cele mai frumoase și interesante mărțișoare într-un magazin online, pe când căutam niște pandantive din argint, pe care voiam să le ofer rudelor și prietenilor din străinătate. Cu siguranță, iMărțișoare, că despre acest magazin vă vorbeam, este raiul mărțișoarelor! Aici am găsit cea mai variată gamă de astfel de produse dar și tot felul de idei pentru cadouri specifice lunii martie. Pentru că întreaga lună este încărcată de bucuria renașterii naturii dar și bucuria de a face daruri tuturor celor dragi. 

Sărbătoarea Mărțișorului este una dintre cele mai frumoase tradiții românești, tradiție ce a fost expusă în multe legende extrem de frumoase și emoționante. Tocmai de aceea, și mărțișoarele sunt atât de variate ca model și cu semnificații atât de diferite: dăruim mărțișoare în formă de potcoavă, trifoi și coșar pentru noroc, gărgărița și inimioarele sunt pentru îndrăgostiți, ancora-i pentru speranță și credință iar cheița este un simbol pentru împlinirea idealurilor, găsirea unei căi spre succes. Se spune că un mărțișor reprezentând trei cheițe au darul de a deschide ușile către bogăție, sănătate și dragoste. Iar mărțișoarele din lemn pot fi un cadou autentic cu simboluri străvechi, cu modele folclorice tradiționale - păsări și flori vestitoare ale primăverii sau semne zodiacale. Pentru că, în definitiv, mărțișorul este un simbol și o poveste, indiferent de dimensiune sau valoare, scopul acestuia este să aducă zâmbete împreună cu un strop de primăvară. 

Pe lângă diversitatea modelelor, iMărțișoare pune accent, în primul rând, pe calitate și unicitate. Toate aceste mățișoare pandantive sunt realizate cu multă atenție și talent, astfel încât cei care le vor primi vor simți, cu adevărat, venirea primăverii nu numai afară, în natură, ci, mai ales, în suflet. 

Pentru că, nu-i așa, noi suntem cei care aducem primăvara, de fapt! Cu ajutorul artiștilor de la iMărțișoare!


Niciun comentariu: