vineri

Cele mai tari costume de Halloween



         Halloween este o sărbătoare de origine celtică ce și-a câștigat adepți foarte repede și-n România. Lanterne din dovleci, bomboane, costume vrăjitoare și sunete înfricoșătoare, vampiri, mumii sau schelete, zâne, fantome și prințese- în noaptea de Halloween (Sărbătoarea tuturor sfinților, Hallowmas sau All Hallows- sărbătoare creștină) toți înfruntăm spiritele rele ajutați de-o mulțime de tradiții care mai de care mai înspăimântătoare. Se crede că nevoia de a îndepărta spiritele rele a dus la purtatul de costume și măști. Astfel, oamenii se deghizau ei însăși în spirite rele pentru a nu fi posedați și nici locuințele nu și le încălzeau, pentru a le proteja. 

        Deși Halloween-ul este considerat o sărbătoare americană, în fiecare an oamenii din tot mai multe țări adoptă această sărbătoare. În seara zilei de 31 octombrie oamenii se costumează și se distrează iar totul devine... ÎNFRICOȘĂTOR! Copiii americanilor se costumează în vrăjitori, mumii sau alte personaje înfricoșătoare și colindă din casă în casă, întrebând ,,Trick or Treat?” (Păcăleală sau dulciuri?) ca o amenințare de genul că dacă nu li se dă dulciuri, persoana colindată va fi victima unei farse.

         La noi în țară la petrecerile de Halloween se zăresc din ce în ce mai multe costume zombi sau vampir, monștri, schelete, diavoli sau vrăjitoare - figuri supranaturale dar și costume înfățișând elemente ale anotimpului toamna- dovleci, știuleți/coceni de porumb, sperietori de ciori, etc. Culorile tradiționale ale acestei sărbători sunt negrul și portocaliul. De ceva timp, printre costumele folosite apar destul de des și cele ale unor personaje fictive- celebrități la ordinea zilei și arhietipuri generice, cum ar fi prințesele, Spider-Man, Catwoman sau luptătorii ninja. 

         Copiii dar și adulții, deopotrivă, iubesc această sărbătoare, Halloween-ul! Dovadă stau sutele de petreceri organizate în fiecare an și în țara noastră. Petreceri pline de suspans, show-uri pline de magie, cu glume fantomatice care transformă copiii în mici vrăjitori, o muzică de groază și dansuri monstruoase, sute de costume și măști  înfricoșătoare, provocări terifiante și concursuri pline de mister. 

         Halloween-ul se apropie cu pași repezi. Pregătește-ți costumul special și participă din timp la toate etapele organizării petrecerii! Orgnizează activități tematice care să-i încânte și în același timp să-i obosească pe cei mici, astfel veți avea o seară senzațională și o noapte lungă de mega-distracție după ce aceștia vor adormi buștean.

Niciun comentariu: