marți

Noile salarii propuse de Guvern

















Salarii de bază cuprinse între 4100 lei și 5105 lei pentru un medic primar și un medic primar dentist, între 2036 lei și 2535 lei pentru un farmacist, între 2760 și 3437 lei pentru un asistent medical, între 1896 lei și 3608 lei pentru un profesor- sunt noile salarii propuse, marți, de Guvern, angajaților din sănătate și educație. Cuantumul acestor salarii diferă în funcție de specializare, grad și vechime și este completat cu diferite sporuri.
Guvernanții au intrat în negocieri spunând că anvelopa bugetară le permite să cheltuiască în plus cu salariile doar aproximativ 2 miliarde de lei. Fostul ministru al Muncii a fost înlocuit recent pentru că a propus ,, un proiect prea scump”.
Costul suplimentar total al salarizării bugetarilor, calculat în ultima formă a ordonanței redactate de Guvern, după propunerea de majorare a salariilor profesorilor și personalului didactic auxiliar în două tranșe, din care prima aplicată din luna august, iar a doua de la sfârșitul anului viitor, va ajunge la 3.5 miliarde de lei în 2018, relevă documentul obținut de Profit.ro. Pentru acest an, costul a fost calculat la 873 de milioane de lei, iar pentru anul viitor, la 2,6 miliarde lei. ( vezi tabelele aici)
Aceste drepturi salariale vor fi acordate în două etape: 50% din acestea începând cu luna august 2016 și 50% începând cu luna august 2017.

Niciun comentariu: