marți

Află cum poți înțelege ce gândesc și ce simt oamenii cu care interacționezi zilnic


     

        Orice gest pe care-l faci- chiar și o simplă mișcare a capului sau a mâinilor, spune ceva despre tine. Te uiți în jos când vorbești? Te joci cu părul? Te înclini într-o parte? Privești des peste ochelari? Îți muști des buza sau îți rozi unghiile? Totul transmite un mesaj care poate fi citit cu ușurință de cineva care se pricepe la comunicarea nonverbală. 

  ,,Spunem cu ajutorul corpului ceea ce nu putem spune prin cuvinte”- Christiane Olivier

      Comunicarea verbală este susținută în neocortex, adică partea conștientă a noastră, iar comunicarea paraverbală și nonverbală e susținută de creierul limbic adică de partea subconștientă. Comunicarea verbală ocupă aproximativ 7% din totalul informațiilor transmise. Restul sunt împărțite cam așa: 38% comunicarea paraverbală (volumul vocii, inflexiune) și 55% comunicarea nonverbală (poziția corpului, mimica feței, gesturi, atitudini). Comunicarea verbală este conștientă și deci poate sau nu să mintă, pe când comunicările paraverbală și nonverbală nu mint niciodată pentru că știu adevărul și îl exprimă ca și când ar fi sungura variantă posibilă.
http://www.all.ro      Se știe, deasemeni, că femeile au o capacitate mai mare de a decodifica mesajele nonverbale dar și bărbații pot învăța foarte ușor să interpreteze gesturile lecturând Cartea gesturilor (Joseph și Caroline Messinger) care dezvăluie într-un stil lejer, ușor de abordat, dar în același timp atât de complex, ce climat mental și ce personalitate are, de fapt, interlocutorul nostru. Numai cunoscând semnificațiile limbajului non-verbal putem înțelege ce spun oamenii când nu vorbesc (sau, mai bine zis, în ciuda celor spuse), pentru că așa cum subliniază și autorii ,,Nu oamenii fac gesturile ci gesturile îi fac pe oameni”.
      Cartea conține aproape 400 de pagini cu sute de gesturi însoțite de explicații și imagini reprezentative, realizând în fapt, o gramatică gestuală completă, explicată și ilustrată care să ne ajute să citim cu ușurință ,,printre rânduri”.
     Învață și tu să citești cu creierul și deschide larg ochii! Ai primit această ,,armă” cu un scop, folosește-o cât mai eficient. Această carte te va ajuta cu detalii semnificative să înțelegi tot ceea ce nu reușesc să vadă ceilalți și să poți anticipa ce va urma doar ,,citind” limbajul nonverbal al celuilalt

       Descoperă-te! De fapt, părerea ta e cea mai importantă! 

Niciun comentariu: