miercuri


Casele viitorului - domurile


Îmi doresc de ceva timp o clădire ecologică, ieftină și care să fie gata în câteva luni. De ce așa repede? Pentru că elevii mei nu au cu cine și unde-și face temele, nu au unde și cu cine învăța și vreau să le ofer un loc de studiu și de relaxare, potrivit pentru vârsta lor. 
Pentru că orașul a devenit din ce în ce mai aglomerat și majoritatea clădirilor sunt foarte vechi și foarte scumpe, m-am gândit că singura soluție este construirea unui dom, undeva la marginea orașului. O să mă întrebați de ce un dom?! Pentru că este ,,altfel”, ca mine și elevii mei. Și nu, domul este deloc un sistem experimental, chiar în România sunt câteva zeci de astfel de locuințe. Numai că eu nu vreau o locuință ci un spațiu de studiu pentru elevii mei. Am ales acest model în primul rând pentru aspectul estetic și cu siguranță copiilor le va face plăcere să vină aici; vreau ca domul meu să fie o casă vie, o clădire spectaculoasă care să surprindă mai ales prin confortul psihic interior dat de forma și de spațiul oferit, dar și de ambientul natural și sănătos. 

Ce sunt domurile?!
Domurile sunt construcții cu formă sferică împărțită triangular. Pot avea diferite destinații- casă de locuit, show-room, restaurant, stadion, spații pentru concerte, etc. Eu îmi doresc pentru elevii mei un dom din sticlă cu o bibliotecă imensă, ateliere de științe, laboratoare de informatică și săli de sport; un fel de Palat al copiilor, de fapt, o casă care să-i pregătească pentru viitor.

Dar de ce domurile sunt numite casele viitorului?
- e o casă pentru mileniul III (senzație de libertate, plăcere, relaxare sporite)
- are o reală eficiență energetică (costurile de încălzire/răcire se reduc cu 60-80%)
- un ambient sănătos și aerisit (aer proaspăt, ambient luminos, non-claustrofobic)
- accesibilitatea (o eco-casă accesibilă și ușor de întreținut)
- o rezistență mare (structură foarte rezistentă ce suportă cu brio vânturi externe și cutremure mari)
- sănătoasă și ne-agresivă ambiental (materiale sigure și non toxice, lemn și sticlă)
- aplicabilitate adaptabilă mare (se poate face foarte ușor schimbarea utilității, fără a atinge/strica structura principală de rezistență)
- luminozitate naturală, vedere panoramică (domul permite încărcarea cu luminatoare în orice configurație și în ce număr se dorește)

Deși au o aparență exterioară minionă, domurile au un spațiu generos în interior, putând fi amenajat fără a face compromisuri la stil și eleganță, orice tip de destinație ai alege pentru această clădire.  Vreau să ofer copiilor senzația de libertate, plăcerea de a lucra într-un spațiu luminos, modelat în cea mai ancestrală formă ambientală dar gândită pentru mileniul III. Vreau ca această clădire să mă reprezinte în totalitate și de aceea am nevoie de ajutor specializat pentru proiectare. Și pentru că nu am nevoie de orice fel de proiect de casă ci de un proiect tehnic complet, am apelat la o companie de excelență care poate să mă ajute să-mi îndeplinesc visul - AIA Proiect, cu siguranță un partener de încredere. Va fi de fapt o provocare adresată specialiștilor AIA, pe care știu că o vor onora cu promtitudine și seriozitate, așa cum au făcut și cu multe alte proiecte de casă personalizate.
Am mai apelat la această companie, nu cu mult timp în urmă, pentru a-mi reamenaja locuința, specialiștii de la AIA Proiect reușind să transforme într-un timp scurt, prin implicare și pasiune, o clădire veche, compartimentată cel puțin ciudat, într-o locuință confortabilă și spațioasă, o locuință care pentru familia mea a devenit ,,acasă”. Le mulțumesc în fiecare zi pentru furnizarea celor mai bune soluții și idei de amenajare interioară, insistând pe îmbinarea esteticii amenajării cu utilitatea necesară noului spațiu. Faptul că au urmărit lucrările de execuție până la cel mai mic detaliu, m-a făcut să-mi dau seama că am de-a face nu cu orice fel de specialiști, ci cu cei mai buni. Rezultatul a fost exact pe gustul și conform așteptărilor mele. 
Dar e normal să fie așa pentru că valorile specialiștilor AIA Proiect sunt: sinceritatea, onestitatea, integritatea și curajul. Prin fiecare proiect realizat au arătat că le pasă și se implică. Colaborarea, respectul, dezvoltarea personală, productivitatea și faptul că au stabilit că cel mai important partener este clientul, fac ca această companie să fie una de excelență.
AIA PROIECT- un partener de încredere!

Articol scris pentru SuperBlog2016

Niciun comentariu: