sâmbătă

Sistemele de navigație- necesitate sau moft!?



Sistemul de navigație este o opțiune utilă în mașină?!


         Tehnologia a evoluat și continuă să se dezvolte, iar companiile ce se ocupă cu acest lucru au început să fie din ce în ce mai conștiente de importanta acestui lucru. De exemplu, sistemele de navigație integrate erau până nu demult opțiuni care se regăseau doar pe clasele de lux. De câțiva ani încoace, însă, lucrurile s-au schimbat semnificativ. Nu doar că navigația a devenit disponibilă pe modele de clasă compactă sau chiar de clasă mică, însă ea este oferită, la unele modele, pentru doar câteva sute de euro. Totuși, până să se întâmple acest lucru, faptul că se putea plăti circa 2500 de euro pe un sistem de navigație la o mașină care costa în showroom în jur de 50000 de euro nu era deloc o cheltuială prea mare. De ceva ani încoace, sistemele de navigație se găsesc chiar și în mașinile noi de circa 12000 de euro. Totuși, mai există și acum destui români care se întreabă dacă sistemul de navigație este important sau este doar un moft.

         Pentru că tehnologia a avansat destul de vertiginos până în momentul de față și din cauza producătorilor care au căutat mereu să creeze și să dezvolte produse astfel încât să atragă din ce în ce mai mult atenția oamenilor în privința cumpărării lor, au apărut pe piață în ultimii ani foarte multe sisteme de navigație GPS. Majoritatea dintre ele, recent apărute, au început să aibă funcții mult mai bine puse la punct, mult mai utile și cât mai plăcute pentru utilizatori. Oricare ar fi dezvoltatorii (mai renumiți sau mai puțin renumiți), ideea de a crea un produs cât mai avansat din punct de vedere al configurațiilor și design-ului este aceeași. E normal ca pe fiecare să îl intereseze să scoată pe piață un produs cât mai bun pentru ca și vânzările să crească, cu siguranță din acest motiv și prețurile sunt atât de accesibile la multe din produse foarte avansate. 

          Tehnologia, în prezent, înseamnă foarte mult, iar oamenii vor sa vadă cum aceasta se dezvoltă pe zi ce trece. Mai exact ce produse apar pe piață, cât de diferite sunt de celelalte și câte funcții noi au. Presupun că pentru toți contează cel mai mult funcțiile pe care le îndeplinește un device, modul în care se folosește și felul în care acesta arată. De fapt, acestea sunt principalele aspecte pe care vreau să le văd la un produs, indiferent de felul acestuia. Există companii care se bazează atât pe produse IT cât și pe dispozitive utile în orice mașină: sisteme de navigație, anti-radar, tarife pentru combustibil, starea vremii, etc. Aceste device-uri au început să fie din ce în ce mai performante iar producătorii să se axeze cât mai mult pe configurațiile și design-ul lor. 


          Un foarte bun exemplu este NAVITEL® - un furnizor de vârf de soluții de navigație pentru industriile de navigație auto, specializat în dezvoltarea și producerea de software de navigație prin satelit și cartografie. Navitel Navigator este un sistem de navigație multiplatformă, multilingv care rulează pe Android, iPhone/ iPad, BlackBerry Q10/ Z10/ Z30, Windows Phone 8/8.1/10 mobile, Tizen, Windows CE, cu grafică 3D impresionantă și serviciu de trafic în timp real. Navitel furnizează cele mai recente și exacte hărți de navigație digitale pentru Rusia, Europa și Asia.

Nu vreau să închei fără să vă spun că, de curând, am rămas profund impresionată văzând ,,la lucru” cum s-ar spune tableta NAVITEL T500 3G - o tabletă puternică bazată pe sistemul de operare Android 7.0. Performanța ridicată a dispozitivului este dată de procesorul MediaTek de 4 nuclee cu viteză de 1,3 GHz. Această tabletă are un display IPS luminos de 7 inch, cu rezoluție de 1280x800, două camere-față și spate și conectori pentru două cartele SIM. NAVITEL T500 3G are 1GB de memorie RAm și 8.0 GB de memorie internă. Dispune și de un slot pentru cartele microSD/ SDHC. Această tabletă are istalată cea mai recentă versiune Navitel Navigator. Ca să poți experimenta toate avantajele navigației vei primi o cheie de licență pentru instalarea oricăror hărți alese dintr-un pachet extins ce include hărți din 45 de țări. Toate hărțile conțin informații actualizate despre transport, infrastructură urbană, SPEEDCAMs. Suportul pentru Wi-Fi precum și cele două cartele SIM oferă acces la serviciile online NAVITEL, inclusiv Navitel Traffic.

Recomand tableta celor de la Navitel tuturor celor care merg foarte mult cu mașina și vor o alternativă la clasicele GPS-uri. La cca 100 euro este posibil să găsim tablete mai performante, poate chiar cu camere mai bune... Însă, vă asigur că nu le veți găsi cu softul de la Navitek preinstalat așa că va trebui să plătești, ulterior, dacă vei dori navigare offline.

Mai multe detalii legate de partea tehnică, preț și/sau componente puteți afla urmărind și review-urile foarte ample ale celor mai noi gadget-uri, pe Blogatu.ro. Cum spuneam, am testat tableta Navitel și mi s-a părut foarte ok, însă, pentru a vă convinge vă recomand s-o achiziționați. Prețul este accesibil, iar calitatea una ridicată.


Niciun comentariu: