sâmbătă


Afacerea mea direct pe Amazon




Ca proaspăt absolvent de facultate credeam că am slabe șanse de reușită în afaceri; cunoșteam destulă teorie și mă bucuram că voi avea șansa să aplic undeva ceea ce am învățat, să capăt disciplina necesară, să mă familiarizez cu problemele ce pot apărea într-o firmă și să mă pregătesc pentru pașii următori- gestionarea afacerii mele de oriunde din lume ca propriul stăpân sau angajat, folosind doar laptop-ul, fără spații comerciale, autovehicule de transport marfă, fără alți angajați și multe altele care necesită bani și nervi consumați. Aici, recunosc, am avut noroc cu prietenii mei de la AMZ Academy pentru că mi-au oferit soluția perfectă: un curs AmazonȘtiam că pe Amazon prețul produsului joacă un rol important în conversie iar valoarea oferită clientului poate și va face diferența doar în momentul deciziei de cumpărare. Acum știu că pot face afacerea rentabilă și online, direct pe cel mai mare retailer online din lume, chiar mai simplu și rapid decât în orice alt mediu. Nu visez la câștiguri mari și sunt convins de faptul că reușita nu vine decât dacă muncești pentru ea. 

Amazon- cel mai valoros brand al lumii


Amazon a devenit dintr-un magazin online de cărți cea mai mare afacere online a lumii, atât ca valoare bursieră cât și ca venituri- transformându-se într-un furnizor de infrastructură cloud și un producător de electronice. Recent a început să se extindă și dincolo de domeniul digital; Amazon este prezent și în transporturi/ shipping, streaming de muzică și video. Și tot de aici m-am hotărât să încep și eu - o librărie, pentru că încă mai avem nevoie de cărți. În epoca internetului, cărțile din hârtie sunt o tehnologie de care avem nevoie din ce în ce mai mult, nu din ce în ce mai puțin. Cartea presupune o altă relație cu timpul față de un update pe FaceBook sau o emisiune TV- pentru că știu că adevăratul rol al cărților este salvarea tuturor lucrurilor pe care uitarea încearcă mereu să le distrugă. Suntem prima generație din istorie care folosește Internetul și reacția noastră în fața web-ului se aseamănă cu a inuiților din zonele arctice care au primit alcool și zahăr pentru prima oară în existența lor, cu o generație în urmă- acum ei suferă, în masă, de obezitate și de alcoolism. ,,Alcoolul, zahărul și web-ul sunt plăceri și bucurii imense- însă trebuie să știm cum să le folosim, fără să ne facă dependenți de ele. În lumea internetului de mare viteză constatăm că avem nevoie de copaci morți pentru a ne păstra mințile vii”- Johann Hari.

Credeam că alegerea momentului în care pornim afacerea este una din cele mai importante decizii. Cei de la AMZ Academy mi-au arătat însă că m-am înșelat- să începi o afacere nu e un lucru ușor dar să o faci să meargă e un pic mai complicat- și am înțeles că avem mereu nevoie de un ajutor calificat. Astfel, cei 5 traineri care vând pe Amazon de peste 1 an și jumătate au creat un program ce durează 4 luni de zile, la finalul cărora studenții parcurg toți pașii ce țin de acest business într-un mod organizat, alături de suport calificat. Aici vei beneficia de cele mai multe informații teoretice și practice din România, pe piața cursurilor de vânzări pe Amazon, punându-se accent mai ales pe relația personală cu oamenii și pe rezultatele lor. Se oferă asistență non-stop, ceea ce mie mi se pare un lucru deosebit. În plus, se organizează regulat întâlniri live de socializare, motivaționale dar și discuții despre afacerea Amazon, atât în București, cât și în țară. Toți cursanții au acces la materiale în format scris, reduceri la instrumentele specifice afacerii, reduceri de la furnizori validați de servicii, înregistrările webinariilor live și webinarii suplimentare de întrebări și răspunsuri live, unde cei din Comunitate pot întreba trainerii în direct despre orice neclaritate ar avea, referitoare la afacerea lor pe Amazon. Te poți înscrie și tu la webinarul gratuit ca să afli mai multe despre afacerea Amazon!

Eu am aflat că a vinde pe Amazon poate fi una din cele mai profitabile afaceri pentru antreprenorii aflați la început de drum, așa ... neștiutori, ca mine. Cred că cel mai mare avantaj al unui business pe Amazon este faptul că poți să comanzi produsele din China (zona asiatică, în general) și să le revinzi sub brandul propriu. Antreprenorii care știu să identifice și să promoveze produsele cu cea mai mare cerere pot face bani frumoși din vânzările online. Mi-am dat seama că Amazon va deveni în scurt timp singurul și cel mai de încredere asociat al meu!


Niciun comentariu: