luni

Cursurile s-au suspendat, dar învățarea continuă!!!




Dragul meu elev,



Te simți copleșit de tot ceea ce auzi despre boala provocată de noul coronavirus (COVID-19)!? Este de înțeles. Și noi, adulții, suntem neliniștiți. 

Știu că ți-e greu să înțelegi ceea ce vezi pe internet sau la televizor, sau ce auzi de la alte persoane și simți, probabil, că devii tot mai vulnerabil în fața sentimentelor de anxietate, stres și tristețe. O discuție deschisă cu părinții, profesorii sau orice adult în care ai deplină încredere, te poate ajuta să înțelegi mai bine situația, să o gestionezi și chiar să îi ajuți pe cei din jurul tău, în special pe cei vârstnici, oferindu-ți sprijinul.

A sta cât mai mult acasă, într-un spațiu curat și aerisit, e cea mai înțeleaptă decizie. Limitează-ți ieșirile în spațiul public la strictul necesar. Ia-o ca pe-o simplă provocare și verifică-ți rezistența la auto-izolare. Păstrează rutina și programul obișnuit, cât mai mult posibil, cursurile s-au suspendat, învățarea, însă, trebuie să continue. 

Dacă școala s-a închis din cauza alertei mondiale, proiectele noastre educaționale trebuie să continue de acasă. Reține faptul că măsura privind suspendarea cursurilor a fost luată spre binele tău și al celor din jurul tău. Putem comunica foarte simplu și ușor, fără să te expui vreunui risc și fără a afecta în niciun fel bunul mers al activității didactice, prin platformele educaționale, al website-urilor dedicate în întregime copiilor, cu nenumărate idei de activități creative, distractive și foarte ușor de pus în practică. Suspendarea cursurilor nu înseamnă vacanță, iar această situație nu trebuie tratată ca și cum ar fi.

Stai acasă! Știu că ți-e greu (poate înfricoșător sau chiar plictisitor) uneori, dar respectarea regulilor te va ajuta să rămâi în siguranță, pe tine și pe familia ta. 

Ce poți face după ce termini lecțiile!?


Cei mai avantajați sunt cei care locuiesc la curte. Se pot ocupa cu grădinăritul, pot uda florile sau hrăni animalele și păsările din curte. Dacă au un cățel sau o pisică, pot încerca și să-l dreseze. Cu siguranță va fi distractiv! Sau își pot face un cort, să se joace cu rații și surorile mai mici sau își pot amenaja un locșor la soare, unde să citească, să picteze, să vorbească la telefon cu prietenii sau doar să asculte muzică. Cu siguranță, dacă are niște boxe Spacer se vor putea bucura și vecinii!

Știu că-ți place sportul și că de câteva ori pe săptămână te duceai la sală. Dacă stai la curte îți poți amenaja cadrul ideal pentru desfășurarea unor activități sportive ,,speciale”, astfel încât nu vei mai sări peste antrenamentele prin care ți-ai propus să câștigi mai multă rezistență sau să-ți modelezi corpul. Sigur vei găsi o coardă (sau ceva asemănător) pentru exercițiile cardio iar niște gantere din sticle cu apă și-o băncuță sunt perfecte pentru forță. În plus, un coș de baschet poate fi atât distractiv, cât și util pentru antrenamentele tale zilnice.

Dacă plouă sau stai la bloc, aceste exerciții le poți face și în interiorul locuinței. Iar dacă ai un balcon încăpător poți încerca să faci mișcare cu un sac de box improvizat (de exemplu, dintr-un sac de dormit). Rutina sportivă îți va intra curând în reflex, însă trebuie să-i acorzi puțin sprijin, mai ales la început, când tentațiile de a face orice ALTCEVA decât sport vor fi mari. Nu uita să te hidratezi, să dormi și să mănânci suficient. Un program sportiv va avea rezultate aproape nule, dacă organismul tău va fi obosit sau prost hrănit. 

Ce ALTCEVA mai putem face în casă pentru a ne relaxa!?


Exact, la jocuri pe calculator sau Playstation mă gândeam acum și eu! Știu că-ți plac mai mult jocurile online, pentru că poți să te distrezi cu prietenii. Și mie, la fel. De fapt, indiferent de platforma pe care sunt accesate, fie PC, smartphone sau consolă, de tipul și durata acestora,  jocurile video au reprezentat încă din anii ’50 una dintre cele mai la îndemână activități realizate în scopuri de relaxare. 


Știai că jocurile pe calculator îți dezvoltă gândirea matematică, îți dezvoltă limbajul, creativitatea, imaginația, dar și cititul!? Pentru că în plin joc, vei dori să înveți cât mai repede regulile pentru a ajunge la victorie. 

Până acum totul bine, mai ales dacă jocurile online sunt pentru tine o opțiune de joacă pentru o perioadă scurtă de timp. Dacă sunt alese greșit și mai ales dacă petreci ore în șir în fața calculatorului, jocurile video pot avea și efecte negative. 

Jocurile pe calculator, video, pe playstation sau diverse alte platforme pot să fie extrem de amuzante, să reprezinte o modalitate relaxantă și plăcută de a-ți petrece timpul liber, dar în același timp se pot dovedi și periculoase. Indiferent dacă ești fan Counter Strike, dacă îți plac cursele de mașini sau dacă vrei să îți exersezi talentul la fotbal cu un joc FIFA, dacă petreci prea mult timp în fața calculatorului te poți confrunta cu dureri de cap, dureri de ochi sau cel mai grav, dureri de spate. Probabil ți s-a întâmplat deja cel putin o data să te ridici de pe scaun și să simți cum o durere intensă îți săgetează spatele și în acel moment să realizezi cât de mult îți poate dauna statul pe scaun pe ore întregi, mai ales dacă vorbim de un scaun nepotrivit. Ar fi bine dacă toți părinții ar cumpăra copiilor scaune gaming, adică scaune special concepute pentru a asigura confortul și relaxarea pe durata orelor petrecute în fața calculatorului. Doar așa, să știi, veți scăpa cu toții de durerile de spate și vă veți putea bucura de jocurile online alături de prietenii virtuali.


Sper că nu vom mai sta prea mult ,,prizonieri” în casă și ne vom revedea cât de curând! 
Îmbrățișare de grup, copii! (virtuală, deocamdată) 🤗 🤗




Articol Spring SuperBlog 2020

Niciun comentariu: