joi

Aripi pentru succesul copilului tău


Deschide un centru educațional în orașul tău


Părinții ne-au învățat că școala este foarte importantă, că trebuie să avem note bune pentru a avea un viitor strălucit, un loc de muncă apreciat; că trebuie să terminăm facultatea, eventual și-un master. Ei nu ne-au spus însă cât de important este să facem și alte lucruri în afara studiilor, lucruri care de altfel, ne fac, deseori, plăcere și ne dau satisfacții nemăsurate. Din proprie experiență pot spune că esențial este ca orice activitate pe care o facem în școală sau în afara ei, să ne aducă satisfacții, să facem totul din plăcere, pentru ca în final să ajungem unde ne dorim din punct de vedere profesional. Din ce în ce mai mulți absolvenți înțeleg că diplomele nu oferă mereu tot ce-și doresc și pentru a reuși să obțină job-ul râvnit trebuie să se implice și în alt fel de activități care să-i formeze pe partea de soft skills. Trebuie să recunoaștem că, la un moment dat, în cadrul facultății, toți am făcut ceva practică care ne-a ajutat foarte mult, pentru că de aici am învățat mai mult decât ne-am fi așteptat sau am fi crezut. Într-un final toți își dau seama că educația complementară este, de fapt, plusul de care au nevoie toți absolvenții.

Programe de educație complementară pentru viitori adulți încrezători în forțele proprii

Una din marile provocări ale vieții moderne pentru familia în care ambii părinți sunt angajați reprezintă găsirea unei soluții pentru orele dintre momentul în care copiii termină programul zilnic de școală și momentul în care acești părinți se întorc acasă. 
De câțiva ani există un interes crescut al părinților pentru a oferi copiilor de la cele mai fragede vârste educație non-formală, în afara sistemului clasic de învățământ. Programele educaționale extrașcolare menite să dezvolte copiilor stima de sine, curajul, spiritul de inițiativă, limbajul și comportamentul în societate au foarte mare căutare iar părinții au înțeles cât sunt de importante pentru dezvoltarea completă a celor mici. În străinătate, încă din clasele primare, sunt incluse lecții de educație antreprenorială iar părinții români și-au dat seama repede că reușita copiilor depinde în mare măsură și de oferirea acestor informații de către specialiști. Chiar dacă nu toți copiii vor avea propria afacere în viitor, cursurile, cu siguranță, le vor fi de folos în coordonarea unui proiect, în relaționarea cu alte persoane sau o mai rapidă ascensiune în compania în care vor fi angajați. 

Francizele educaționale în România

Cele mai căutate francize din țara noastră sunt cele din domeniul alimentar și vestimentar. Totuși, francizele specializate în educația copiilor cunosc o dezvoltare din ce în ce mai mare pe teritoriul autohton, în special datorită faptului că părinții au înțeles că e necesară supravegherea copiilor până la întoarcerea lor de la serviciu de către cadre specializate care pot să susțină activități educative dar și recreative într-un cadru organizat pentru a oferi o educație cât mai complexă pentru copil. Nu este, nicidecum vorba doar de o supraveghere a copiilor ci de oferirea unor lecții pentru dezvoltarea unor aptitudini intelectuale, artistice sau sportive, lucrul cu copiii în aceste centre educaționale focusându-se în special pe toleranță, răbdare și stres minim. 
La adresa sistemului educațional din România se aduc zilnic o mulțime de critici, tocmai pentru că rezultatele pozitive ale reformelor inițiate după căderea comunismului nu prea s-au văzut. Din marea dorință a părinților de a oferi copiilor o educație cât mai complexă se apelează din ce în ce mai des la înscrierea copiilor în diferite programe de educație complementară, grădinițe particulare sau after-school-uri. Scopul acestor programelor educaționale  este de a forma și dezvolta abilități de viață copiilor: gândire creativă, atitudine poztivă, comportament civilizat și maniere elegante, abilități antreprenoriale, relaționare socială și lucru în echipă.

FasTracKids- Best of the Best in Children Education

În ultimii ani s-a remarcat o creștere pentru oferirea unor astfel de servicii pe piața românească. Deși conceptul este destul de nou, cererea pe piața românească este destul de mare, și, ca orice concept de succes și acesta a fost francizat, prin inițiativa celor de la FasTracKids. De-acum și tu poți deschide și conduce propria unitate ,,after-school”, mai precis, un centru dedicat oferirii unui mediu relaxant și plăcut după încheierea orelor de școală, ce poate suplimenta, desigur, dacă se dorește, și lipsa unei școli internaționale, cu predare într-o limbă străină. Scopul final al acestor programe este de a transforma dorința de a descoperi pe care toți copiii o au înnăscută, în pasiune pentru învățare. 

Franciza înseamnă un risc minim pentru investitor pentru că vine cu informații probate din domeniul de activitate de care se ocupă atât la nivel pedagogic, cât și la nivel operațional. De asemenea franciza vine cu un brand cunocut care are deja un capital de încredere din partea consumatorilor, deci va genera creștere în timp foarte scurt. 
În România franciza FasTracKids numără 20 de centre în 15 orașe ale țării cu programe de instruire ce completează învățământul obligatoriu de stat, pregătind copiii pentru a deveni adulți încrezători în forțele proprii, cu stimă de sine și înzestrați cu valori morale, etice și umaniste de calitate.
Articol pentru SuperBlog2017

Niciun comentariu: