Poveștile de la gura sobei
Cum funcționează poveștile?
,,Poveștile, în afara faptului că sunt aventuri magice, îi ajută pe copii să facă față unor conflicte ce sunt o parte din viața lor de zi cu zi.”(Sheldon Cashdan)
Am fost și noi copii. Acum avem copii (sau vom avea). Hai să dăm un pic timpul înapoi și să ne amintim de poveștile care ne-au fermecat copilăria. Dacă închideți ochii, ce poveste vă amintiți din copilărie? Sau care sunt personajele acelea pe care încă le zăriți atât de clar cu ochii minții? Și ce fel de aventuri fantastice vă mai amintiți, de data aceasta, cu sufletul? Multe din cărțile copilăriei ne-au însoțit pînă am devenit adulți, de fapt eu cred că majoritatea oamenilor mari sunt tot copii, dar nu vor să recunoască acest lucru. Altfel, cum se explică emoția pe care o resimțim în fața unui raft plin cu jucării sau cum se face că unele din amintirile cele mai frumoase ale copilăriei sunt legate de poveștile pe care ni le spuneau bunicii sau părinții noștri, iarna, la gura sobei? Eu cred că noi, adulții, n-am plecat, de fapt, niciodată din copilărie.
Poveștile copilăriei nu s-au demodat niciodată- Creangă, Andersen, Frații Grimm, Charles Perrault sunt citiți și astăzi, ca acum 50 sau 100 de ani.
Primele cărți pe care le-ai citit nu se uită niciodată, trăiești cu ele-n minte și-n suflet, ți se par frumoase, și că au un aer de cunoaștere, de descoperire, de joacă, și-ți pare așa de cool să te scufunzi, din nou, adult fiind, în povești.


De fapt, la noi toată familia citește!

Cărțile vorbesc deseori în locul nostru, fiind ca o muzică pentru sufletul nostru tulburat și reușind să scoată cu ușurință la iveală temeri și secrete și ajutându-ne să facem față mai ușor conflictelor interioare cu care ne confruntăm în procesul de maturizare/ dezvoltare. RAO apreciază pasiunea fiecăruia din noi pentru cărți, de aceea aici găsim întotdeauna tot ceea ce căutăm.
Tu cam ce mai citești acum!?
Articol scris pentru SuperBlog2016
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu