vineri


Despre fericire și oameni fericiți




Bună dimineața! 

O zi cu soare-n suflet și-n priviri! 

Acceptă-ți viața așa cum este! Și nu lăsa nicio zi să treacă fără a încerca să o faci așa cum ți-o dorești. Pentru asta, muncește ca un sclav, distrează-te ca un rege, iubește ca un copil, luptă ca un erou, trăiește numai pentru fericirea ta!


Prima și cea mai importantă responsabilitate a unei ființe umane este să devină o ființă plină de fericire. Nu contează ce scop urmărim în viață, fie că este vorba de afaceri, fie că e vorba de putere, educație sau servicii, facem toate acestea pentru că undeva adânc în noi există un sentiment că acel lucru ne va aduce fericirea.
Și fericirea nu înseamnă nicidecum să ai lângă tine o persoană perfectă. Greșeala majorității oamenilor a fost că niciodată nu s-au priceput să se uite lângă ei. Mai de grabă li s-a părut că, dacă fericirea există, ea trebuie să fie cumva inaccesibilă sau, oricum, foarte greu de atins. Și, parcă, dincolo de orizontul lor. 
Fericirea, de fapt, înseamnă să ai alături persoana care, deși îți cunoaște toate defectele, te apreciază pentru felul în care încerci să le controlezi și le corectezi. Ești fericit doar când mintea și sufletul tău se gândesc la aceeași persoană în fiecare zi și ea-ți este alături clipă de clipă, necondiționat.
Fericirea înseamnă ca lângă tine să ai persoana care să te facă să te simți o persoană perfectă. O persoană care să creadă în tine și care să te sprijine atunci când nimeni altcineva nu o va mai face. Deci, o persoană care să-ți stea alături chiar dacă întreaga lume este împotriva ta. O persoană care să te iubească pentru ceea ce ești, nu pentru ceea ce dorește ea să fii și care să știe să-ți aducă zâmbetul pe buze atunci când nimic nu mai are sens pentru tine. O persoană care să te facă fericită din nimic pentru că altfel, e pierdere de timp - pentru amândoi. Căci fericirea nu vine doar din realizări, ea este de fapt, o alegere, nicidecum un rezultat. 
A fi fericit nu este, nicidecum, scopul final al vieții. Cred că a fi fericit este, de fapt, scopul fundamental al vieții. Căci, dacă nu suntem fericiți, ce altceva mai putem face cu viața noastră!? Și doar dacă suntem fericiți, viața ne poate oferi o mulțime de oportunități, nu-i așa!? Poate că adevărata fericire este tocmai atunci când sufletul încetează să caute ceea ce nu are și începe să prețuiască ceea ce este. Căci, desigur, fericirea nu înseamnă să avem tot ce ne dorim, fericirea înseamnă să iubim tot ceea ce avem!!!

Ce înseamnă pentru tine fericirea!?




Niciun comentariu: