luni

Crează-ți propria fericire!


 Și anul acesta la sfârșitul lunii octombrie va avea loc în incinta liceului nostru, vestitul Bal al Bobocilor. Eu, ca de obicei, fac parte din juriu, din partea profilor. M-am obișnuit deja cu lacrimile de debut de la preselecții și cele finale de la Bal. Și, recunosc că nu-s singura care lăcrimează alături de bobocei. 

Deja au început emoțiile - zilele acestea are loc marea preselecție. Ca-n fiecare an, am parte și de momente amuzante. Astăzi, de exemplu, în cabinet mi-a intrat trântind ușa, ,,feblețea”-  fiica celei mai bune prietene, cu lacrimi de crocodil pe obrajii roșii ca focul:
- Doamnaaaa, sunt distrusă, tot viitorul meu s-a năruit în această dimineață!!! Ce să mă fac eu acum?! Or să râdă toți de mine... Și-și frângea mâinile de zor, zvârcolindu-se pe scaun, suspinând zgomotos...
Eu, fiind obișnuită cu ieșirile zuzei, așteptam, nerăbdătoare, continuarea:
- Îîîmmm, cum să apar eu așa la preseleție, doamnaaaa???
Încerc s-o privesc mai bine, de după catedră. Nu se vedea nimic nelalocul lui la ea. Era așa de frumoasă în nebunia aia de lacrimi, de suspine și sughițuri!
Zâmbesc, fără să vreau. O știu de când s-a născut și mi-e foarte dragă.
- Vedeți, doamna?! Și dumneavoastră râdeți de mine... 
O apuc ușor de mână și-i spun să-mi povestească totul, că trebuie să facă tot ce e posibil ca să-și creeze propria fericire și că, de fapt, orice problemă are și-o rezolvare!
- N-areeee, doamnaaa!!! 
Și, apoi, deodată, cu glas ridicat, zice:
- Priviți aici, pe frunte, doamna. Am trei, TREI, doamnă, trei coșuri uriașe și tareeee dizgațioase! Ce mă fac eu acum?! Preselecția este astă seară, doar... Îhmm...
Erau într-adevăr mari și roșii (se vedea că i-a chinuit rău de dimineață), dar nu chiar demni de Cartea Recordurilor, așa cum credea ea. Privesc mai bine la fața ei și zic:
- Dap, acum văd, chiar și pe nas ai unul
Tremură toată și suspină... Știu, câteodată sunt teribil de rea! 

Acneea poate fi tratată!


Scot din sertar o cutie și i-o întind zâmbind- Crema CC matifiantă de la Gerovital era pentru fiica mea dar știu că ea avea mai multă nevoie acum de o piele frumoasă și sănătoasă. 
- Gerovital este o marcă de încredere, cu produse  eficientecreate de specialiști, folosind doar ingrediente de ultimă generație, cu eficacitate demonstrată. Este o cremă cu multiple beneficii. (desfac cutia și-i arăt produsul minune) Crema combină proprietățile unui produs de machiaj cu cele ale unui produs de îngrijire specific tenului gras. Crema se aplică în puncte, în mai multe zone ale feței și se întinde prin mișcări ușoare de netezire dinspre centrul feței spre exterior. Funcționează și nu afectează sănătatea pielii în niciun fel. Este un produs de cea mai înaltă calitate, sigur și eficient.
- Nu uita să-ți cureți fața înainte, i-am strigat în timp ce ea se îndrepta grăbită spre ieșire.

Și m-am gândit că ar fi bine să le vorbesc bobocilor mei în seara aceasta despre această ,,boală”- despre acnee. Să știe de ce apare și cum poate fi tratată. 


Acneea este o afecțiune (ultimile studii o încadrează chiar la afecțiuni cronice). Medicina modernă are în ziua de azi cele mai eficiente și inovatoare arme împotriva acneei. Aceasta poate fi tratată destul de ușor și succesul tratamentului ține de programul de tratament ales- el trebuie doar să fie bine personalizat pe nevoile pielii. Și stilul de viață are legătură cu acneea- stresul poate provoca disfuncții ale organismului, inclusiv acnee. De asemenea, dieta dezechilibrată sau numărul redus de ore dormite își pun cel mai repede amprenta asupra sănătății pielii.

Și ca să-i mai ,,liniștesc” un pic, am să le spun că acneea nu e contagioasă, ca o răceală sau gripă. Dar că poate să apară și la adulți. (sic!) Studiile arată că adulții au acnee chiar și la 30, 40 și chiar 50 de ani și că aproape 50% din femeile adulte suferă de această afecțiune. Pentru că tenul adult își pierde din elasticitate pe măsură ce îmbătrânește, riscul de cicatrici este mai mare- funcția de regenerare este mai limitată și urmele pot rămâne mai mult timp decât la tenul tânăr.

Și-am să păstrez vestea bună la final pentru domnișoarele mele frumoase - machiajul nu ar trebui evitat în acnee- există cu siguranță anumite tipuri de machiaj care pot înrăutăți acneea și, deși este dovedit că leziunile se regenerează mai repede dacă nu sunt camuflate cu machiaj, există totuși și soluții salvatoare - produsele dermato-cosmetice cu textură cât mai light.

Se poate trăi și fără coșuri! Soluții de terapie există, unele chiar permanente. Gama Gerovital Stop Acnee este dezvoltată ca o gamă completă pentru problematica tenului gras acneic, având produse complementare care trebuie folosite conform unei scheme de tratament: curățare/purificare, acțiune/tratare și mascare/camuflare. Produsele se găsesc în toate hypermarket-urile, în DM și on-line pe site-ul Farmec, unde poți afla și alte detalii interesante despre fiecare produs în parte!

Articol SuperBlog 2017

Niciun comentariu: