joi

Cum faci o casă să devină acasă?


Orice casă poate deveni acasă. Cu siguranță sentimentul de ,,acasă” poate fi construit cu pași mici, dar simpli.
Se spune că ferestrele sunt ochii prin care vezi sufletul unei case. Pe acolo intră lumina, viața, informațiile. Ferestrele te lasă să vezi viața de dinăuntrul casei și, totodată, cu ajutorul lor, casele te ,,privesc” direct în ochi sau, uneori, ferindu-și privirea cu obloane, jaluzele sau draperii grele, colorate. Ferestrele pot face ca o casă să devină ,,acasă” așa cum ochii pot face o persoană să ne fie dragă sau nu.
De fiecare dată când mă gândesc la ferestre, îmi aduc aminte de o povestioară cu tâlc.
,,O pereche recent căsătorită s-a mutat într-un cartier foarte liniștit. În prima dimineață din noua casă, în timp ce își savurau cafeaua, femeia observă, privind pe fereastră, o vecină care își întindea cearceafurile în balcon. 
- Ce cearceafuri murdare întinde vecina noastră pe balcon!... Cred că are nevoie de un detergent mai bun sau poate ar trebui s-o învăț să-și spele cearceafurile! Soțul ei o privi și rămase tăcut. Scena aceasta se repeta de fiecare dată când vecina întindea rufele, timp de vreo câteva săptămâni. După o perioadă, femeia rămase surprinsă văzând într-o zi că vecina sa întindea cearceafuri mult mai curate și îi spuse soțului:
- Privește, bărbate, în sfârșit, femeia asta a învățat și ea să spele rufele! O fi învățat-o altă vecină?
Soțul îi răspunse:
- Nu, draga mea, azi m-am trezit mai de dimineață și am spălat geamurile casei noastre.”
Și de fiecare dată mă gândesc că în viață lucrurile stau exact la fel. Totul depinde de curățenia sufletului nostru, prin care putem ,,vedea” faptele altora. 
Eu, fără îndoială, azi te ,,văd” mult mai bine ca ieri, poate și datorită noilor mei ,,ochi”- pentru că mi-am înfrumusețat casa cu ferestre VELUX, tocmai pentru că știu - VELUX garantează calitatea și încrederea. Toate produsele sunt realizate din cele mai bune materiale ținând cont de cele mai înalte standarde de calitate, fiind concepute pentru a funcționa mulți ani fără probleme de service. Deci, atunci când spui VELUX spui calitate, lumină naturală și aer curat! Am ales numai ferestre VELUX de dimensiuni mari pentru că-mi place foarte mult lumina și ador senzația de spațiu confortabil, inundat de lumină naturală și aer proaspăt. Și, de ce să nu recunosc și pentru partea finaciară - prețul celei mai mici ferestre VELUX este de 4 ori mai mare decât prețul celei mai mari ferestre VELUX. Așa-i că-s în avantaj, nu!? 
Se știe că starea de confort depinde de găsirea combinației perfecte între cantitatea de lumină și împiedicarea gradului de strălucire, astfel încât să se obțină în interior o lumină plăcută sau, din contră, blocarea acesteia.  Nu ne gândim la acest lucru niciodată, dar climatul din locuință poate să facă diferența în ceea ce privește gradul de confort resimțit de noi sau oaspeții noștri. Vara, căldura și zilele însorite sunt minunate, dar lumina solară directă poate încălzi excesiv locuința, ceea ce duce, invitabil, la disconfort termic. Așa că, mai ales în acest anotimp, este necesar să-ți protejezi locuința de aportul excesiv de căldură. Combinația dintre rulourile interioare și parasolarele exterioare e cea mai bună soluție.
Pentru ferestrele mele am ales rulouri VELUX exterioare pentru că sunt singurele care beneficiază de o garanție de 3 ani, fiind concepute având drept criterii funcționalitatea, designul și calitatea finasajelor și a texturilor. Acest tip oprește razele soarelui înainte să ajungă pe suprafața ferestrei, reducând temperatura interioară cu până la 5 grade C, menținând în același timp în interior un climat confortabil în zilele toride ale verii. Și ceea ce-mi place mie cel mai mult este că aceste rulouri sunt transparente, deci pot în continuare să mă bucur de priveliștea minunată de afară pentru că sunt, într-un fel, ,,meteo-dependentă” și  starea mea interioară este, de cele mai multe ori, influențată de natură. Dacă e cald și soare afară, și la mine-n suflet e pace și bucurie.
Bucură-ți și tu sufletul de lumina naturală cu VELUX!

Niciun comentariu: