miercuri

Cauți plaja perfectă? Algarve este cea mai bună destinație din Europa!


De ce Algarve
Pentru că este ademenitoare, cu stânci impresionante, nesfârșite plaje aurii, golfuri dantelate și insule de nisip, cu soare, surf și istorie la fiecare pas... Și pentru că la Oscarurile Turismului (Word Travel Awards) se premiază excelența în turism iar Algarve a fost aleasă de două ori consecutiv cea mai bună destinație pentru plajă din Europa. 

Algarve, este locul unde Portugalia își dezvăluie toate frumusețile naturale. Supranumită Pământul Eternei Primăveri, zona Algarve este o destinație preferată de turiști pentru plajele curate, apele nepoluate și clima extrem de plăcută în orice anotimp. Cu orășele micuțe și-o atmosferă extrem de pitorească, Algarve respiră oceanul prin toți porii, atrăgând ca un magnet persoane care nu prea iubesc turismul de masă și care preferă în schimb, stațiunile cochete cu turiști mai selectivi. Și totuși, Algarve este cea mai recunoscută destinație de plajă ieftină din Portugalia. Iată câteva plaje populare, renumite în special pentru verile nu foarte fierbinți și pentru soarele care strălucește tot timpul anului: Praia da Marinha a fost inclusă între cele mai frumoase 100 de plaje din lume. Alte plaje pe care trebuie să le vezi neapărat sunt în Albufeira, Vilamoura, Praia da Rocha, Lagos, Armcao de Pera, Alvor, Monte Gordo, Tavira, Salema și Sagres.
Capitala regiunii Algarve, orașul Faro, nu trebuie ratată. Portul cochet, parcurile bine întreținute și piețele, precum și orașul vechi plin de drumuri pietonale și cafenele în aer liber, îi dau un farmec aparte. Lider al stațiunilor portugheze, cu 40000 de locuitori, orașul Faro a fost o localitate importantă încă de pe vremea romanilor, datorită apropierii de lagună și portul Ria Formosa. Laguna Ria Formosa este o frumoasă rezervație naturală care adăpostește pe timpul verii și toamnei, sute de specii de păsări. În zonă sunt câteva orașe unde se poate găsi cazare, restaurante, cafenele sau baruri. 
Orașul Faro este construit pe malul lagunei largi, fiind mărginit de mlaștini și câmpii. În prezent este un oraș modern, cu un centru istoric bine conservat și localnici extrem de amabili, care deși știu limba engleză aproape la perfecție, te vor aprecia dacă vei încerca să comunici cu ei în portugheză. 
Ce recomand să vizitați în Faro?
În primul rând Centrul istoric, care se află situat în fața portului. Una din atracții o reprezintă arhitectura clădirilor, construite în stil maur și văruite în culori extrem de vii. Aici vă puteți relaxa la una din numeroasele cafenele primitoare sau admirând galeriile de artă.
Arco da Vila este una din fostele porți de intrare în Faro, situat în capătul de sud al Jardin Manuel Bivar (Grădina Manuel Bivar) - una din cele mai populare atracții din Faro. Arco da Vila este un monument național celebru, fiind prevăzut și cu o statuie a sfântului patron al orașului Faro, sf. Thomas Aquinus.
Un alt loc pe care merită să-l vizitați este Palatul Estoi, acoperit la exterior cu plăci ceramice decorative, cu modele florale. La intrarea în palat se află un mic templu alături de statuia Celor Trei Grații, pe o scoică, o copie a sculptorului italian Antonio Canova. În prezent, palatul a fost transformat într-un modern hotel, păstrând însă, stilul epocii în care a fost construit. 
Catedrala din Faro a fost construită la sfârșitul sec. al XIII-lea, în zilele noastre fiind unul dintre cele mai somptuoase monumente din vechiul centru al orașului Faro, fiind generos decorată cu lemn aurit și încrustată cu marmură, panouri ceramice, picturi și sculpturi.
,,Capela dos Ossos” este o altă atracție a orașului care simbolizează viața efemeră. Această clădire este decorată cu rămășițele osoase a peste 1200 de călugări, fiind, de altfel, o destinație destul de înspăimântătoare.
Micul Muzeu maritim din Faro - face parte din peisajul portului și include colecții interesante cu exponate maritime, inclusiv modele de nave, ambarcațiuni de pescuit locale și diferite instrumente de pescuit. Muzeul este renumit pentru afișarea modelului de navă Vasco Da Gama.
Dar atracția principală a turiștilor rămâne Praia de Faro - plaja principală, cu deschidere la ocean. Se află în apropierea aeroportului. 
Apropos de aeroport, să vă spun și unde găsiți cele mai bune oferte de bilete de avion cu destinația Faro - la Aerotravel, una din cele mai puternice agențiile de turism din România.
Aici ai garanția celui mai bun preț. Și dacă aveți nevoie de asistență suplimentară, un agent de turism te poate ajuta cu răspunsuri și soluții la orice întrebare sau nelămurire ai putea avea în momentul rezervării.
Din punctul meu de vedere Portugalia este destinația ideală care întrunește toate cerințele - relaxare pe plaje la ocean, bucătăria portugheză deosebit de gustoasă (despre aceasta vom vorbi noi altă dată, cu siguranță), obiective turistice încărcate de istorie și legende, deosebit de atractive.

Eu știu unde-mi voi petrece concediul anul acesta. Tu unde vrei să mergi cu Aerotravel?

Niciun comentariu: