sâmbătă


Fă-i copilului tău o bucurie și susține educația de calitate!

Motto: ,,Să nu-i educăm pe copiii noștri pentru lumea de azi. Această lume nu va mai exista când ei vor fi mari și nimic nu ne va permite să știm cum va fi lumea lor. Atunci să-i învățăm să se adapteze” (Maria Montessori- Descoperirea copilului)


Educația non-formală este cea mai nouă abordare a învățării care cumulează orice acțiune organizată în afara sistemului școlar, prin care se formează o punte între cunoștințele predate de profesori și punerea lor în practică. Copiii sunt mai receptivi la astfel de acțiuni pentru că nu sunt sub presiunea notelor din catalog, a disciplinei impuse sau a temelor obligatorii. Educația non-formală înseamnă plăcerea de a cunoaște și de a se dezvolta prin diverse forme: cercuri de lectură, sportive, cultural-științifice, întâlniri cu scriitori, cluburi de știință, serbări școlare, drumeții, excursii, tabere, expediții, școala de week-end, concursuri, vizionări de spectacole, vizite la muzee, biblioteci, etc.
Și pentru că tot mai mulți copii sunt atrași de tehnologie, de nou, am să vă spun cum să-i surprindeți plăcut pe cei mici și să-i pregătiți încă de pe acum pentru viitor. 
(https://www.facebook.com/inventeazaro/
Participarea la cursurile de robotică, electronică și IT pentru copii și adolescenți de la Asociația Centrul de Creație pentru Copii și Tineret, pe scurt- inventează.ro, oferă metode facile de învățare prin joc și aplicații practice, cu scopul de a învăța cum să pună în aplicare, în viața de zi cu zi, a cunoștințelor tehnice dobândite la școală și nu numai. 
Este ocazia perfectă pentru dezvoltarea abilităților sociale și de muncă în echipă, cu acccent pe dezvoltarea abilităților soft - colaborarea fructuoasă, ascultarea activă, gândirea critică și rezolvarea de probleme. Copiii sunt stimulați să se asculte și să se ajute unul pe altul, creându-se astfel un mediu prietenos, în care ideile sunt exprimate cu dezinvoltură.  Pentru detalii și noutăți puteți accesa și pagina de FB
http://www.academia.inventeaza.ro/
Dacă nu sunteți încă deciși, puteți participa la lecțiile gratuite de pe 9 și 10 aprilie și veți vedea cu câtă bucurie participă copiii la astfel de activități. Știu că-ți dorești cei mai bun pentru copilul tău, așa este și normal și pentru un viitor mai bun al celor mici trebuie să încercăm să le asigurăm o educație solidă, cele mai bune alternative în materie de educație.
Share-uiește articolul pentru a putea fi citit de câți mai mulți părinți și haideți să construim împreună generația de mâine! E cea mai de preț moștenire pe care o putem lăsa. 
Fii un părinte responsabil: susține educația de calitate!

Niciun comentariu: