luni

Cauciucul, prietenul meu de-o viață


Vă puteți imagina o lume fără cauciuc? 

Cauciucul este prezent în viața noastră de când ne naștem.
Încă din primul an de viață, copilul se împrietenește cu latexul prin tetină, suzetă, pompița nazală, carucioarele cu ale sale roți de cauciuc și jucăriile pentru dentiție. Latexul este un produs natural și de accea este de preferat produselor din silicon. 
Cu cât copilul crește, cauciucul este tot mai prezent în viața lui. Jucăriile care chițăie când sunt apăsate,  păpușile (Arădeanca- cât erau de frumoase; vă mai amintiți?), figurine-animale sau mașinuțe, mingiuțe, jucării de sărit din cauciuc gonflabil, ghetuțele, pelerinele de ploaie și cizmulițele, covor cauciuc pentru joacă, impermeabil și frumos colorat - toate acestea fac parte din viața de zi cu zi a celor mici.
Cu cât experiența de viață e mai vastă, cu atât cauciucul este mai des întâlnit în cataloage, caiete, condici cu etanșări din cauciuc, în magazinele cu scări rulante și benzi transportatoare, în sălile de sport unde aparatele fac echipă bună cu latexul, mănuși, genți, castroane și boluri pentru călătorii, încălțăminte de cauciuc, accesorii (brățări, cercei)... Și cine poate să spună că n-a făcut măcar o dată-n viață o pană de cauciuc?! Pe cei mai aventurieri i-aș întreba dacă au încercat sky driving-ul pe apă, asta pentru că știu că au nevoie și ei de cauciuc, ... de o cameră de cauciuc.
Pentru că se apropie Halloween-ul, am să vă dau câteva idei de măști drăguțe, desigur, tot din cauciuc:
 
Și dacă te întrebi cine e responsabil de calitatea și eficiența benzii de alergare din sala de fitness, de benzile transportatoare din producția industrială, logistică și de transport, de plăcile tehnice de cauciuc eu îți spun doar atât: Elastimpex Romania. Și o fac foarte bine, de 20 de ani!

http://www.elastimpex.ro

Care este experiența ta cu latexul la care nu ai putea renunța niciodată?
Articol scris pentru SuperBlog 2015

Niciun comentariu: