miercuri

Cum te aperi de cainii agresivi?



Frica de caini poate fi un mare obstacol. Cum sa scapi de agresivitatea cainilor maidanezi, vagabonzi sau chiar de la stana, dar cu dinti foarte ascutiti!?

Mie imi plac drumetiile, asta o stiti prea bine. Intr-una din calatoriile mele cu bicla pe munte, am dat peste un ciobanesc urias foarte, foarte fioros. Fiind singura, au inceput sa-mi tremure picioarele instantaneu. In general am observat ca functioneaza destul de bine comanda ,,Custi!" pe care-o folosesc si ciobanii. (Habar n-am ce inseamna, dar se pare ca stiu cainii). Asta al meu ori era surd, ori nu cunostea comanda. Asa ca am coborat de pe bicla si-am asezat-o ca un scut intre mine si namila. Stiu ca animalele simt frica, dar cum sa nu-mi fie frica de uriasul asta!? Am facut pasi mici inapoi, cu teama, fara sa-l privesc in ochi- stiam ca o ia ca pe o amenintare. Daca a vazut ca nu se poate apropia de mine s-a mai departat nitel si am putut pleca, incet-incet, cu fata la el si cu bicicleta interpusa intre mine si el. Dupa cateva minute bune (care mie mi s-au parut secole) cred ca s-a plictisit si m-a lasat in pace. In acest timp am reusit sa ma indepartez de el si sa ma deplasez cu inima batand bezmetic spre ceilalti prieteni, la cabana.
Cand am ajuns si le-am povestit, toti m-au intrebat de ce n-am scos spray-ul.

Ce spray?!


Si prietenii mi-au aratat, fiecare, spray-ul sau. Nu si-au inchipuit ca am plecat singura in padure fara spray. Pai, cum sa te aperi de maidanezi sau ciobanesti fara spray?! Le-am spus ca mie nu mi-e teama de caini si stiam comanda fermecata ,,Custi!" care-a mers de fiecare data. Ei au ras, apoi m-au asezat in fata laptop-ului, ca pe un copil nestiutor, aratandu-mi spray-uri care sa ma apere de animale.
Ca sa nu mi se mai intample asa ceva mi-au aratat si de unde au cumparat spray-urile cele mai bune. 
Cu un clic am rezolvat rapid: pe  totalmag.ro-  un site specializat cu produse pentru montaniarzi, vanatori, pescari, persoane active, ca si noi. 

Iata spray-ul minune pe care l-am comandat!

http://totalmag.ro/ro/produse/Spray-uri/Spray-iritant-cu-piper-OC-400ml-piper-paralizant-lacrimogen-cs-nato-autoaparare.html


Aceste spray-uri contin 10% Oleroresin Capsicum (OC- ulei extras din piperul rosu indian) spre deosebire de varianta comerciala care are o concentratie de 2-3 %. Spray-urile au butoane de actionare protejate cu o clapeta pentru evitarea accidentale, distanta activa fiind de 6-7 metri.

Prietenii mi-au spus ca au cumparat spray-uri mai ieftine de pe alte site-uri, cu diverse inscriptii, dar care au avut o concentratie foarte mica de substanta activa, ceea ce duce la iritarea, deci enervarea celui care te ataca, fie animal sau persoana beata/drogata/hot. Acest spray are concentratia maxima admisa de piper si nu are efecte secundare - dupa 20-30 minute si spalat cu apa rece, efectele neplacute dispar. 
Citind cu atentie detaliile produsului am inteles cat de util este, atat in calatoriile noastre in padure, dar si in oras. De cate ori nu ne-am simtit amenintati sau agresati in plina zi de oameni ai strazii/drogati/betivi? Acum am un ajutor de nadejde in situatii critice. Sper sa nu fie nevoie sa-l folosesc prea des!
Si pentru ca-mi sunteti prieteni dragi va dau un pont: pana pe 29 august puteti beneficia de o reducere de 10% la toate produsele pe care vreti sa le achizitionati, daca folositi codul CORP11RC, introdus la campul observatii, la sfarsitul procesului de comanda, inainte de finalizare si expedierea comenzii.



Va doresc plimbari si excursii linistite, fara latratori pe urme, iar in caz de nevoie, sper sa va foloseasca sfatul meu!

Niciun comentariu: