joi

Cea mai bună carte citită în 2017


         Am tot văzut pe diferite site-uri o mulțime de articole de genul ,,10 cărți care-ți vor schimba viața”, ,,Cele mai frumoase 50 de cărți”, ,,100 de cărți pe care trebuie să le citești într-o viață”, etc. în care sunt prezentate liste interminabile de cărți pe care, cică, e musai să le citești. Eu nu-mi propun să realizez niciun astfel de soi de listă ci doar să vă spun care mi se pare cea mai bună carte pe care am citit-o în 2017.
         Anul acesta m-am bucurat de câteva lecturi care mi-au mers la suflet: Douăsprezece povestiri călătoare ale lui Garcia (o carte profundă, plină de învățăminte); Eșecul în afaceri-10 reguli de urmat (un ghid al eșecului cu reguli ce asigură garantat falimentul în cazul unei afaceri dar care pot aduce eșecul chiar și în dezvoltarea personală); Ce ne spunem când nu ne vorbim - Chris Simion (o mare de idei sclipitoare, reflecții legate de materialul intangibil al sufletului, de limite și existență); Fiți frumoasă, doamnă! (o colecție de combinații măiastre care au darul de a ne înfrumuseța viața și sufletul doar printr-o simplă răsfoiere); Cartea de la San Michele- Axel Munthe (un roman autobiografic de natură psihologică care m-a fermecat); Dintr-odată, singuri- Isabelle Autissier (o lectură interesantă și captivantă de la început și până la finalul inspirațional); Supă de pui pentru suflet (un ciclu de cărți ce a depășit statutul de simplu fenomen publicistic, devenind cu rapiditate liderul mondial în modelul îmbunătățirii calității vieții).


         Dar să vă prezint și favorita mea: Cartea gesturilor - aproape 400 de pagini cu sute de gesturi însoțite de explicații și imagini reprezentative reprezentând, de fapt, o gramatică gestuală completă, explicată și ilustrată care ne ajută să citim cu ușurintă ,,printre rânduri”. Joseph și Caroline Messinger dezvăluie într-un stil lejer, ușor de abordat dar în același timp atât de complex, ce climat mental și ce personalitate are, de fapt, interlocutorul nostru. Numai cunoscând aceste semnificații ale limbajului non-verbal veți putea înțelege ce spun oamenii când nu vorbesc, sau mai bine spus, în ciuda celor spuse, pentru că, nu-i așa: ,,Nu oamenii fac gesturile ci gesturile îi fac pe oameni”. Poți învăța și tu să citești cu creierul dacă vei ține ochii larg deschiși. Această carte te va ajuta cu detalii semnificative să înțelegi tot ceea ce nu reușesc să vadă ceilalți și să poți anticipa ce va urma doar ,,citind” limbajul nonverbal al celuilalt.

         Vreți să știti ce au în comun aceste lecturi?! Nu foarte multe. Doar două lucruri: pe mine și Libris- una din cele mai mari librării online din România care aduce publicațiile editurilor din țară și străinătate la un click distanță de pasionații de cultură de pretutindeni. Libris este chiar mai mult decât un magazin online. Cu o ofertă de zeci de mii de titluri și contracte cu parteneri din străinătate, www.libris.ro este un proiect care propune alegeri inspirate, personalizate de lectură și muzică, un adevărat proiect care oferă și transport gratuit prin curier rapid, la orice comandă, un proiect care premiază fidelitatea și stimulează generozitatea cititorilor.
        Consider că Libris. ro este, de fapt, proiectul care exprimă urmările fericite și firești pe care le atrage orice alegere de lectură.

         Un an plin de lecturi fascinate!


Niciun comentariu: