luni

Farmecul curățeniei de iarnă


         Se apropie sărbătorile de iarnă și toți ne dorim ca locuința noastră impecabilă să-l impresioneze pe Moș Crăciun și nu numai pe el. Curățenia de Crăciun nu este o simplă necesitate, ci face parte din ritualul tradițional prin care ne pregătim să întâmpinăm așa cum se cuvine sărbătorile de iarnă. Pentru a avea rezultate cât mai bune avem nevoie, în primul rând de o strategie inteligentă prin care să transformăm această operațiune într-o experiență plăcută dar, mai ales, de produse de calitate care curăță repede orice, oriunde, într-un timp foarte scurt și care ne vor ajuta să ducem această misiune la bun sfârșit. Curățenia ne poate da bătăi de cap tuturor însă trebuie să știi că nu este chiar atât de greu să faci puțină ordine în casă. Cu siguranță, pentru toți, cel mai greu este începutul! Cel mai important este să nu lăsăm totul pe ultima sută de metri. Pentru o curățenie perfectă trebuie să ne înarmăm cu răbdare iar dacă ne vom și organiza un pic, vom vedea că această activitate va fi mai ușoară și mult mai eficientă. 

         Află cum trebuie să-ți organizezi timpul în așa fel încât să nu fii copleșită de treabă și să nu te aglomerezi în ultimile zile înainte de Crăciun. Curățenia nu trebuie privită ca o corvoadă iar dacă vei citi sfaturile mele vei ști cu ce și, mai ales, de unde să începi pentru a avea în cel mai scurt timp ,,casa lună”.


         Dacă vrei ca înainte de Crăciun să faci curățenie generală în casă dar nu prea ai mult timp pentru această activitate, îți recomand să alegi produse eficiente, care curăță bine și rapid. Caută mai ales produse universale de curățare cre pot fi folosite pe toate suprafețele și care sunt, bineînțeles și mai economice, dar nu uita și de produsele specializate pentru suprafețe care necesită o curățare și o îngrijire deosebită.
         Te sfătuiesc să începi de fiecare dată curățenia din bucătărie pentru că totdeauna aici vei avea cel mai mult de lucru. Spală vesela și paharele din dulapuri, șterge rafturile atât la interior cât și la exterior, șterge aparatele electrocasnice, spală chiuveta și la sfârșit curăță podeaua.
Cea mai neplăcută dar atât de necesară muncă înaintea sărbătorilor de iarnă este curățarea aragazului și a cuptorului de petele de grăsime, ulei sau arsură care s-au adunat în timp. Pentru ca munca să fie eficientă, te sfătuiesc să apelezi de fiecare dată la cei doi experți în curățenie: Nufăr și Triumf - două game de produse extrem de eficiente, în formule complet modernizate și extinse cu soluții de ultimă generație, dar care păstrează, totuși, un raport corect calitate - preț. Toată lumea știe că ambele produse sunt branduri locale cu tradiție și notorietate, lideri de piață pe segmentele detartranți și curățare a bucătăriei, care au câștigat încrederea românilor prin formulele lor eficiente, ultra-active.
      Ajutorul meu de nădejde a fost dintotdeauna Triumf Degresant Forte Universal- un produs ideal pentru curățarea suprafețelor și obiectelor sanitare (chiuvetă, cadă, gresie, faianță, cabină duș, instalații sanitare) precum și a celor din bucătărie (aragaz, frigider, hotă, cuptor, grătar, vase emailate, vase yena, etc.). Este deosebit de eficient împotriva petelor de grăsime și de murdărie persistentă, un adevărat produs-minune, bun la toate! Folosind acest produs cu siguranță și tu vei economisi și timpul de schimbare al produselor și a ustensilelor, precum și timpul de ... shopping, mai ales că în această perioadă magazinele vor fi și foarte aglomerate.
         Nu uita să cureți covoarele și mochetele pentru că aici se adună mult praf, bacterii și acarieni. Aspiră-le foarte bine și pe-o parte și pe cealaltă iar pentru a le reda culorile sau pentru a scoate petele dificile folosește noile produse extrem de eficiente de la Farmec -special destinate unei astfel de operațiuni. 
         Nu uita să cureți și mobila. Pe timp de iarnă, căldura și aerul uscat din locuință fac ca praful să se depună cu ușurință pe mobilă. Șterge mobila, nu superficial, ci cu mare atenție, începând de sus până jos. Acordă o atenție mărită detaliilor-curăță mânerele ușilor, oglinzile încorporate, etc. Folosește produse multifuncționale precum Nufăr lemn- parchet, fără ceară, care poate fi folosit atât pentru curățarea mobilei cât și pentru curățarea tuturor suprafețelor din lemn sau laminate. Mai mult decât atât, datorită noilor formule, nu numai că petele dispar, dar în urmă rămâne un parfum foarte proaspăt care persită destul de mult. De asemenea, nu uita de perdele și draperii- și ele trebuie spălate și călcate înainte de venirea Crăciunului.

         Mie nu-mi place deloc să pierd mult timp atunci când deretic prin casă, așa că de fiecare dată folosesc numai astfel de produse care fac curățenia mai ușoară. Ca orice altceva, și curățenia este o experiență care se învață. Treptat, vei ajunge și tu să te pricepi foarte bine la ustensile și produsele de care ai nevoie, fără să te gândești prea mult la acest lucru. Vei anticipa activitatea pe care o vei face în momentul următor și exact produsele necesare în acest scop, cu mult înainte de a te apuca de treabă. Nu-ți spun că vei termina de făcut curățenie în toată casa cât ai bate din palme... Dar vei vedea că, treptat, vei ajunge să termini treaba mult mai repede ca la început- deja știi ce produse îți sunt necesare și care sunt zonele din locuință asupra cărora trebuie să insiști mai mult, ce îți dă bătaie de cap și ce poți finaliza într-un timp mai scurt.

         Sărbători pline de FARMEC tuturor!

Articol SuperBlog 2017

Niciun comentariu: