luni

Limbajul secret al florilor 

sau cum ne exprimăm sentimentele

Motto: ,,A fi viu nu-i de ajuns. Mai trebuie soare, libertate 
și...o mică floricică.” (Hans Christian Andersen)

Oamenii au asociat forma florilor, culoarea și mireasma lor, încă din cele mai vechi timpuri, cu trăsături de caracter. Florile oferă, desigur, o perspectivă nouă asupra personalității. Suntem precum florile: creștem, înflorim și ne etalăm potențialul infinit și minunat, precum mireasmele unice ale florilor. Ele sunt cheia care deschide calea către frumusețea interioară, spre puritate, a fiecăruia dintre noi. Dacă vom reuși să dăruim așa cum o fac florile, fără a aștepta nimic în schimb, numai pentru plăcerea de a bucura pe cineva ori de a ne acorda sufletului mici plăceri, numai atunci vom reuși să ieșim din monotonia și sordidul vieții cotidiene și asta ne va aduce cu siguranță, liniște sufletească.
Florile sunt prezente în viața noastră în cele mai importante momente- la naștere, la botez, nuntă sau la aniversări, florile cadou ne bucură ochii și sufletul cu gingășia și parfumul lor.  Ce poate fi mai frumos decât să dăruiești o floare?! Chiar dacă persoana dragă nu-ți este aproape, acum ai posibilitatea de a-i trimite flori de la florăriile online. Și cât de fericite suntem noi, femeile, când primim flori!!! De orice fel, cu parfum puternic sau suav, în culori diverse, în buchete uriașe sau câteodată, fără motiv, numai un fir; florile ne arată dragostea, respectul, dăruirea. Goethe spunea că ,,florile sunt cuvintele frumoase și hieroglifele naturii, cu care ne face să înțelegem cât de mult ne iubește”. 
Pentru fiecare din noi natura a creat o floare care să vorbească sufletului prin  formă, culoare și parfum. Floarea mea de suflet este frezia. Dacă ne uităm în zodiac, aceasta este floarea perfectă pentru cei născuți în zodia Balanță, asta ca să-mi confirme încă o dată că am făcut alegerea perfectă. Frezia simbolizează dragostea necondiționată și inocența. Țin minte că la aniversarea celor șapte ani de căsătorie soțul meu mi-a dăruit frezii albe, ca o reamintire a dragostei pure, neprefăcute iar la nașterea primului copil am primit deasemeni un imens buchet de frezii multicolore. Și nu numai că-mi place să primesc frezii, dar cu fiecare ocazie le și dăruiesc. Anul acesta, de 8 martie, am făcut o livrare frezii în București unei prietene care tocmai venise din străinătate. Nu vă spun cât de bucuroasă a fost! Cu un singur click poți trimite și tu flori la domiciliul oricărei prietene. Distanța nu vă oprește să dăruiți o mică bucurie unei persoane dragi, mai ales că acum există multe florării cu livrare în orice localitate.
Flori sensibile, cu suflet, freziile au exercitat dintotdeauna o puternică fascinație asupra mea. Simt că freziile mă reprezintă- sunt flori de primăvară și eu iubesc soarele și căldura plăpândă a primăverii. Mă fascinează aspectul lor delicat și parfumul puternic pe care-l răspândește cu dărnicie, dar numai în mediile prietenoase, la căldură, în locuri unde nu sunt curenți puternici de aer. Pot spune că la fel sunt și eu: ca să ,,înfloresc” am nevoie de iubire și protecție, de dragostea celor din jur, de bucuria de-a fi împreună și de căldura și siguranța unui cămin. Dăruiesc, când sunt iubită - sunt femeia-frezie
Delicatețea freziilor uimește bărbatul,
Nascând în el un sentiment de protecție;
Oare nu se vor rupe strânse în palmele lui puternice?
Gingășia femeii
Il face pe bărbat capabil s-o apere de furtuni
Înconjurându-i cu brațele finețea taliei.

Parfumul freziilor, misterios, pătrunzător,
Invăluie truul și sufletul bărbatului;
Purtat de vântul înmiresmat al primăverii.
Parfumul de femeie
Trezește cu pasiune la viață, fascinând,
Chiar și după o iarnă atât de lungă.

Culoarea freziilor, vie, intensă
Este observată de ochii bărbatului
Neobișnuiți să vadă în mod normal detalii.
Prezența femeii
Aduce magie și colorează cu dragoste
Secundele, spațiul, visele.

Tu ce fel de floare ești?
Articol scris pentru Spring SuperBlog 2016

Niciun comentariu: