Din 2020, toate clădirile noi trebuie să aibă consum aproape zero de energie
O clădire cu consum de energie aproape egal cu zero este o clădire cu o performanță energetică foarte ridicată, la care necesarul de energie din surse convenționale este aproape egal cu zero sau este foarte scăzut și este acoperit, în cea mai mare măsură, cu energie din surse regenerabile, inclusiv cu energie din surse regenerabile produsă la fața locului sau în apropiere. Conform legii, clădirile noi, pentru care recepția la terminarea lucrărilor se va efectua începând cu 31 decembrie 2020, vor fi clădiri al căror consum de energie din surse convenționale este aproape egal cu zero (nici fondul de clădiri deja construit nu va scăpa de aceste măsuri). Și este foarte important de știut că deja există pe piață materialele necesare pentru a construi case active la prețuri convenabile, precum și tehnologiile necesare. „Casa activă” este considerată o construcție care beneficiază de un design optimizat, axat pe eficiența energetică rezultată din utilizarea energiilor regenerabile, și care, printr-o proiectare inteligentă, apelează la soluții naturale pentru rezolvarea sistemelor de încălzire și răcire. Tocmai de aceea, și pentru a nu fi luat prin surprindere de noile măsuri, atât de utile, totuși, pentru sănătatea planetei și, implicit a noastră, încearcă și tu să acționezi din timp asupra acelor elemente care pot îmbunătăți performanțele energetice ale casei tale.
Casele ,,verzi” încep să câștige tot mai mulți adepți pentru că, în funcție de materialele din care sunt construite și de suprafața pe care o ocupă, o astfel de casă poate să consume chiar și de șapte ori mai puțină energie decât una obișnuită. Casele ,,verzi” sunt independente de rețelele publice, deoarece au capacitatea de a-și produce singure energia pe care o consumă ulterior pe căldură sau curent electric. Tocmai de aceea, o astfel de construcție este ideală pentru zonele în care nu există aceste rețele publice. O casă cu stil de viață ECO este capabilă să funcționeze singură, fără nicio sursă externă de energie. Toată căldura și energia necesară casei vine de la pământ și soare.
Clădirile noi, dar și cele deja existente, vor trebui să fie cât mai performante energetic și tot mai ,,verzi”
Casele ,,verzi” încep să câștige tot mai mulți adepți pentru că, în funcție de materialele din care sunt construite și de suprafața pe care o ocupă, o astfel de casă poate să consume chiar și de șapte ori mai puțină energie decât una obișnuită. Casele ,,verzi” sunt independente de rețelele publice, deoarece au capacitatea de a-și produce singure energia pe care o consumă ulterior pe căldură sau curent electric. Tocmai de aceea, o astfel de construcție este ideală pentru zonele în care nu există aceste rețele publice. O casă cu stil de viață ECO este capabilă să funcționeze singură, fără nicio sursă externă de energie. Toată căldura și energia necesară casei vine de la pământ și soare.
Se știe că soarele oferă de aproximativ 500 de ori mai multă energie decât îi este necesară populației planetei dar, din păcate, nu oferă această energie exact atunci când este nevoie de ea. Totuși, realizarea unei case 100% autonomă, face ca eficacitatea să fie crescută în orice domeniu: de la producerea și stocarea energiei la consumul acesteia. Principala caracteristică a unei astfel de case o constituie impactul pe care aceasta îl are asupra mediului înconjurător, impact care trebuie să fie unul pozitiv, evident. Pentru ca o construcție să poată căpăta titulatura de “casă activă” trebuie să corespundă unor standarde foarte exigente, pe de-o parte din punct de vedere al consumului de energie, cât și referitor la necesarul de energie primară. Tocmai de aceea, o casă ar trebui să producă mai multă energie decât consumă. Chiar mai mult decât atât, energia pe care o produce o casă activă trebuie să provină din surse regenerabile. Iar o astfel de casă cu energie pozitivă reprezintă cu exactitate imaginea tuturor locuințelor din viitorul apropiat. Bazată pe surse regenerabile de energie și extrem de eficientă, locuința se orientează clar către protejarea mediului, oferind în același timp și un climat interior sănătos și confortabil. Și pentru că o astfel de casă poate produce mai multă energie decât consumă, poate deveni astfel și o importantă sursă de venit pentru locuitorii săi.
Casa cu stil de viață ECO
Casele inteligente și eficiente energetic au stârnit un interes tot mai mare în rândul arhitecților și dezvoltatorilor de locuințe în ultima vreme, care au și creat prototipuri de casă "smart" cu costuri minime, locuințe care reușesc să exporte mult mai multă electricitate în rețeaua locală decât consumă efectiv. O casă cu stil de viață ECO asigură confort, vizând un climat interior confortabil și sănătos, prin asigurarea luminii, temperaturii, aerului proaspăt, de calitate; este eficientă energetic pentru că folosește surse de energie regenerabilă proprii; are grijă de mediul înconjurător prin soluțiile utilizate interacționând pozitiv (ecologic) cu mediul pe toată durata sa de viață, prin folosirea optimă a resurselor (de ex. apă) și prin integrare arhitecturală și culturală locală. Deci, dacă îți construiești casa în viitorul apropiat, pregătește-o încă din faza de proiectare pentru a reduce consumul de energie din combustibili fosili. Arhitectul tău va ști despre ce este vorba și, mai mult, va fi incredibil de bucuros să te ajute în acest sens.
Potrivit specialiștilor, acest concept ultramodern satisface exigențele oricărui om care investește în ridicarea unei case: asigură confort sporit pentru familie dar și… confort pentru bugetul familiei. Pentru a atinge cele mai înalte standarde pentru aceste proiecte sunt folosite cele mai inovative tehnologii: panouri solare pentru apă caldă, panouri fotovoltaice, sistemul unic al plafonului radiant, folosit atât pentru răcire, cât și pentru încălzire, pompă de căldură și o unitate de ventilație naturală cu recuperare a căldurii aerului, încălzire în pardoseală, iluminat cu LED, sistem de protecție anti-îngheț; aplicații smart home, sistem centralizat de aspirație, etc. Tocmai de aceea, casa ,,verde” este un concept extrem de potrivit pentru familiile care își doresc locuințe sănătoase, confortabile, construite din materiale naturale, dar și pentru întreaga industrie de construcții rezidențiale.
AIA Proiect- un partener de încredere
Alegerea și construcția unei case este de cele mai multe ori o experiență unică în viață. Dacă intenționezi să-ți construiești casa visurilor și-ți dorești un proiect de casă activă, vei avea nevoie de o proiectare riguroasă, de materiale de calitate care să-ți asigure un climat interior sănătos, de performanțe termice foarte bune și o execuție la standarde ridicate. AIA proiect poate contribui la îndeplinirea viselor tale, transformându-ți ideile în realitate. Această companie de excelență oferă resurse de înaltă calitate și consiliere/suport pentru oricine caută să construiască, remodeleze, renoveze sau amenajeze o casă. Poți fi chiar tu beneficiarul unui proiect de casă conceput de o echipă multidisciplinară, care dispune de cunoștințe în proiectare și o experiență impresionantă în realizarea de proiecte de case adaptabile oricărui amplasament dorit, o echipă experimentată și talentată care lucrează cu ușurință și rapiditate. Nu numai că vei putea accesa o gamă impresionantă de proiecte inovatoare, frumoase și funcționale, dar specialiștii AIA Proiect te vor și ajuta în tot procesul de construcție cu resurse accesibile și eficiente. Cu o multitudine de variante, în diferite stiluri și dimensiuni, AIA Proiect îți poate pune la dispoziție exact acel proiect de casă la care ai visat dintotdeauna.
Articol Spring SuperBlog 2019
3 comentarii:
Sotul meu spune ca sunt cele mai sanatoase case, mi-as dori si eu una!
Si mie mi-ar placea o casa activa, cu consum de energie 0. Sper sa reusesc sa o am candva.
De-abia astept sa am o casa pasiva si sa nu ma mai rupa facturile la energie.
Trimiteți un comentariu