marți

Secretul lumilor astrale dintr-o brățară


Suntem creatori de miracole, de cele mai multe ori fără să ne dăm seama. Suntem unici, valoroși și puternici, într-un cuvânt magici.
De-a lungul timpului, lumea a fost atrasă de miracol, mergând pe-o cale spirituală ce duce spre iluminare, pace, liniște și înțelegere. Fiecare cultură sau religie și-a asumat simboluri, amulete și talismane purtătoare de noroc, de șansă. Aceste simboluri sunt înrădăcinate în subconștientul uman și îi fac pe oameni să caute obiecte tangibile care să le întruchipeze acasă, la serviciu sau în mașină ca protecție împotriva forțelor negative. Această filozofie a constituit o inspirație pentru literatură, artă, în special pentru bijuterii.

În anul 1994 compania fondată de Mads Kornerup a deschis la Paris un magazin ce purta numele de Shamballa, vânzând bijuterii inspirate din religia budistă. Brățările originale, cele făcute de budiști, erau confecționate din șnur de cânepă și mărgele din lemn sau santal. Shamballa are o profundă semnificație în tradițiile budiștilor tibetani și indieni, bazată pe spiritualitate și inner peace. Nicidecum nu se poate spune că brățările Shamballa sunt adevărate ori false, pentru că de fapt, acest concept provine din antichitate. Brățările pe care le găsim acum sunt o adaptare occidentală după cultura asiatică. 
Majoritatea persoanelor pe care le cunosc poartă cel puțin un obiect ,,aducător de noroc”. Eu încă n-am, nici nu m-am gândit la asta până acum, dar cum în zilele noastre aceste simboluri ale norocului le găsim în aproape toate poșetele doamnelor sau în majoritatea portofelelor domnilor sub forme diferite (de inele, pandantive, portchei) ori ca decorațiuni pentru mașină, ornamente pentru ușa casei, sau binecunoscutele lănțișoare, bratari dama și inele, m-am gândit că e musai să-mi găsesc și eu urgent un talisman.  
Și cum orice fel de simbol al norocului este inspirat de o superstiție, întruchipând speranța și, în același timp, sugerând insecuritatea noastră într-o lume plină de imprevizibil, adoptarea unui simbol personal al norocului nu are nimic rău în sine atâta timp cât ne dăm seama că puterea pe care ne-o dorim ca scut nu se identifică cu însuși simbolul. Eu cred că mai degrabă norocul este reprezentat sau focalizat în obiectul simbolic adoptat. Dacă mintea sugerează că un astfel de simbol protejează de pericolul unui accident și credem din tot sufletul că obiectul simbolic ne va apăra contra unui astfel de eveniment nefericit, puterea de ocrotire își are sălașul în convingerea noastră și nu în simbol. 
Oricum ar fi, îmi doream câteva bratari handmade, dacă imi aduc și noroc (în dragoste), cu atât mai bine! În diferite combinații de texturi, culori și-n număr diferit de bile, aceste brățări garantează bună dispoziție, incredere și energie. Purtând mai multe brățări Shamballa în aceeași ținută îți poți crea un stil inedit, propriu. 
Așa că am pus ochii pe câteva bratari Shamballa superbe care să ajute la echilibrarea chakrelor esențiale din corpul meu și să mă învăluie în câmpuri energetice aducătoare de noroc. Și, dacă vindecă depresia și melancolia, după cum se spune, înseamnă că voi face cea mai bună alegere - și adio stress!
Voi ce talisman aveti?

Niciun comentariu: