Cum să ne păstrăm sănătatea sistemului cardiovascular
Inima este ca marea, păstrează în adâncul ei tot ce a primit.-Richard Wurmbrand
Viața modernă crează tot mai mulți factori de îmbolnăvire: alimentația, apa, aerul poluat alături de ierbicide, insecticide și fungicide, dar și medicamentele sau mai nou, modificările genetice la plante sau animale; toate acestea au la bază folosirea descoperirilor științifice pentru a produce cât mai mulți bani în detrimentul legilor naturii care se întorc, inevitabil, împotriva noastră.
Sănătatea este cadoul cel mai de preț pe care ni-l putem face
Inima este mai mult decât un simbol al iubirii, curajului sau al vieții: ea este însăși viața. Acest organ minune care ne ține în viață pompează sânge în toate celulele și organele corpului, hrănindu-le și purificându-le: către creier ca să putem gândi, către sistemul digestiv ca să putem digera mâncarea, către mușchi ca să ne putem mișca, etc. Inima este atât de puternică încât poate schimba puterea de pompare a sângelui în funcție de situația în care ne aflăm: stare alertă și de agitație, sport extrem, etc. E bine de știut că ea pompează cinci litri de sânge pe minut doar atunci când ne odihnim. Pentru o funcționare optimă inima are nevoie de un regim alimentar sănătos, multe exerciții fizice și suficientă relaxare. Consumul de tutun, medicamente, alcool și cofeină, alături de poluarea din mediul înconjurător au efecte negative asupra inimii. Stresul are, deasemeni, efecte devastatoare asupra ei. Inima are nevoie de celelalte organe și glande ale corpului pentru a funcționa cum trebuie. Totodată, ea necesită o bună circulație de-a lungul întregului corp.
Inima - motorul organismului
Pentru a avea o inimă și o stare excelentă de sănătate și pentru a ne prelungi astfel viața este necesar să facem circa 60 de minute pe zi exerciții fizice care ne cresc ritmul cardiac la 80% sau chiar mai mult din maximul calculat pentru vârsta noastră (220 minus vârsta pe care o ai). Se pot face și trei reprize a câte 20 de minute de efort fizic. Ceea ce depășește acest prag (60 de minute zilnic de exerciții intense, care consumă circa 6500 de calorii într-o săptămână) nu mai aduce niciun fel de beneficiu organismului, ba chiar scade longevitatea.
Controlarea emoțiilor și dezvoltarea unor prietenii de lungă durată duc, deasemni, la o întreținerea sănătății inimii. Suntem mai sănătoși atunci când suntem fericiți! Trebuie să luptăm cu furia și cu ostilitatea, care pot crește tensiunea arterială și pot afecta procesul normal de refacere al organismului. În astfel de situații ajută foarte mult socializarea. Depresia trebuie alungată întrucât poate produce boli de inimă. Stresul emoțional duce inevitabil la stres fizic și de aceea trebuie eliberat prin relaxare, meditație sau socializare.
Dar ceea ce este cel mai important este să ne hrănim corespunzător inima. Pentru aceasta este recomandat să se consume o mână de nuci/alune/semințe pe zi (scade riscul bolilor de inimă cu 20-60%). Deasemeni, uleiul de măsline bogat în acizi nesaturați lubrifiază organismul și scade colesterolul rău. Peștele conține acizi grași omega 3 care reduce nivelul de trigliceride din sânge, stabilizează frecvența cardiacă și scade tensiunea arterială. Consumul de pește este foarte sănătos, la fel și suplimentele ce conțin Omega-3. O sursă bună de Omega-3 sunt și semințele de in.
Uleiul de pește, ingredientul perfect pentru o inimă sănătoasă
Cercetările au demonstart că uleiul de pește aduce o mulțime de beneficii sănătății, în special inimii, pentru că micșorează nivelul trigliceridelor (grăsimi nesănătoase în concentrații mari), previne bolile de inimă, reduce tensiunea arterială și minimalizează riscul de ateroscleroză. Se știe că un stil de viață activ și o dietă adecvată ajută la echilibrarea nivelului de colesterol. Dar cercetătorii afirmă că și suplimentele alimentare de calitate cu beneficii reale dovedite de studii clinice îți pot fi de folos în lupta împotriva colesterolului. Ani de cercetări științifice și studii clinice au dovedit că uleiul de krill- o specie de crustacee ce se găsește în cel mai curat ocean al planetei-Oceanul Antarctic- ajută la scăderea trigliceridelor și a riscului de afecțiuni cardiovasculare, datorită proprietăților sale unice de solubilitate și absorbție completă. Fosfolipidele Omega-3 ce se găsesc în uleiul de krill sunt transportate direct către țesuturi, comparativ cu Omega3 sub formă de trigliceride care se stochează mai întâi în depozitele de grăsime, sub formă de energie.
Korill- de 40 de ori mai eficient decât omega clasic!
Uleiul de krill conține noua generație de Omega roșu, solubil, ce ajută la menținerea unei tensiuni arteriale normale. Nu necesită adaos de conservanți și antioxidanți spre deosebire de produsele pe bază de ulei de pește care conțin și o serie de E-uri precum BHA, BHT, derivați de sinteză ai vitaminei E sau parabeni.
Korill este cel mai pur ulei de krill norvegian pentru reglarea colesterolului și trigliceridelor. Capsulele de Korill sunt mici și ușor de administrat, fără a produce reflux gastric neplăcut, ajutându-ne organismul să elimine mai ușor și mai repede toxinele. De fapt, întreg sistemul cardiovascular are de câștigat atunci când iei Korill.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu