vineri

Informații privind procedura de repatriere a unei persoane decedate în străinătate


         Pentru fiecare om în parte, moartea reprezintă cel mai nefericit moment al vieții. Ea este întâmpinată întotdeauna de lacrimi și suferință și multe, prea multe probleme legate de bani și timp, de stres și obligații, de logistică.
         Se spune că viața este o călătorie a cărei destinație nu o cunoaștem. Eu aș zice că toți știm care este, de fapt, destinația finală- moartea. Toată viața ne dorim să trăim bine, să avem de toate, să ne bucurăm de fiecare moment. Prea puțin se vorbește, însă, despre, momentul sfârșitului. Asta și pentru că nimeni nu știe și nu poate prezice când va veni acesta. De cele mai multe ori, acest moment ne ia prin surprindere, ceea ce face ca durerea să fie mult mai intensă.
         Din ce în ce mai mulți români aleg să-și încerce norocul pe meleaguri străine. Unii se gândesc să se întoarcă la familiile de acasă, alții sunt hotărâți să nu se mai întoarcă deloc. Totuși, moartea poate surveni în orice clipă și când suntem pe meleaguri străine. Și când e vorba despre un deces în străinătate, lucrurile devin și foarte incerte, pentru că majoritatea oamenilor nu prea s-au confruntat până acum cu această situație. Toate procedurile diferă față de cele obișnuite și pentru a face totul ,,ca la carte”, e nevoie de ajutor specializat. 
         Dacă te afli în situație de a fi pierdut pe cineva drag în străinătate trebuie să știi că există firme specializate în repatriere și transport decedați care îți pot oferi tot ajutorul de care ai nevoie și chiar preluându-ți din responsabilități, pentru a-ți oferi liniștea de care ai atâta nevoie în aceste situații teribile. Prin apelarea la o companie specializată în transport funerar internațional te poți elibera de toate grijile întocmirii documentelor- nici măcar nu este necesară deplasarea în țara în care s-a produs decesul.
 
         Funebri Santa Maria 1958 este o astfel de firmă specializată în transport funerar internațional care se ocupă de repatrieri atât pentru firme multinaționale cât și pentru persoane fizice cu domiciliul sau care tranzitează alte țări din Uniunea Europeană. Din acest an anumite consilii locale, în Italia, în special, au modificat legislația privind repatrierea decedaților în țările Uniunii Europene iar această firmă  este una din puținele care colaborează cu toate asociațiile funebre din Italia, Spania, Germania, Belgia, Anglia, Norvegia, Suedia, Grecia, Austria. 
         Dacă ai pierdut o persoană dragă în orice țară de pe teritoriul Uniunii Europene, apelează cu încredere la Funebri Santa Maria 1958, firma care se va ocupa de întreaga procedură de eliberare a documentelor și de efectuarea transportului persoanei decedate în cele mai bune condiții.

Niciun comentariu: