vineri

O casă inteligentă, cu personalitate


         Dintotdeauna mi-am dorit o casă cu personalitate, mult stil și eleganță. O casă care să-mi dea energie și liniște zi de zi. Pentru că eu, cel puțin, am nevoie de această energie pe care s-o iau direct din adâncurile pământului pe care este amplasată căsuța noastră, din energetica materialelor folosite la construcția ei, din frumusețea familiei mele, chiar și din iubirea micuțelor noastre animale de companie. 
Știai că animalele de casă mențin energetica locuinței la nivelul care ne este necesar nouă, oamenilor? 
         Câteodată simt că am nevoie de tot câmpul acesta energetic ca să fiu eu însămi. Și, poate tocmai de aceea mă și simt așa de bine acasă, pentru că aici e destulă energie vitală iar această energie este și corect distribuită. Și pot spune cu mâna pe inimă: căsuța noastră este cu adevărat inteligentă!

         N-am nevoie de multe lucruri ca să fiu fericit, i-am spus prietenei mele care mi-a vizitat noua casă de curând. 
         Mi-am dorit întotdeauna o casă care să folosească cât mai multe resurse naturale tocmai pentru că sunt cel mai bun prieten al mediului și-mi doresc reducerea la zero a emisiilor de gaze și a substanțelor poluante. O casă care nu arată spectaculos dar care îmi dă energia necesară pentru a merge mai departe în fiecare zi, oricât de obosit fizic dar mai mai ales psihic, aș fi. O casă ce îmbină elemente inovatoare din domeniul energiei și al tehnologiei smart și care-mi oferă o imagine interesantă a ceea ce poate deveni, în curând, locuința viitorului pentru toți cei care respectă și iubesc natura. Am cerut ajutorul unui auditor energetic- iar acesta, ținând cont de izolația termică a clădirii, tipul sursei de alimentare cu energie termică, de tipul sistemului de iluminat, tipul tâmplăriei, orientarea cardinală și climatizarea, a determinat cu exactitate, consumul anual de energie. 

         Hai să vă spun tot ce scrie acolo, dar cu vorbele mele!


         Toți pereții căsuței mele sunt făcuți din materiale care absorb căldura și o păstrează pe tot parcursul zilei. Dimineața, când afară-s minus zece de grade, nu e nevoie să deschid geamurile pentru a aerisi locuința pentru că m-am gândit să montez un super sistem de ventilație ce aduce aer curat în casă și în același timp scoate aerul din interior. La geamuri și în jurul casei am flori care au, pe lângă rolul decorativ și un rol mult mai important, acela de a scădea chiar cu câteva grade, temperatura în timpul verii. Îmi place să spun că am ferestre inteligente pentru că pot controla lumina și căldura ce trec prin ea. Cu panouri solare și înmagazinarea curentului în baterii, și întreținerea este aproape zero. Mi-am dorit o casă cu încălzire proprie așa că locuința mea are panouri solare, plasme termice, pardoseală și bolțari ecologici. Investiția trebuie să se amortizeze în maxim cinci ani, dar deja facturile la utilități sunt îmbucurător de reduse.
         Cu ajutorul acestui certificat energetic am obținut, așadar, toate datele importante despre consumul energetic anual al locuinței mele.

         Poate nu ați avut până acum timp, energie sau bani ca să luați măsuri pentru obținerea unui confort maxim al locuinței, sfatul meu e să apelați la o echipă specializată de auditori cu experiență, care să vă și ofere soluții pentru reducerea consumului energetic al casei voastre.
Articol SuperBlog2017

Niciun comentariu: