luni

Borsec- Regina Apelor Minerale


Toată lumea știe că în majoritatea tradițiilor culturale ale lumii, din antichitate și vremuri chiar mai îndepărtate și până în zilele noastre, apa a reprezintat unul din elementele esențiale ale existenței noastre. Chiar dacă nu conține nici calorii și nici substanțe nutritive, apa este lichidul miraculos în care ia naștere viața. Apa este esențială vieții - 70% din greutatea unui adult este reprezentată de apă, aceasta găsindu-se în structura tuturor celulelor, țesuturilor și organelor din corpul uman. Dacă fără mâncare putem supraviețui până la 40 de zile, lipsa apei duce la deshidratare și moarte în câteva zile. 

Atunci când organismul nu primește suficientă apă percepe acest lucru ca o amenințare pentru supraviețuire și încearcă să rețină fiecare picătură de apă. Astfel, apa este stocată în spații extracelulare, de aceea putem remarca o ușoară inflamare a picioarelor și a mâinilor. Cel mai bun mod de a depăși problema retenției de apă este de a-i oferi organismului ceea ce are nevoie: multă apă. Numai atunci apa stocată va fi eliminată. Dacă, însă, această problemă este una constantă, excesul de sare ar putea fi problema. Corpul uman poate tolera sodiul numai într-o anumită concentrație. Cu cât este consumată mai multă sare, cu atât organismul va trebui să păstreze mai multă apă ca să o dilueze. Așadar, pentru a scăpa de sarea nedorită trebuie doar să bei și mai multă apă. 

Apa este un solvent universal, în ea se dizolvă alte substanțe și tot prin intermediul ei se transportă elementele nutritive la celule sau invers, se elimină produșii finali de metabolism. Reacțiile biochimice, transmiterea impulsurilor nervoase, contracția musculară, controlul temperaturii corpului, cu alte cuvinte funcțiile vitale și toată activitatea organismului depind de apă.

Persoanele supraponderale au nevoie de o cantitate de apă mai mare decât cele care nu au probleme cu greutatea. Oricât de incredibil ar părea, apa este cel mai important și poate singurul ,,ingredient magic” care ajută la eliminarea kilogramelor în plus și la menținerea unei mase corporale adecvate. Apa suprimă pofta de mâncare în mod natural și ajută organismul să metabolizeze grăsimea acumulată. E bine de știut că țesutul muscular conține mai multă apă decât țesutul adipos, și tocmai de aceea, la același gabarit, persoanele cu masa musculară crescută vor cântări mai mult.

Apa are și un efect energizant, un pahar de apă fiind remediul la îndemâna oricui împotriva oboselii accentuate - o problemă frecventă a erei moderne. Deshidratarea organismului poate conduce la instalarea senzației de epuizare, de aceea suplimentarea aportului de apă are un efect energizant imediat. Mai mult decât atât, cantitatea suficientă de apă de care beneficiază organismul ajută inima să pompeze sângele mai bine. Tot apa este cea care ajută sângele să transporte oxigenul și nutrițienții esențiali către celule. Aceste două roluri importante ale apei îi justifică efectul revigorant.

Apa crește și rezistența în fața stresului. Țesutul cerebral este compus în proporție de 70-80% din apă, deshidratarea ducând la o sensibilitate crescută în fața stresului. Odată ce apare senzația de sete, corpul este deja deshidratat într-o mică parte. Din acest motiv, experții recomandă consumul constant de apă pe tot parcursul zilei, în cantități mici, pentru creșterea rezistenței în fața stresului.

În plus, se spune că apa previne îmbătrânirea prematură și astfel elixirul tinereții poate să fie mult mai accesibil decât s-ar crede. Consumul corespunzător de apă este prima condiție a menținerii sănătății pielii, deoarece contribuie la hidratarea țesutului cutanat, susținerea producției de colagen și prevenirea deshidratării. Aplicarea de creme și loțiuni nu poate substitui sursa de apă din interior care alimentează celulele cutanate și amână apariția ridurilor și a liniilor fine. Mai mult chiar, deficitul de apă determină organismul să rețină mai multe lichide, ceea ce înseamnă o predispoziție crescută la formarea pungilor de sub ochi, balonare, etc.

Majoritatea dintre noi uită că unul dintre elementele esențiale de care are nevoie organismul nostru pentru a funcționa în mod armonios este apa, adevăratul elixir care este înlocuit adesea, din păcate, cu dăunătoarele băuturi carbo-gazoase. În plus, este foarte importantă și calitatea apei pe care o consumăm în fiecare zi. Cu cât apa este mai pură cu atât îi va fi mai bine organismului nostru. 

Borsec- regina apelor minerale


În 2018 Borsec a fost ales din nou cel mai puternic brand românesc în clasamentul realizat anual de Revista Biz împreună cu o renumită companie de cercetare - Unlock Market Research. BrandRo - topul „100 cele mai puternice branduri româneşti”, aflat la cea de-a VIII-a ediție, măsoară ,,puterea” mărcilor românești din perspectiva investiției de încredere și afectivitate care le este acordată de către consumatori. Performanța mărcilor românești este măsurată în baza a trei indicatori: importanța mărcii, gradul de utilizare și notorietatea ei. 
Borsec este un brand 100% românesc ce are în spate o istorie de peste 200 de ani. Apa minerală naturală Borsec își are originea în izvoarele situate în partea de nord-est a României, în depresiunea Borsec din județul Harghita. Izvoarele sale au calități curative benefice asupra organismului în cazuri de diabet, boli cardiovasculare sau afecțiuni inflamatorii. Apele minerale naturale din Borsec sunt ape bicarbonatate, calcice, magneziene, sodice, hipotone, neferuginoase, respectiv cu un conținut foarte scăzut de fier. Această diversitate de constituenți chimici naturali conferă apei calități curative deosebite. Au un conținut echilibrat de minerale, un conținut scăzut de fier şi o concentrație ridicată şi stabilă de CO2 natural. Toate aceste caracteristici poziționează apa Borsec ca fiind una dintre cele mai bune ape minerale naturale.

Beneficiile consumului de apă sunt nenumărate dar ține minte că este necesar să bei cel puțin doi litri de-a lungul fiecărei zile pentru a te bucura de acestea.
Tu câtă apă într-o zi!?

Niciun comentariu: