miercuri

O vara prea fierbinte

E atat de cald incat Google Chrome isi deschide ferestrele singur!!!


E vara si pentru ca au venit zilele caniculare ne intrebam adesea ce este recomandat si ce nu este recomandat sa mancam in zilele fierbinti de vara.
Iata alimentele recomandate:
- legumele, fructele si produsele lactate ( branza telemea, branza de vaci, iaurt, lapte batut). Trebuie sa ne compunem meniuri usoare si sa nu excludem nicio masa. Pentru mentinerea procentului de glucide din organism trebuie sa consumam cat mai multe cereale, orez si porumb. Laptele dulce este foarte important in dieta anticaniculara pentru ca sustine echilibrul calciu-magneziu, care are de suferit din cauza transpiratiei abundente. La fel si branza telemea - reechilibreaza aportul de sodiu pe care organismul il pierde prin procesul de transpiratie.
Nutritionistii recomanda sa consumam fasolea verde in supe/ ciorbe, salate sau garnitura cu marar si usturoi. Pentru salate este indicat sa folosim uleiul de masline. 
Nici carnea nu trebuie uitata- este recomandata cea de pui, peste sau vita, fiarta sau la gratar. Foarte indicate sunt si fructele de mare, bogate in substante proteice si o cantitate redusa de lipide. 
In timpul verii organismul nostru are nevoie de mai multa hidratare- multi dintre noi alegand bauturile reci pentru a ne racori, ceea ce este gresit. Cele mai indicate bauturi sunt: apa la temperatura camerei, ceaiul fierbinte( mai ales de menta, care are un efect racoritor si ceaiul verde, renumit pentru proprietatile lui medicinale). Berea este una din cele mai consumate bauturi pe timpul verii- datorita continutului scazut de alcool, contribuie la hidratarea organismului, in completarea consumului de apa.
Cele mai bune sunt sucurile de fructe care contin o cantitate mare de apa- pepenele rosu, galben, zmeura, capsune, afine, cirese si au un aport important de vitamine. 
Avem voie si ciocolata, de preferat cea cu un procent mare de cacao ( cel putin 50%) deoarece contine magneziu si antioxidanti.



E vara... Si e al naibii de cald. 
Pentru nefericitii care n-au plecat inca in vacanta/concediu, singura solutie ca sa scape de canicula e sa stea in casa. Partea proasta e ca aceasta nu e tocmai cea mai buna modalitate de a-ti petrece timpul. Acum ca stiti ce si cat trebuie sa consumati puteti sa alegeti sa petreceti macar cateva minute in bucatarie pentru bucuria celor dragi, pe care-i veti delecta cu bunatatile preparate.

O vara frumoasa, oricat de cald iti este!

Niciun comentariu: