luni


Climatico - și casa ta e fericită!!!

Motto:
,,Omul gospodar își face vara sanie și iarna car.”

Deși zilele toride de vară par foarte îndepărtate, nu strică niciodată să te gândești din timp la o investiție importantă pentru casa ta, de exemplu la un aparat de aer condiționat, mai ales că rolul acestuia nu este doar de răcire a aerului din casă ci și de asigurare a confortului termic constant pe tot parcursul anului, prin încălzire, răcire, ventilare sau dezumidificare. De obicei, aparatul de aer condiționat este folosit mai mult pe perioada verii, când zilele toride ne scad puterea de muncă și ne induc starea de disconfort, stare ce duce la șubrezirea sănătații în timp. Dacă nu luăm nicio măsură zilele devin insuportabile și foarte obositoare.
Până nu demult credeam că aparatul de aer condiționat face un schimb de aer cu exteriorul și nu prea înțelegeam cum răcorește interiorul când afară sunt peste 30 de grade. Am înțeles totul când am apelat la Climatico pentru instalarea unui aparat de aer condiționat.
De ce am ales Climatico?
Pentru că este o companie complexă, cu personal calificat și experiență în domeniu, pregătit oricând să răspundă celor mai exigente nevoi și cerințe. Compania are ca obiect de activitate lucrările de instalații sanitare, de încălzire și de aer condiționat (CC4322) și se ocupă atât cu proiectarea, comercializarea și instalarea sistemelor de aer condiționat, încălzire și ventilație pentru locuințe și spații industriale, metenanța periodică a acestora, asigurarea garanției echipamentelor distribuite cât și service-ul în perioada post-garanție.
Habar n-aveam că totul e așa simplu în funcționarea aparatului de aer condiționat! Explicațiile date de specialiștii echipei m-au convins că aparatul funcționează într-un circuit închis - în el intră aerul cald din interiorul încăperii, apoi acest aer cald intră în contact cu agentul frigorific ce se găsește în echipamentul aparatului, acest aer se răcește și este din nou introdus în încăpere. Singura legătură cu exteriorul este dată de vaporii de apă existenți în aerul cald care prin răcire condensează și sunt eliberați în exterior cu ajutorul furtunului și tăviței de condens unde sunt colectați. Nu era deloc complicat! Am mai aflat și că agentul frigorific în contact cu aerul cald este normal să se încălzească, prin transferul de energie, dar cu ajutorul compresorului și al condensatorului aflate în unitatea exterioară și prin trecerea prin ventilul de laminare, agentul frigorific redevine un lichid rece, deja pregătit pentru reluarea circuitului de răcire a aerului cald din interior. 
Iată și cele mai importante sfaturi (pe care le-am aflat tot de la specialiștii Climatico) de care trebuie să țineți seama atunci când vreți să achiziționați un aparat de aer condiționat perfect pentru locuința d-voastră:
- nu amplasa un aparat de aer condiționat de mare putere (peste 18000BTU) într-o încăpere cu o înălțime mai mică de 3m. Dacă suprafața este prea mare (o hală, un salon, etc.), optează pentru 2 aparate de o putere mai mică.
- nu amplasa un aparat de aer condițioant mai puternic pe hol crezând că va putea răci 2 camere. Holul se va răci foarte repede ajungând la temperatura selectată, după care se va opri și aerul rece nu va ajunge și în camere. În plus, traseul frigorific către partea inferioară din exterior va fi mai lung, mai costisitor și mai inestetic.

Sper să vă ajute ceea ce v-am spus despre aparatul de aer condiționat și să vă și doriți instalarea unuia în locuința voastră, nu numai pentru confortul termic, dar mai ales pentru sănătate.

Niciun comentariu: