joi

Tips&Tricks - Un machiaj de nota 10!




         Vrei să ai un look impecabil și fresh? Ai vrea să îți îmbunătățești tehnicile de make-up, dar nu știi cu ce să începi? Arta machiajului nu este atât de simplă pe cât pare, în mod normal. Dacă îți doresti ca imaginea finală să reziste cât mai mult timp, indiferent de vremea de afară, pentru un aspect fresh cât mai îndelungat, este nevoie de produse de calitate și de aplicarea acestora corect, deoarece fiecare are rolul său în crearea imaginii de ansamblu.

3 Pași SIMPLI pentru un machiaj IMPECABIL


         Dacă tutorialele de pe internet sunt prea complexe și simți că nu îți oferă suficientă informație, iată câteva trucuri care te vor ajuta, cu siguranță, pe viitor:

* Pregătirea pentru machiaj nu presupune doar curățarea și hidratarea tenului înainte de aplicarea produselor cosmetice. Acest aspect este strâns legat de sănătatea ta și astfel, aceasta se va reflecta asupra pielii prin cearcăne (de cele mai multe ori datorate oboselii, privării de somn, dar și anumitor dereglari fiziologice), zone roșiatice, impurități (puncte negre sau albe) și coșuri. Este important să te protejezi și îngrijești chiar dacă nu urmează să te machezi, așa că îngrijește-ți tenul și corpul corespunzător prin folosirea periodică a produselor speciale (demachiante, măști, creme). Înainte de a începe machiajul propriu-zis, asigură-te că ai curățat și hidratat tenul foarte bine, astfel încât acesta să poată respira.


* Baza machiajului aplicată corect te va ajuta întotdeauuna să îți păstrezi aspectul fresh pentru o perioadă de timp îndelungată. Așadar, nu sări niciun pas deoarece fiecare produs are rolul său în crearea și păstrarea look-ului final:
- Baza este etapa de protecție a pielii și a porilor, uniformizând tenul și împiedicând particulele de praf sau impuritățile să afecteze calitatea și textura acesteia.
- Concealer-ul este foarte util pentru a acoperi micile semne sau imperfecțiuni ale fetei, în mod special cearcănele.  
- Fondul de ten are rolul de a oferi un aspect uniform atât nuanței pielii, cât și al texturii sale. Acesta trebuie sa aibă același pigment ca și pielea ta. Poți, deci, alege fondul de ten ideal de pe Pensuledemachiaj.ro, în funcție de preferințele de aplicare pe care le ai (baton sau lichid), dar și de acoperirea pe care ți-o dorești (mică, medie, mare).
- Pudra este ultimul pas pe care trebuie să îl faci pentru ca baza machiajului tău să fie aplicată corect și complet. Aceasta ajută ca produsele folosite anterior să fie fixate pe parcursul mai multor ore. 

* Machiajul se axează pe accentuarea trăsăturilor și evidentierea atuurilor chipului tău. De cele mai multe ori el se asortează cromatic și stilistic cu vestimentația pe care urmează să o porți. Alege machiajul potrivit, atât pentru structura ta facială, cât și în funcție de personalitatea ta. Machiajul trebuie asumat și purtat cu încredere, astfel încat să îți susțină atitudinea și mimica. Indiferent ca alegi un look simplu și natural, ori unul complex și extravagant, cu doar un click aici, poti achiziționa produsele ce îți vor aduce un plus de strălucire, putând alege din vasta gama de highlight-ere, blush-uri și bronzere. 


Metode pentru o rezistență îndelungată a machiajului


Ești invitată la diverse evenimente și ai vrea ca machiajul să reziste uneori mai mult de 12 sau 24 ore? Pentru ca un produs cosmetic să reziste mai mult decât garantează firma producătoare, poți opta pentru mici trucuri, pe care doar puține doamne le știu. 

Daca vrei sa îți “sigilezi” munca, poți opta pentru un spray fixator. Acesta se regăseste în diferite variante, în functie de capacitatea de rezistentă pe care o are în timp si de bendeficiile pe care le aduce machiajului și tenului. Cu toate acestea, toate se folosesc la fel: se aplica de la aproximativ 20 cm departare de față, în forma “T” (pentru frunte, nas și bărbie), apoi în forma de “X” (obraji și nas).

Un secret al machiajelor perfecte purtate de persoanele publice, este corectarea sau împrospatarea periodică a acestuia. Deși în condiții optime de temperatură și utilizare (nu mănânci sau atingi fața) el poate arată impecabil câteva zeci de ore, în contactul cu apa, frigul sau căldura, rezistența sa scade și necesită mici ajustări. 


       Experimentează, fii sigură pe tine și găsește machiajul care te avantajează cel mai bine. Ai încredere în tine și exprimă-ți creativitatea în fiecare zi!


Niciun comentariu: