sâmbătă

Stilul vintage, la putere în 2017



Se știe că moda este ciclică, nimic nu se demodează, totul se reinventează, mai ales în amenajarea locuințelor. Crearea unui cămin primitor cu un aer ușor nostalgic, cu elemente de decor și mobilier, neapărat cu o poveste aparte în spate și o ambianță boemă va da interiorului tău un autentic stil vintage, stilul preferat de majoritatea designerilor în acest an. Acest stil definește perioada de aur a anilor 40-50-60 și este unul puternic, cu personalitate, ancorat în trecut dar care uimește prin liniile și accentele de originalitate.
Tendințele actuale readuc în atenție piesele moștenite de la bunici, cele achiziționate de la târgurile de anticariat, dar și mobilierul nou, cu un aspect ușor învechit. Astfel, obiectele vechi prind viață iar cele noi cu aspect patinat fabricat ajută la crearea unei atmosfere extrem de relaxante. Vintage-ul se caracterizează prin utilizarea mobilierului cu finisaj alb, a broderiilor, a motivelor florale pictate pe piesele de mobilă, oglinzile cu rame mari, groase, aurii sau argintii, uzate, fotografiile alb- negru  sau sepia în rame din lemn, casete de bijuterii, ceasuri și cufere vechi. Porțelanurile, sticla, cărțile vechi și dantela sunt, de asemenea, elemente recomandate de toți designerii renumiți ai momentului. 

Stilul vintage este preferat, în special de persoane foarte sociabile, romantice și iubitoare de povești, fiind un stil care permite integrarea cu succes în același interior a mai multor obiecte care au rezistat în timp și care pot însemna foarte mult pentru proprietarii casei. Îmbinarea armonioasă, chiar poetică, între vechi și nou, este puntea de rezistență a stilului vintage, devenit un  adevărat trend în amenajări și decorațiuni interioare. Toate acestea se recomandă a fi puse în evidență de candelabre și sfeșnice, de asemenea, cu un aspect învechit. Iluminatul interior oferă un aspect remarcabil căminului iar candelabrul, se știe, este marca stilului vintage. Pentru crearea unui echilibru ambiental perfect între iluminarea artificială obișnuită și momentele în care se dorește o armonie cromatică plăcută și liniștitoare, producătorii de surse de iluminat aduc în atenție una dintre cele mai apreciate surse decorative- noile becuri vintage.

Becul Edison al zilelor noastre are farmecul său, în primul rând datorită conceptului vintage- aspect simplu, practic, dar mai ales pentru lumina caldă și discretă pe care o emană în jur. Becurile Edison se pot utiliza în orice loc al casei în care se dorește crearea unei atmosfere plăcute în care să ne regăsim de fiecare dată cel mai bun refugiu după o zi încărcată de muncă. 
Becurile vintage sunt special concepute pentru a fi integrate în corpuri de iluminat moderne; greutatea efectului ambiental pe care-l poate oferi acest bec are la bază chiar culoarea luminii pe care o va trimite în încăpere. Este o lumină albă, caldă, nuanța fiind ușor mai accentuată decât ceea ce știm în mod obișnuit că aveau becurile clasice cu filament. Nu vorbim de o lumină puternică, o lumină la care să se poată lucra ceva important. Este, de fapt, o lumină discretă care face ca atmosfera din încăpere să devină mai prietenoasă, relaxantă dar în același timp confortabilă și elegantă.

Atmosfera vintage se potrivește oricărui interior, îmbinând mai multe tipuri de mobilier și accesorii decorative pentru a crea o singură imagine unitară. Curentul vintage a acaparat puternic sfera amenajărilor și decorațiunilor interioare prin puterea formelor, nuanțelor pastelate, finisajelor antichizate, reconstituind un timp al visării, un timp al întoarcerii la origini, purtați într-o lume misterioasă conferită de amintirile nostalgice croșetate la gura sobei. Stilul vintage te va ajuta, cu siguranță, să evadezi din viața tumultoasă, agitată într-un spațiu cald și primitor, unde te vei relaxa după o zi de muncă obositoare. 
Dacă ești în căutarea unei soluții de iluminare aparte, în stil vintage, merită să acorzi atenție faimoaselor becuri Edison  ( în magazinul SavElectro găsești preturi foarte bune și o mulțime de modele). 

Niciun comentariu: