Eșecul în afaceri
A-ți asuma nereușita face parte din deșteptăciunea antreprenorului și din curajul lui
Pentru că cei care nu înregistrează nici un eșec în propriile afaceri, nu sunt adevărați antreprenori. Cu toate că există și o serie de antreprenori care rezistă ani de zile pe piață doar cu ,,banii de buzunar” fără să aibă vreun profit. Dacă aruncăm o privire asupra cauzelor declinului unui business propriu vedem că acestea sunt percepute diferit de antreprenori, atât la nivel de contex, cât și personal.
Cum este perceput eșecul în afaceri în România?
65% dintre antreprenorii români cred că societatea penalizează eșecul în afceri, teama de insucces fiind un factor care îi împiedică să-și deschidă un business.
Eșecul în afaceri este deosebit de frecvent și chiar firesc până la urmă. Se spune că 9 din 10 afaceri noi dau faliment în cinci ani de la deschidere, cu alte cuvinte oricine se poate aștepta să o dea în bară de 9 ori pentru a reuși o singură dată în afaceri. Problema este dacă suntem dispuși să pierdem de 9 ori pentru a câștiga a 10 oară. Se poate spune că nu eșecul în sine este esențial pentru un om de afaceri, ci ceea ce face după aceea, aceasta reprezintă diferența dintre un om de afceri de succes și majoritatea. Dacă imediat după ce pierzi o afecre renunți, te resemnezi și te întorci la viața de salariat, atunci vei munci din greu pentru a-i îmbogăți pe alții; însă, dacă nu o faci și te apuci imediat de o nouă oportunitate de afaceri vei avea un emorm potențial de succes. Dacă nu vei încerca și nu vei da ce-i mai bun din tine pentru a reuși, atunci nu vei avea niciodată ocazia să experimentezi gustul succesului. Se spune că dacă nu riști, nu câștigi! Și zicala aceasta nu se potrivește nicăieri mai bine ca în mediul de afaceri. Un om de afaceri de succes are capacitatea de a-și vedea propriile greșeli și de a învăța din ele, pentru ca ulterior să nu mai cadă în aceleași capcane. Până la urmă diferența este dată de atitudinea din fața eșecului. Nu există afacerist adevărat care să nu se fi confruntat cu un eșec sau chiar cu un faliment, însă cu o atitudine sănătoasă în fața înfrângerii a învățat din greșeli, a căpătat experiență și maturitate, a observat mai ușor oportunități de afaceri, pentru că, până la urmă, eșecul face parte din rețeta succesului.
Donald R Keough- Eșecul în afceri: 10 reguli de urmat
Donald Keough a fost președinte și director al companiei Coca-Cola timp de 12 ani. În prezent este președintele firmei de investiții bancare Allen&Company. Este considerat o personalitate a business-ului word-ului american. A fost prieten cu unii din cei mai de succes oameni din istoria afacerilor, inclusiv Warren Buffett, Bill Gates, Jack Welh, Rupert Murdoch și Drucker Peter.
Acum 20 de ani a fost invitat la un congres important pentru a vorbi despre reușita în afaceri, despre cum să fii învingător în afaceri. D. Keough a realizat imediat că nu există o rețetă garantată a succesului în niciun domeniu, mai ales în unul atât de dinamic și schimbător cum este cel al afacerilor. Așa că a ținut un discurs despre 10 reguli pe care, dacă le vei urma, vei eșua garantat. Aceste 10 reguli le-a dezvoltat pentru a da viață unei cărți plină de umor, adresată liderilor de pretutindeni dar și celor interesați de secretele pierderii sau câștigului în afaceri.
Dacă vrei să eviți capcanele care amenință în permanență companiile și pe cei care le conduc, citește Eșecul în afaceri-10 reguli de urmat. Acest ghid al eșecului prezintă reguli care asigură garantat falimentul în cazul unei afaceri dar pot aduce eșecul chiar și în dezvoltarea personală. Există 10 greșeli grave pe care companiile și oamenii le comit foarte des și care duc, inevitabil, la eșec. Iată câteva reguli pe care le poți urma: nu mai risca, fii inflexibil, asumă-ți infailibilitatea, teme-te de viitor, încrede-te în experți. Dacă vrei să cunoști cele zece reguli ale eșecului, Libris oferă acum o reducere de 21% acestei cărți.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu