vineri

Despre alăptarea în public


         În țara noastră majoritatea mamelor care alăptează este sfătuită să meargă la toaletă sau să le pună bebelușilor pături pe cap ca să nu îi deranjeze pe ceilalți. Alăptarea în public a devenit una dintre cele mai fierbinți teme de dezbatere în comunitatea părinților dar nu numai aici. Am participat și eu la o serie de evenimente și am văzut destule emisiuni pe această temă, una de la TVR chiar mi-a rămas în minte - unde Miruna Ioani, o colegă din blogosferă, a vorbit așa de frumos despre alăptarea în public și miturile din jurul acesteia.
         Alăptarea este făcută spre binele copilului, nicidecum pentru a atrage atenția celor din jur. Femeile care alăptează în public sunt mame devotate care vor binele copilului lor, și nu exhibiționiste. Eu cred că discuțiile despre alăptare se pot purta civilizat și toată lumea poate recunoaște că alăptarea este cea mai bună formă de nutriție a celui mic, chiar dacă, uneori, alăptarea se face și în public. Laptele matern este, totuși, cel mai bun aliment pentru un bebeluș.  


         Și atunci de ce se vorbește atât despre dreptul mamei de a-și arăta sau nu sânii în public, când de fapt este vorba de dreptul copilului de a primi cea mai bună hrană pentru el?


         În timp ce mămicile sunt convinse că alăptarea în public este un drept fundamental al lor și al copilului, unii dintre noi sunt de părere că alăptarea este un act intim, care nu ar trebui să se desfășoare în văzul tuturor. Alăptatul este, totuși, cel mai mare cadou de sănătate pe care îl poți face copilului tău. Ce ar trebui să faci atunci când vine timpul pentru o masă în afara locuinței tale sau în încăperi în care mai sunt și alte persoane? Toate mămicile care alăptează au trecut sau trec prin aceste situații și deseori se întreabă dacă este decent sau indecent să-și alăpteze copilul de față cu alte persoane, în locuri publice. 

Soluții practice pentru alăptarea în public


         Alăptarea bebelușului în public poate fi un moment stânjenitor și delicat și pentru mămici, mai ales dacă treci pentru prima dată prin această situație. Nicio femeie nu se va simți vreodată foarte confortabil atunci când trebuie să-și expună sânii în văzul lumii, cu toate că alăptatul în public nu este nicidecum un gest vulgar, ci un minunat dar pe care o mămică îl face copilului său. Cel mai important sfat pe care l-aș da mămicilor care sunt nevoite să alăpteze în public este să se îmbrace corespunzător. Trebuie să se gândească că modul în care se îmbracă trebuie să faciliteze accesul bebelușului la sân, fără să fie nevoie să scoată vreun strat de haine.

         Orice mămică care iese în public și știe că există posibilitatea ca bebelușului să i se facă foame, ar trebui să poarte haine de alăptare, bluzițe suficient de decoltate sau cu nasturi, pentru ca scoaterea sânului să se facă cât mai discret și fără prea mari eforturi. Nu este indicat să porți pulovere sau bluze pe gât ce trebuie date jos sau ridicate, deoarece îți vei îngreuna sarcina de a face acest lucru cât mai discret și mai ușor. La Hotmama.ro vei găsi produse confortabile, care să se așeze perfect pe formele tale. Din câte cunosc eu, acesta este cel mai hot magazin online dedicat gravidelor și mămicilor care alăptează. Aici vei găsi creații care îmbină modernul cu utilul, articole vestimentare pe care orice mămică le poate purta mult timp chiar și după perioada sarcinii. Folosind doar materiale naturale, calitatea și confortul primează la toate creațiile Hotmama.ro. Datorită tehnologiei de realizare a țesăturilor, aceste haine pot fi purtate atât în timpul sarcinii cât și în perioada imediat următoare, chiar dacă alăptezi sau nu. 
         Deasemeni, dacă ești în căutarea unei ținute elegante cu care să mergi în oraș, la serviciu, la o petrecere sau nuntă, pe Hotmama.ro găsești haine pentru gravide, ținute în tendințe actuale, indiferent de anotimp- de la rochii de zi sau de seară, lungi sau trei sferturi, la pantaloni, pijamale, cămăși de noapte sau rochii și bluzițe de alăptare. Știm cu toții cât de importante sunt aceste haine de alăptat. Și tare mult mi-ar plăcea să văd TVR-ul implicându-se în astfel de proiecte: mai multe emisiuni despre modă, despre tendințe, despre modele și materiale, despre piesele vestimentare potrivite și, mai ales de unde anume le putem procura pe cele mai hot. 

Articol SuperBlog 2017

Niciun comentariu: