sâmbătă

Adaugă gust mâncărurilor tale cu ajutorul cuburilor Vegeta




Transformă-ți mesele de acasă în preparate de 5 stele. Folosește cele mai bune cuburi Vegeta de până acum și vei avea gust și savoare în toate mâncărurile

Chiar dacă gătești bine, ți se pare, deseori, că mâncărurile tale nu au un gust la fel de bun ca la restaurant. Și e de înțeles, pentru că nu ai toate ustensilele și obiectele de bucătărie pe care le folosesc bucătarii profesioniști, însă poți obține rezultate la fel de gustoase dacă ții cont de câteva reguli de aur.

Pregătește toate ingredientele în avans,,mise en place” fiind una din primele lecții pe care le învață toți bucătarii profesioniști. Astfel, ca să gătească mult mai rapid și eficient, se recomandă ca absolut orice ingredient să fie pregătit dinainte, curățat și mărunțit dacă este cazul.

Gătește la temperaturi mari- acesta este unul din secretele care chiar fac diferența. O friptură bună nu se gătește niciodată la foc mediu, iar legumele nu sunt la fel de bune dacă nu le gătești suficient de rapid. Așa că, nu-ți trebuie să-ți fie frică să folosești căldura la maxim, atunci când e nevoie!

Gătește absolut orice în unt, căci, dacă întrebi mai multi chefi care e diferența dintre gustul de acasă și gustul de la restaurant, te asigur că cele mai multe răspunsuri se vor referi la unt. Bucătarii profesioniști îl folosesc din plin, pentru că da o aromă puternică oricărei mâncăruri, fie că e vorba de carne sau legume.

Aroma mâncării mai este dată și de noile cuburi Vegeta de găina, de legume și de vită, potrivite atât pentru ciorbe, tocănițe, cât și pentru supe pline de savoare. Chiar chef Liviu Balint, ambasadorul Vegeta,  ne recomandă folosirea lor în majoritatea rețetelor inedite pe care le prezintă.


Noile cuburi Vegeta sunt disponibile în pachete de 6 sau 12 cuburi. 

Pentru a da un gust delicios mâncărurilor tale, încearcă și tu, cu încredere, Cuburile Vegeta cu aromă de legume, găină și vită. Eu am făcut o ciorbiță de vită, care a ieșit tare gustoasă.


Ciorbă de vită, cu legume


Ingrediente:
8 bucăți de oase de vită cu carne (gambe)- cca 1kg.
8 căni cu apă
2 cuburi Vegeta Vită
sare, după gust
3/4 ceașcă ceapă tăiată mărunt
3/4 ceașcă de țelină tăiată mărunt
3/4 ceașcă de morcov ras
1 vârf de linguriță de piper alb
1 frunză dafin
2 căni cu roșii mărunțite
2 cești de păstăi fasole verde (proaspete sau congelate)

Mod de preparare

Cubul Vegeta se pune la începutul preparării, ca bază pentru mâncare.
Carnea se taie în bucăți mici, eliminând excesul de grăsime (dacă este cazul). Puneți carnea într-o oală mare cu apă, cu tot cu oase, împreună cu cubul Vegeta, ca bază pentru mâncare, sarea, țelina, piperul și frunza de dafin. Acoperiți și lăsați la foc mic 3 ore. Adăugați restul de ingrediente, fierbeți la foc mic pentru încă 45 de minute sau până când legumele sunt fierte complet. Gustați și mai adăugați condimente, dacă mai este cazul. Eu am adăugat și ,,zdrențe” din 3 ouă, așa cum făcea bunica mea - ouăle bătute bine, turnate, apoi, ușor în ciorba clocotită și zdrențuite cu ajutorul furculiței. Se scoate frunza de dafin și se servește, alături de o lingură generoasă de smântână.




Niciun comentariu: