duminică

O altfel de Olimpiadă

Olimpiada Internațională de chimie

Sistemul educațional românesc produce genii pentru America.
Andrei Iliescu, elev de la Liceul Internațional de Informatică, s-a clasat pe primul loc în lume la Olimpiada Internațională de Chimie, luând prima medalie de aur a concursului cu 97 puncte din 100. El crede că studierea chimiei  i-a schimbat percepția despre lumea înconjurătoare pentru că așa poate înțelege cum funcționează biologic și chimic toate ființele vii. Chimia este ,,o știință care se dezvoltă în continuare, tot timpul se descoperă lucruri noi, nu stagnează, este într-o continuă schimbare și îmbunătățire”, apreciază Andrei.
Până în prezent, palmaresul său cuprinde șapte medalii de aur și două de argint la Olimpiadele Internaționale. Și-a dat seama încă din clasa a VII-a că îi este foarte ușor să învețe la chimie și datorită profesoarei care l-a învățat cum să studieze această disciplină. 
Anul acesta a terminat clasa a XII-a la liceul cu cei mai mulți olimpici internaționali- Liceul Teoretic Internațional de Informatică București (ICHB). Din septembrie Andrei a hotărât că vrea să studieze în continuare chimia la Universitatea Harvard din Statele Unite. A avut de ales, printre altele, între Cambridge, Massachusetts Institute of Tehnology (MIT) și Harvard. 
După ce termină facultatea, Andrei se gândește să devină profesor universitar, să facă cercetare. 
,,Eu am avut niște profesori extraordinari, în special în școala generală, datorită unei profesoare m-am apucat să învăț chimie, ea a tras de mine să particip la olimpiade. De asemenea, în liceu am avut profesori care m-au ajutat să evoluez în continuare”, a precizat Andrei Iliescu, explicând de ce consideră această meserie o vocație.

Niciun comentariu: