miercuri


Să descoperim România împreună!

www.DescoperimRomania.ro

Știți deja că sunt o împătimită a drumețiilor, a explorărilor asidue a așezărilor de oriunde-ar fi ele, cunoscute sau nu, de la noi din țară sau de pe-afară. Înarmată c-o hartă și cu cortu-n spate evadez deseori, fugind de oraș și rutină, încercând să descopăr tărâmuri noi cu specific românesc, cu stiluri arhitecturale ce se îmbină armonios cu tradiția, cu meșteșugurile sau cu obiceiurile regiunii, păstrate cu mare grijă din vremurile trecute.
Oltenia, una dintre cele mai diverse, frumoase și spectaculoase regiuni din România, are o varietate de atracții turistice - de la mânăstiri superbe și stațiuni pitorești, la rezervații naturale de o frumusețe rară. Dacă încă nu te-ai hotărât unde să mergi în următoarea vacanță, eu îți propun câteva locuri minunate din această regiune, pe care le-am descoperit vara aceasta într-un week-end de poveste.

Manastirea Hurezi - una dintre cele mai frumoase exemple de arhitectură brâncovenească, inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO;
Manastirea Cozia - ctitorită de Mircea cel Bătrân în 1391, nu departe de Călimănești, păstrând încă picturi murale originale;
Peștera de la Polovragi - una din cele mai lungi din Europa, având peste 10 km., cu peisaje misterioase și legende interesante despre Zamolxe, zeul dacilor, despre care se spune că locuia aici și care păzește și azi aurul dacic ascuns în peșteră; 
Peștera Muierilor - este una din cele mai cunoscute peșteri din România. Caverna se află în apropiere de Baia de Fier, fiind o adevărată cetate naturală, protejând locuitorii din zonă timp de sute de ani. Este cel mai vizitat obiectiv speologic din România, fiind electrificată încă din anii 60-70.
Băile Olănești - una din cele mai importante și pitorești stațiuni balneoclimaterice din România care atrage turiști din toate părțile lumii. Se spune că apele din stațiune au puteri tămăduitoare, fiind cunoscute și sub denumirea de ,,izvoare de aur”. Pentru câteva zile de relaxare  găsiți cu ușurință cazare Baile Olanesti, stațiunea pitorească fiind o adevărată oază de liniște, în mijlocul naturii.
Podul lui Dumnezeu - unul din cele mai interesante locuri din România, este de fapt o porțiune a șoselei ce face legătura între Drobeta Turnu Severin și Baia de Aramă. Situat în apropire de localitatea Ponoarele, este unul din cele trei poduri naturale din întreaga lume și singurul care este circulat.
Ansamblul Brâncuși - atracția principală din orașul Târgu-Jiu. Lucrările impozante ale sculptorului român sunt singurele din creația artistului situate în aer liber. Piesele se întind pe o axă ce străbate  orașul de-a lungul a peste 1,7 km. (Masa Tăcerii și Poarta Sărutului - în Grădina Publică, Coloana Infinitului- str. Eroilor).
Nu trebuie să vă faceți prea mari probleme pentru cazare Oltenia, ofertele fiind deosebit de atrăgătoare și variate. Eu recomand, de fiecare dată, cu drag, Vila Nicoleta din Baile Olanesti situată în zona ultracentrală, într-un cadru natural deosebit și în apropierea tuturor punctelor importante ale stațiunii - puteți vizita cele 31 de izvoare minerale din zonă, ștrandul modern cu piscină acoperită, sală de fitness, saună și masaj, puteți face drumeții pe trasee diverse în Parcul Național Buila-Vânturarița: pe o suprafață relativ restrânsă de peste 4000 ha se întinde unul din cele mai sălbatice parcuri naționale din România, cu ecosisteme montane aproape nealterate. Parcul este dominat de o creastă calcaroasă formată din cele două culmi care îi dau numele, Buila și Vânturărița Mare. Izbucurile, cheile cu pereți înalți de 300 de metri și apropiați la 2 metri, cele peste 100 de peșteri sau Muzeul Trovanților, la poale, aflat în apropiere, cu ciudate formațiuni sedimentare concreționare, alcătuiesc un relief fermecător, adecvat pentru alpinism și escală, o încântare pentru adevărații aventurieri. O atracție în plus sunt cele două biserici construite în Peștera Liliecilor, mânăstirile și schiturile din zonă.
Oltenia este vestită pentru frumusețile naturale și tradițiile sale, un ținut care nu se lasă descoperit dintr-o singură privire, aici ai mereu câte ceva de descoperit și de admirat.
Vara viitoare vreau să descopăr și alte regiuni deosebite ale țării. Voi ce-mi recomandați!?

Niciun comentariu: