duminică


Tema pentru vacanta de vara




Acestea sunt temele speciale pentru vacanta de vara 2015 pe care Cesare Cata- profesor la o scoala din Fermo, Italia, le-a dat elevilor sai:

1. Uneori, dimineata, faceti o plimbare pe malul marii complet singuri: priviti cum se reflecta soarele si, gandindu-a la ceea ce iubiti cel mai mult in viata, fiti fericiti!

2. Incercati sa folositi toti termenii noi pe care i-ati invatat impreuna anul acesta: cat mai multe lucruri pe care le puteti spune, la cat mai multe lucruri va puteti gandi; si cu cat va ganditi la mai multe lucruri, cu atat veti fi mai fericiti!

3. Cititi cat de mult puteti! Dar nu pentru ca trebuie. Cititi pentru ca vara inspira la aventura si la visare, si citind va veti simti liberi precum randunicile in zbor. Cititi pentru ca este cea mai buna forma de revolutie pe care o aveti (pentru recomandari, va pot ajuta).

4. Ocoliti toate lucrurile, situatiile si persoanele care va incarca negativ sau va adu un sentiment de goliciune: cautati situatii care sa va stimuleze si compania prietenilor care va imbogatesc, va inteleg si va apreciaza pentru ceea ce sunteti!

5. Daca sunteti tristi sau speriati, nu va ingrijorati: vara, precum toate lucrurile minunate, tulbura inima. Incercati sa tineti un jurnal in care sa scrieti cum va simtiti (in septembrie, daca doriti, il putem citi impreuna).

6. Dansati! Fara sa va fie rusine! Pe prispa casei, in camera voastra. Vara este un dans si ar fi o prostie sa nu participati!

7. Macar o data mergeti sa vedeti rasaritul! Pastrati linistea si inspirati! Inchideti ochii, fiti recunoscatori!

8. Faceti mult sport!

9. Daca intalniti o persoana care va incanta, spuneti-i cu toata sinceritatea si multumirea de care sunteti capabili! Nu conteaza daca el/ea intelege sau nu. Daca nu va intelege inseamna ca el/ea nu fa parte din destinul vostru; iar daca va intelege, vara 2015 va fi bolta de aur sub care veti merge impreuna (daca nu functioneaza, reveniti la punctul 8).

10. Studiati insemnarile lectiilor noastre: pentru fiecare autor si fiecare concept puneti-va intrebari si raportati-le la experienta voastra!

11. Fiti veseli ca soarele si indaratnici ca marea!

12. Nu injurati si conportati-va in mod educat si atent!

13. Vizionati filme cu dialoguri atractive (in special in limba engleza) pentru a va imbogati vocabularul si capacitatea de a visa. Nu uitati filmul imediat ce s-a terminat, retraiti-l in viata voastra!

14. In lumina usoara sau in noptile calde visati la cum ar putea fi viata vostra: in timpul verii cautati forta de a nu capitula niciodata si de a face tot posibilul sa va urmati visul!

15. Fiti buni!




Traducere: Silvana Mitu

Voi ce teme de vacanta ati primit?

Niciun comentariu: