sâmbătă

Sfaturi pentru oase puternice la orice vârstă




         Buna funcționare a organismului depinde într-o mare măsură de sănătatea oaselor mai ales că vremea rece afectează rezistența lor. Cheia pentru a avea oase sănătoase nu stă neapărat în administrarea de doze mari de suplimente de calciu sau medicamente pentru tratarea osteoporozei. Ambele metode pot înrăutăți starea de sănătate mai ales când alți factori alimentari sau stil de viață sunt ignorați. Întotdeauna trebuie acționat asupra cauzei și nu asupra efectului iar prevenția este chiar mai bună decât tratarea.

         În absența unor anumiți nutrienți din corp, oasele pot deveni fragile, fiind supuse riscului de a se rupe foarte ușor. Unele alimente însă pot crește rezistența oaselor și pot scădea riscul de osteoporoză.

Alimente bogate în nutrienți

         Calciul este cel mai important nutritiv pentru os, acționând împotriva osteoporozei. Cele mai recomandate alimente bogate în calciu sunt: iaurtul, laptele fără grăsimi, tofu, soia, fasolea albă, varza, broccoli sau migdalele.
         Vitamina D este și ea un nutrient important pentru sănătatea oaselor, inclusiv acumularea calciului în organism care nu se realizează fără vitamina D. Alimentele bogate în vitamina D sunt: somonul, heringul,macroul sau sardinele, laptele, iaurtul, ciupercile. Deficitul de vitamina D împiedică mineralizarea matricei osoase, ducând la rahitism, deformări osoase și osteoporoză. 
         Alimentele bogate în vitamina C permit corpului să producă colagen, o proteină esențială rezistenței oaselor. Astfel e bine să consumăm cât mai multe portocale, căpșuni, lămâi, varză, roșii, hrean, conopidă.
         În cantități mari proteinele pot dăuna organismului dar și lipsa lor poate avea efecte negative asupra sănătății oaselor. Proteinele trebuie consumate moderat- carnea slabă de curcan, de pui, fructele de mare, albușurile de ou, untul de arahide.
         Deasemeni, un regim alimentar bogat în potasiu ajută la încetinirea declinului desității oaselor, fenomen caracteristic îmbătrânirii naturale a corpului. Pepenele galben, caisele, bananele, prunele, stafidele, avocado, salta verde, morcovii, roșiile, și fasole sunt bogate în potasiu și deci trebuie să facă parte din alimentația nostră. 
          Anumite studii susțin că magneziul are un rol important în tratarea osteoporozei, el meținând și structura puternică a oaselor. Magneziul îl găsim în semințele de dovleac, în orezul brun, spanac, anghinare, cartofi dulci, fasole, semințe de susan sau de in. Deasemeni, alimentele din soia ajută la pierderea mai lentă a mesei osoase  și poate preveni fracturile.
         Inactivitatea fizică este un alt contribuitpr major și un factor important în pierderea masei osoase sai slăbirea oaselor. Pentru ca organismul tău să știe că are nevoie să producă în continuare mai mult țesut osos, corpul trebuie solicitat. Asta înseamnă că trebuie, în mod regulat, să soliciți oasele și mușchii corpului, prin activități aerobe și anaerobe. Poți face exerciții combinate de cel puțin trei ori pe săptămână- plimbarea, alergatul, dansul, urcatul scărilor, yoga, aerobicul, mersul cu bicicleta încurajează creșterea oaselor și descurajează fracturile.
         În afară de consumul alimentelor menționate, este foarte important să reduceți consumul de sare/cofeină/alcool/țigări/zahăr, pentru a beneficia la maxim de calciul din alimentație, să vă expuneți la soare, să efectuați constant exerciții fizice pentru a vă întări oasele și mușchii și a stimula regenerarea țesuturilor.

Suplimentați cu Osteo Power, pentru oase perfect sănătoase


         Ayurmed vine în ajutorul nostru cu un supliment alimentar care ne ajută să prevenim această problemă de sănătate. Osteo Power este un supliment care conține plante ayurvedice ce contribuie la formarea și mențimerea structurii și mineralizării oaselor scheletului, a dinților, părului, unghiilor și pielii. Mineralele din plante, prin absorbția și depunerea lor în oase susțin procesul natural de refacere și remodelare a calusului în cazul fracturilor, precum și densitatea osoasă. Formarea normală a colagenului contribuie la susținerea procesului de refacere a oaselor, tendoanelor, ligamentelor și cartilajelor după traumatisme sau efort fizic prelungit. Susține mineraizarea și structura osoasă la persoanele în vârstă. Complexul de fitonutrienți din produs susține activitatea normală a inimii, presiunea sanguonă, procesul de coagulare, contracția musculară, funcționarea normală a sistemelor nervos și imunitar.

Ai grijă de sănătatea ta!


Niciun comentariu: