Sfaturi pentru un ten curat în fiecare zi
Fiecare femeie își dorește un ten îngrijit, luminos, care să reziste la factorii externi ce dăunează frumuseții. Dacă îți dorești să te bucuri de un ten strălucitor întreaga zi, tot ce trebuie să faci este să adaugi rutinei tale de îngrijire câțiva pași esențiali! În timpul zilei, fața ta este expusă factorilor nocivi, care o obosesc și, cu timpul, aceasta se schimbă. Tocmai de aceea, tenul tău are nevoie de un răsfăț continuu! Iar dacă respecți câteva etape esențiale în ritualul de îngrijire zilnică, tenul tău va fi mai sănătos și vei combate mai eficient efectele radicalilor liberi, dar și semnele îmbătrânirii. Descoperă sfaturile mele de înfrumusețare pentru o piele minunată la orice vârstă!
3 reguli de aur pentru un ten frumos la orice vârstă
1. Demachiază!
Curățarea perfectă a tenului reprezintă baza într-un ritual complet de îngrijire a pielii. Dimineața, demachiază-te și curăță tenul cu delicatețe, iar seara folosește un demachiant care îndepărtează în profunzime orice urmă de machiaj. Acest pas este esențial pentru eliminarea impurităților, deschiderea porilor și menținerea unui ten proaspăt, strălucitor și sănătos.
Fii delicată cu tenul tău! Frecarea agresivă cu dischete demachiante a tenului îi poate afecta structura și favorizează apariția ridurilor premature și a liniilor fine. De aceea, curăță mereu tenul cu loțiuni delicate și apă călduță: dacă alegi produsul potrivit pentru tenul tău, acesta curăță freci să freci agresiv. Găsește textura care ți se potrivește: loțiune, ulei, săpun sau spumă. Pentru curățarea tenului gras sau acneic folosește un demachiant care conține acid salicilic sau peroxid de benzoil. Pentru tenul uscat e recomandat să folosești un produs hidratant și blând cu pielea, care nu conține parfum. Este necesar să utilizezi o gamă completă de produse cosmetice, inclusiv creme, pentru a avea o piele frumoasă.
Sfat: Nu uita niciodată zona gâtului și a decolteului, care, de asemenea, sunt expuse agresiunilor externe.
2. Tonifiază!
La fel de importantă ca demachierea este și tonifierea, cu toate că multe femei au tendința de a sări peste acest pas, considerându-l mai puțin important. Dacă știi ce tip de ten ai, atunci vei putea să alegi mai ușor produsele adecvate, astfel încât să îți îngrijești corect pielea. Rolul loțiunilor tonice este de a îndepărta eficient impuritățile rămase în urma procesului de demachiere, de a împrospăta tenul și de a reechilibra pH-ul astfel încât pielea să absoarbă integral crema aplicată. Loțiunea tonică, de preferat fără alcool, are rolul de hidratare ușoară și împrospătare a tenului și îți oferă senzația de ten revigorat. Totodată, loțiunea tonică va calma iritațiile pielii și va îndepărta mai bine urmele de machiaj sau impuritățile.
3. Hidratează!
Hidratarea este esențială pentru orice tip de ten, chiar și pentru cel gras, însă specialiștii îți recomandă să alegi un produs mai light sau pe bază de gel. Odată ce ai aplicat crema hidratantă, masează ușor pielea cu mișcări circulare. Astfel vei îmbunătăți circulația sângelui, iar crema va fi absorbită mai rapid în piele. Un ten frumos înseamnă că este hidratat în profunzime. Folosește o cremă de față care este potrivită tipului tău de ten și nu uita să o aplici atât în zona gâtului, cât și a decolteului.
Hidratează tenul dimineața (este esențial înainte de a te machia) și seara. Atât dimineața, cât și seara trebuie aplicată o cremă hidratantă care se alege în funcție de tipul de ten avut, fiecare în parte având proprietățile sale specifice. Cremele hidratante refac rezervele de apă din piele și împiedică deshidratarea tenului. Crema de zi este de preferat să conțină factor de protecție solară, în timp ce crema de noapte, în funcție de necesități, poate fi revitalizantă, intens nutritivă sau cu efect antiaging. Pe timpul iernii poți alege o cremă puternic hidratantă, dar vara este indicat să folosești o cremă mai ușoară, de preferat cu factor de protecție solară. Alege, deci, crema potrivită care se adresează nevoilor tenului tău: cu efect de luminozitate, antirid, cu efect de hrănire etc.
Beneficiile utilizării cosmeticelor bio
Dacă ești la fel de atentă ca mine la produsele cosmetice pe care le folosești, cu siguranță îți dorești să aplici pe piele doar ce este mai sănătos. Pielea este un organism biologic viu și echilibrul său natural poate fi ușor destabilizat. Știm cu toții că pentru producerea produselor cosmetice se folosesc multe ingrediente și substanțe sintetice, create pe cale chimică. Nu mai surprinde pe nimeni faptul că produsele bio sunt mult mai sănătoase și mult mai eficiente decât cele create în laboratoarele cosmetice. Produsele cosmetice naturale și-au dovedit eficiența de-a lungul timpului, mai presus de așteptări sau de scepticismul unora. În compoziția produselor cosmetice naturale nu se vor regăsi niciodată parfumuri artificiale, coloranți sau alte substanțe chimice cu potențial dăunător organismului. Ingredientele de bază ale acestor produse sunt: uleiurile esențiale, plante aromatice și alte ingrediente cosmetice 100% naturale.
Principalul avantaj al acestor produse cosmetice este faptul că prin piele (care este cel mai mare organ al nostru) nu mai introducem ingrediente chimice, care pătrund în fluxul sanguin, ficat și alte organe, influențându-ne sănătatea. Un alt avantaj este faptul că ingredientele naturale sunt mult mai eficiente și rezolvă mai repede diverse probleme ale pielii, părului și chiar ale unghiilor. Încă un avantaj este faptul că parfumul lor provine din folosirea de uleiuri esențiale și vegetale din culturi certificate bio.
Folosirea de produse cosmetice bio devine încet-încet alegerea preferată a tot mai multor persoane, indiferent de vârstă, atunci când vine vorba de sănătatea pielii. Cosmeticele bio nu conțin parabeni, iar acțiunea lor asupra pielii este mult mai blândă. Aceste uleiuri naturale penetrează pielea în mod mult mai eficient decât o fac cremele hidratante produse chimic, datorită faptului că structura lor internă este mult mai apropiată de cea a uleiurilor naturale ale pielii.
De curând am descoperit sufletul pereche al pielii mele- produsele de îngrijire ale pielii de la Jonzac, produse certificate bio, care exclud substanțe sintetice cum ar fi polietilenglicoli sau alte substanțe iritante ce pot, într-adevăr, să deranjeze echilibrul natural al celulelor. Jonzac are o gamă variată de produse cosmetice hipoalergenice și, pe lângă faptul că sunt 100% sigure (prin certificarea bio), aceste produse cosmetice sunt gândite pentru a minimiza riscul de reacții alergice, reușind, astfel, să susțină și o toleranță extrem de ridicată.
Utilizarea cosmeticelor care conțin ingrediente organice este benefică pentru organism, mai ales dacă apar probleme legate de prezența substanțelor chimice, indiferent dacă este vorba de iritații ale pielii sensibile sau alergii minore la unele toxine. Ce îmi doresc să reții este că natura poate regla toate aceste procese, pentru că totul evoluează pro viață, iar aspectul tenului tău este doar o mică rotiță din acest angrenaj din natură. Tot ce ai tu de făcut este să îți cunoști cât mai bine corpul, modul lui de funcționare și să îi oferi într-un procent din ce în ce mai mare îngrijirea corectă de care are el nevoie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu