duminică


Vacanță la mare, cu soare și servicii de valoare





Concediul din perioada verii este, poate, cel mai așteptat moment al anului. Zilele sunt mai lungi, timpul se dilată, e loc pentru mai multe. E perioada de la mijlocul anului, tocmai potrivită pentru a ne scutura de oboseala acumulată anterior și a ne încărca bateriile pentru restul perioadei. 

Discutam deunăzi cu doi vechi prieteni despre cea mai frumoasă destinație din lume pentru petrecerea vacanței de vară. Cum nu-mi rezervasem încă niciun sejur până acum, m-am bucurat când au început să curgă recomandările din partea celor doi parteneri de cafea (persoane importante, de altfel, care acum reprezintă cu succes țările lor adoptive). Speram să găsesc pentru familia mea cea mai potrivită variantă. Pentru această vară îmi doresc o destinație de vacanță formidabilă și scandalos de ieftină, intuiți motivul, cu siguranță. De fapt, cred că orice concediu merită savurat din plin, fără să fim nevoiți să spargem contul de la bancă, fie că ne dorim să vizităm litoralul românesc sau orice alte destinații exotice super-căutate.


Bulgaria & Grecia


- Am fost în anii trecuți, (sparg eu gheața, întărâtându-i un pic pe cei doi) în Grecia, Bulgaria și Turcia - destinații de vis pentru vacanțele românești. Am mers chiar și mai departe: în Tunisia, Spania și Egipt, dar n-aș putea spune, însă, care este cea mai frumoasă destinație din lume pentru petrecerea vacanței de vară.

Pledoarie pentru Bulgaria

Departe de a mă considera alfa și omega în materie de turism, dimpotrivă, aș putea spune (se pricepe chiar foarte bine, vă spun eu, că-l cunosc), nu pot să nu semnalez câteva aspecte care sar în ochi și unui necunoscător. Totodată, îmi zice el, acest discurs este și o invitație ca să alegi Bulgaria ca destinație de vacanță, din următoarele motive: țara mea s-a aflat de-a lungul timpului, grație poziției sale geografice, la răscrucea dintre numeroase civilizații care și-au lăsat amprenta asupra ei. Fiind vecină cu România, Serbia, Grecia și Turcia, și cu ieșire la Marea Neagră, Bulgaria s-a ridicat în ultimii ani ca o destinație turistică extrem de interesantă, cu vacanțe la prețuri accesibile, cu numeroase atracții turistice și cu o puternică încărcătură istorică. Popularitatea litoralului bulgăresc al Mării Negre a fost în continuă creștere în ultimii ani iar industria turistică din Bulgaria a cunoscut și ea o creștere robustă, ajungând, destul de rapid, una din principalele surse de venit ale bugetului de stat. Oferta de litoral din Bulgaria este orientată către clienții cu bugete de vacanță mai reduse, oferind o alternativă ieftină stațiunilor din vestul Europei, însă cu o calitate a serviciilor ce nu cade mult sub cele vest-europene, în stațiunile de top din Bulgaria: Varna, Albena, Nisipurile de Aur, Duni, Sunny Beach. Plajele noastre sunt asemănătoare celor de pe litoralul românesc, cu nisip fin, iar intrarea în apă este lină în majoritatea stațiunilor de pe litoralul bulgăresc. Deci, încheie el mândru, Bulgaria reprezintă una dintre cele mai accesibile destinații de vacanță pentru toți turiștii români; aceștia abia dacă percep faptul că se află în altă țară, în special pe litoral, unde până și meniurile de la unele restaurante sunt scrise în limba română. Te invit să-ți petreci împreună cu familia ta vacanța vară 2019 în Bulgaria și te vei simți ca acasă!

Pledoarie pentru Grecia


- Precum știți și voi (începe prietenul meu, simandicos), Grecia este una dintre cele mai populare destinații de vacanță. Apropierea ei de România face ca transportul cu mașina personală sau cu autocarul să fie o facilitate pe care niciuna dintre celelalte destinații de vacanță pe care le-ai enumerat mai devreme (mai puțin Bulgaria) nu o are. Climatul favorabil, peisajele desprinse parcă din filme și ospitalitatea localnicilor sunt doar câteva dintre motivele pentru care merită să optezi în favoarea unei vacanțe în Grecia. 
Plajele unice, cu nisip auriu, negru sau roșiatic, valurile line ale Mării Mediterane de un albastru intens, peisajele muntoase cu stânci impresionante și vegetație luxuriantă, precum și numeroasele activități acvatice pe care le poți practica aici sunt garanții pentru reușita unei vacante perfecte în Grecia. Insulele grecești oferă plaje diverse, cu particularități diferite: Rhodos (orașul, trecut în patrimoniul UNESCO, unul dintre cel mai bine păstrate orașe medievale europene, este locul unde odată încânta privirile celor care ajungeau aici, una dintre minunile lumii antice, Colosul din Rhodos), Creta (cea mai mare și mai populată insulă grecească), Lefkada (oraș cu iz venețian, împânzit de taverne, hoteluri pline ochi cu turiști, cu veselie și miros de souvlaki, un oraș superb și pe timp de noapte, când portul, canalul și podul se luminează frumos, iar distracția nu se oprește decât spre dimineață), Santorini (cel liniștit și romantic) și Mykonos (cunoscut pentru viața de noapte vibrantă și petrecerile până-n zori), sunt în topul celor mai cumpărate destinații de vacanță pentru vara acestui an, conform datelor furnizate de agenția de turism Christian Tour. 
Optând în favoarea unei vacanțe în Grecia vei putea îmbina relaxarea cu explorarea, satisfăcându-ți totodată și setea de cunoaștere. Recunoscută drept tărâmul zeilor, această țară cu o cultură legendară abundă în atracții și obiective turistice. “Bumerangurile”, denumire sub care sunt cunoscuți turiștii în Grecia, revin aici an după an și este ușor de înțeles de ce: frumusețea naturală, plajele minunate, precum și preparatele culinare grecești, încântă privirea oricui.

- Așadar, intervine celălalt prieten, te sfătuim să analizezi ofertele noastre și oferă-ți o vacanță cu Christian Tour, un sejur de vis la cel mai bun raport calitate-preț! Christian-Tour este biletul de vacanță preferat de toți călătorii care apreciază profesionalismul și calitatea serviciilor. 


Știam și eu că această agenție este cel mai mare tour operator de vacante charter din Romania, cu peste 19 ani experiență în turism, recunoscuți prin cele mai bune vacanțe charter și oferte personalizate, către o largă varietate de destinații turistice: de la escapade pe insule fascinante, expediții safari, până la city break-uri romantice sau croaziere în jurul lumii. Tocmai de aceea, pentru acest sejur 2019 voi vizita pagina lor cu vacanțe și, cu siguranță, o voi găsi pe cea potrivită mie. Acum știu sigur că Grecia va fi destinația perfectă pentru vacanța mea de vară!





Articol Spring SuperBlog 2019

12 comentarii:

Ioana spunea...

In Grecia imi doresc si eu sa ajung, insa pana acum nu am gasit o varianta pe care sa o consider super-accesibila.

Emilia Oana spunea...

Nu am calatorit pana acum in afara tarii. Prima tara pe care mi-as dori sa o vizitez este Marea Britanie, apoi minunata Grecia.

Mikyangel spunea...

Si eu as alege tot Grecia pentru o vacanta in afara, mai ales ca am un copil si facilitatile oferite de greci imi usureaza viata.
Am fost atat in Grecia cat si in Bulgaria, dar Grecia mi-a intrat la suflet si m-as reintoarce acolo oricand.

Bratu Gabriela spunea...

in bulgaria am fost anul trecut, dar nu as mai merge. asa ca in mod cert as opta pentru greci si sper sa ajung la ei cat mai curand!

Lamiita Petre spunea...

Mi-as dori sa am ocazia sa vizitez Grecia desi, nu am fost nici in Bulgaria si din cate am vazut, in ultimul timp, turismul s-a dezvoltat foarte bine si aici.

Anonim spunea...

In bulgaria am fost si mi-a placut mult. In Grecia mia-s dori tare mult sa ajungem.

Unique by MM spunea...

Grecia are destinații de neuitat!
Am fost de câteva ori și mi-a rămas în suflet.
Anul acesta intenționez să ajung pentru o săptămână, în toamnă. Am ales ca primă destinație, Tenerife.

Urban Story spunea...

Iubesc marea si nu as putea sa refuz o vacanta in Grecia

Mihaela Nistor spunea...

Din poze, Grecia arata minunat, dar trebuie sa ne luam si noi o vacanta acolo si sper sa fie minunata ca in pozele de prezentare.

Albu Steluta spunea...

Am fost in ambele dar mereu m-as reintoarce...in fiecare an :)

Kamy Journey spunea...

Imi doresc si eu o vacanta la mare si sper sa ajung anul asta macar cateva zile. O relaxare cu balaceala ar fi de vis

Catalina Coman spunea...

Tot Grecia as fi ales si eu, dintre cele doua. :D