joi


Cum să-ți construiești drumul de la dorință la realitate?





Apartament sau casă?


 Dacă vrei să te muți în casă nouă, poți să alegi între un apartament situat într-un bloc și o casă la curte. De fiecare dată, însă, alegerile vor fi destul de greu de făcut. 
Mulți dintre noi considerăm că un apartament este mult mai accesibil financiar decât o casă la curte. Această diferența ar veni și din faptul că, de cele mai multe ori, casa oferă mai mult confort datorită suprafeței, care este, de obicei, mai mare decât cea a unui apartament la bloc. Un alt avantaj ar fi acela că la casă se poate investi și-n noile tehnologii – de la centrale fotovoltaice sau eoliene, la centrale cu combustibil neconvențional și instalații cu panouri solare cu ajutorul cărora se poate încălzi apa, ceea ce va duce negreșit și la scăderea costurilor de întreținere și, astfel, investiția mai mare va putea fi, însă, recuperată în timp scurt. 

Ca să nu mai vorbim despre confortul oferit de casă, care este mult mai mare decât cel de la bloc. Putem amenaja casa așa cum vrem noi, ne putem alege proiectul în funcție de preferințe și, un lucru foarte important, pereții interiori care, la casă, nu mai fac parte din structura de rezistență... Vom putea, așadar, nu doar să mutăm mobila când vrem noi, ci să și reîmpărțim casa, reconfigurând camerele, așa cum ne dorim. Putem vorbi și de spațiul de locuit cu suprafața mult mai mare, și de avantajul adus de curte, de locul de parcare garantat (care poate fi  chiar și subteran), puțină iarbă, umbră, o grădină și flori, poate și animale de companie... La bloc parcările sunt mult mai puține decât numărul de automobile iar aglomerația este mult mai mare, ceea ce duce la lipsa spațiilor de joacă pentru copii și la o „agitație” mult mai mare. Deși, recunosc, că deseori mă gândesc că într-un apartament se face curat mult mai repede, tocmai datorită spațiului mai mic, în timp ce la casă, după ce ai terminat de făcut curat în interior, trebuie să faci și în exterior. Și tot așa...zi după zi!

Cu toate acestea, eu îmi voi dori mereu să locuiesc la casă, mai ales datorită spațiului pe care îl oferă. O casă va oferi mereu avantajele spațiilor generoase, o compartimentare practică, cu camere spațioase și luminoase. Lista cu avantajele de a locui la casă poate continua și depinde foarte mult de la familie la familie ceea ce contează cel mai mult. Printre avantaje se mai poate număra și faptul că se poate amenaja casa sau curtea asa cum ne dorim; nu există riscul să avem surprize neplăcute din partea vecinilor, precum inundații; iar dacă ne dorim un animal de companie, îl putem avea fără griji. Pe lângă toate aceste beneficii oferite, casa reprezintă și o investiție sigură pe termen lung și are avantajul că poate fi vândută oricând, obținând cu siguranță profit.

Eu nu-mi doresc o casă, ci ACASĂ! 


De câțiva ani, visez să-mi construiesc o căsuță la malul mării, căci vreau să-i aud în fiecare dimineață cântecul înspumat, să-mi încânt privirea cu valurile ei jucăușe și să-mi prepar cafeaua, ca o veritabilă turcoaică, la nisip. 
Și, cu siguranță, nu ar fi o casă oarecare, căci mă gândesc de mult timp la o locuință smart, super-tehnologizată, construită numai cu materiale premium, o casă inteligentă, ca a lui Buhnici, cunoscutul prezentator al emisiunii „I like IT”. O casă fără facturi lunare, care să poată fi în totalitate controlată prin telefon, o casă care să-și producă singură energia de care are nevoie. Și-mi doresc ca locuința mea să îndeplinească toate cerințele unui cămin modern, elegant și primitor: pentru că vreau să-mi construiesc nu o simplă casă, ci ACASĂ !

Ce materiale PREMIUM aș alege pentru casă?


Tendințele sunt deja destul de clar stabilite. Mizez, în primul rând, pe sustenabilitate, pe materiale calitative și pe înlocuirea clasicelor materiale de construcții cu ceva ultra-modern. Tocmai de aceea, am apreciat dintotdeauna construcțiile modulare, materialele prefabricate și cele provenite din materiale reciclate. De asemenea, sticla va fi un obiect pe care-l voi folosi în exces, cu siguranță. De la pereții tip cortină la ferestrele largi și în număr cât mai mare, acest element se va observa și în căsuța mea. Am în vedere și montarea unui sistem de panouri solare pe casă, care, cu siguranță, va reprezenta o investiție cu numeroase avantaje pe termen lung.

Locuința mea cea nouă se va distinge prin arhitectura modernă, cu tendințe minimaliste, cu suprafețe vitrate mari care vor facilita o bună comunicare cu spațiul exterior. Amenajarea interioară va fi făcută cu materiale premium, de la clasicul parchet din stejar până la obiectele sanitare; poate și un șemineu modern în living care să dea o notă suplimentară de eleganță întregii locuințe. Iar direcția potrivită în amenajarea acestei case ar consta în integrarea unor elemente de design de inspirație clasică combinate cu unele de factură modernă. Căci, în cele din urmă, este vorba despre o investiție făcută în calitatea, siguranța și confortul propriei case, lucruri puse pe primul loc de oricine, atunci când vine vorba despre construirea sau  (de ce nu!?) îmbunătățirea unei locuințe.

Și cum fiecare dintre noi își dorește, pentru propria casă, un acoperiș suficient de bun încât să ofere siguranță și rezistență timp îndelungat împotriva intemperiilor vremii și a altor factori care pot contribui la deteriorarea lui, eu voi alege online (e mai ieftin și mai rapid!) materialele necesare din Divizia de Acoperișuri de la Vindem-ieftin.ro. pentru că ei reușesc să acopere orice, oricând, oriunde, cu cel mai mic preț de pe piață! 

Divizia de Acoperișuri adună la un loc toți producătorii de țiglă ceramică, țiglă metalică, șindrilă bituminoasă etc., astfel încât căutarea și cumpărarea este mult simplificată. Și, ca să nu mai alergi după tot felul de alte materiale de construcții prin depozite, după cele mai bune preturi, poți cumpăra tot ce ai nevoie dintr-un singur loc: Vindem-Ieftin.ro. Astfel, oricine poate economisi timp și mai ales bani. De aici se mai pot achiziționa și materiale pentru structură, echipamente electrice, instalații sanitare și termice, parchet, lambriuri, osb, acoperișuri și izolații, pal melaminat și blaturi, feronerie și accesorii pentru mobilier precum și toată gama de finisaje. De ce să nu alegem un singur partener pentru tot necesarul de materiale!? Casa de Comenzi oferă soluția cea mai eficientă pentru materialele de construcții, la cele mai convenabile prețuri de pe piață. Aici se găsesc întotdeauna materiale ieftine cu cel mai bun raport preț calitate.

Absolut toate produsele comercializate sunt de o calitate superioară în concordanță cu ultimele tehnologii apărute pe piață și vin însoțite cu certificat de garanție direct de la producător. Cu cele mai mici prețuri, ofertele sunt personalizate în funcție de schița proiectului, fiecare plătind prețul corect pentru necesarul său de materiale. În plus aici oricine are parte de consiliere specializată și transport gratuit pentru produsele cumpărate, în orice zonă a țării s-ar afla, direct de la producători, fără intermediari.

Trebuie să fii bogat ca să-ți permiți o casă premium? 

   
Eu zic că nu, și tocmai de aceea v-am și vorbit despre Vindem-Ieftin.ro! Nu cred că trebuie să ne facem toți case inteligente tip Buhnici, dar ar trebui să țintim pragurile ei de eficiență și etanșeitate. Cu siguranță și eu am să țin cont de toate acestea și voi izola casa pentru a o încălzi mai ieftin pe termen lung, voi folosi o pompă de căldură pentru răcire și voi instala ferestre mari, dar eficiente. Desigur, împreună cu singurul meu partener, Casa de Comenzi Vindem-ieftin, care este răspunsul tuturor întrebărilor legate de construcții, materiale de construcții ieftine și de calitate și achiziționarea acestora online.

Și nu trebuie neapărat să ne transformăm toți proiectele în gadget-uri, dar și eu cred că în viitorul apropiat casele trebuie să devină inteligente și sustenabile, să își producă singure energia necesară, să fie conectate și să învețe să se lase folosite în folosul familiilor care le locuiesc. Și dacă tot am ,,gadgetizat” telefoane și mașini, cred că a venit și rândul caselor care pot și trebuie să devină active în folosul nostru. 

Și-mi doresc ca micuța mea căsuță să producă energie, să se încălzească de la soare și din pământ, să recupereze apa de ploaie, dar să rămână, totuși, un cămin prietenos, în care să se trăiască ușor și frumos. Asta e tot ce-mi doresc!

Articol Spring SuperBlog 2019



11 comentarii:

Mihaela Nistor spunea...

Casa noastra devine acasa din iubirea fata de ea, si daca e asa cum ne-o dorim si cum am visat, este acasa.

Mikyangel spunea...

Eu imi doresc o casa ca a lui Buhnici dar ma multumesc si cu una spatioasa si luminoasa in care sa ma simt acasa.

Luca Raluca spunea...

Imi place cum ai abordat acest subiect! Ambele variante au aspecte pozitive si negative, la casa avantajul este ca putem sa avem o gradina frumoasa plina cu verdeata si flori. :)

Bratu Gabriela spunea...

clar e mai simplu la bloc! dar la casa ai mai multe avantaje, ai spatiu, ai propria ta gradina, curte, ai posibilitatea de a amenaja in mai multe moduri

Georgiana Sabina spunea...

Devine din ce in ce mai usor sa ti construiesti propria casa cu ajutorul lor.

Unique by MM spunea...

Știu prin ce peripeții am trecut câna mi-am construit casa.
Am reușit să găsesc materiale de calitate dar transportul și prețurile m-au dat peste cap rău de tot.
Acum aș țti exact ce trebuie să fac și cum să mă folosesc de casa de comenzi.4

Anonim spunea...

Vrem sa ne construim acsuta noastar si chiar avem nevoie de sugetii pentru a achizitiona cele mai buen materiale.

Catalina Coman spunea...

Sper sa iti atingi scopul si sa ai casuta mult visata. Si eu visez la o casa de genul. :D

Ioana Pavel spunea...

De pe la inceputul anului mi s-a fixat in minte si mie ideea asta, de a avea casa mea.:D

Rokolla spunea...

O casa Premium de acest gen mi-as dori si eu. Iti doresc sa ti se implineasca candva visul si sa poti avea o astfel de casa

Albu Steluta spunea...

Noi suntem deja la partea de interioare. Mai am mult pana ma mut, dar faptul ca e deja ridicata si cu acoeprisul pus imi da sperante :)